|
Meruňky 2024, 6.7.2024  Spadnul další plod Aprisweet. 16Brix, plody odolné pevné, po deštích ani náznak praskání, nehnije. I když podle názvu mohla být sladší - nebylo slunko, ale jinak velmi dobrá dužina lahodná. Kdybych jich měl tolik co Korzár, potěšilo by, na stůl na... celý příspěvek > |
 |
Meruňky 2024, 5.7.2024  Canino - dužina. MH |
 |
|
 |
Meruňky 2024, 5.7.2024  Velké očekávání bylo na plody španělské odrůdy Canino pěstované hlavně ve středomoří i v severní africe, před týdnem měknul jeden z největších plodů - velikost malé broskve, dneska spadnul. Je to nový stromek z květináče, takže plná kvalita se... celý příspěvek > |
 |
Meruňky 2024, 5.7.2024  Monastyrsky, už rozměklé - dužina. MH |
 |
Meruňky 2024, 5.7.2024  Už z minulého týdne byly měknoucí plody, čekal jsem až samy spadnou. Monastyrsky stále nepadal, tak jsem je dnes utrhnul už byly úplně měkké marmeládové, 19% Brix s kyselinkou... chuť výborná, stejná jako Velkopavlovická/Maďarská k nerozeznání. MH |
 |
Meruňky 2024, 5.7.2024  Bergeron je u mě ještě tvrdý. Poslední deštivý zamračený týden se zrání zastavilo. MH |
 |
Broskyne 2024, 4.7.2024  Fairhaveny velké kusy. Nejlepší nakonec vypití šťávy. MH |
 |
Broskyne 2024, 4.7.2024  Otevřel jsem sklenici - 1 rok staré zavařené kusy - půlky/čtvrtky/odřezky Fairhaven. MH |
 |
Broskyne 2024, 4.7.2024 Přídavek cukru není třeba, vydrží minimálně 1-2 roky jako kompoty. Plody musí být co nejvíc dozrálé a měkké jako při jezení těch nejlepších broskví přímo ze stromu u kterých uděláte,,hmmm ty jsou dobré" - některé půlky / čtvrtky se po ohřevu trochu... celý příspěvek > |
 |
Meruňky 2024, 4.7.2024 Korzár - to je krásná úrodička, jak z katalogu Cot A co Maďarka a VP, zabodovaly aspoň tentokrát?
Walter -
MH |
 |
|
 |
Meruňky 2024, 3.7.2024 Pěkně velké, skoro jak broskve.
K té šarce - na nepřijetí na zavirovanou podnož by byla potřeba hypersenzitivní odrůda - u meruněk asi taková není, u švestek je to údajně Jojo.
Rezistent jako Betinka by tedy měla jít naroubovat i na šarkou... celý příspěvek > |
 |
Broskyne 2024, 3.7.2024 Broskve v přebytku je nejlepší zavařit do běžných 720ml sklenic co se používají na okurky. Celé půlky broskví se ve velkém hrnci zahřejí na 90°C... začátek bublání, opratrně se promíchají aby se prohřál celý objem hrnce a lehce aby se velké kusy... celý příspěvek > |
 |
Broskyne 2024, 30.6.2024 Pane Walter, nádherná úroda broskviček , určitě vymazlené nevyrostly samy . MH |
 |
Meruňky 2024, 30.6.2024  Citronka 14% Brix, s citronovou kyselinkou nakonci. MH |
 |
Meruňky 2024, 30.6.2024  Coty budou určitě výborné, ale potřebují k tomu klima, takže je to spíš tak že je neumíte dopěstovat... samozřejmě je to o lokalitě tu si nikdo nevybírá. Proč by je jinak v zahraničí šlechtili, to si mohli hýčkat VP - tu tam radši ani nepěstují,... celý příspěvek > |
 |