Příspěvky uživatele - 6.138

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Jak skloubit pěstování a dovolenou?, 7.12.2018
Jirko, bohužel je rozdíl mezi skleníkem či balkónem, kam neprší a mým balkónem na dešti. Tam je nutné zabudovat ještě nějaké vhodné čidlo, které za deště zavlažování vypne, a to na určitý čas, aby nedošlo k přelití a vyplavení živin. A další věc je,... celý příspěvek >
Jak skloubit pěstování a dovolenou?, 6.12.2018
Katko, Vy jste chytrá Horákyně. Vůbec jsem se nespletl s tím prstem v nose. Zkuste sehnat ten německý substrát u vás, a když to nepůjde, pošlu Vám ho odsud. Stojí to za to. A do těch samozavlažovacích zařízení se taky kouknu, doteď mne to totiž... celý příspěvek >
Skvělý nápad. A kombinací těchhle nápadů určitě nic nezkazíme. (Ale na dovču v létě stejně nejedu.) Milan
Petře, to máte samotřejmě pravdu. Píšu o svých zkušenostech, ale ty jsou vlastně jen z jednoho místa s víceméně hlinito-jílovitou půdou, která drží vodu někdy až moc dobře. Ale i ta byla letos vyschlá na prach až do... celý příspěvek >
Neprotiřečím, extrapoluju. S tím uzavřením jsem to ještě nezkusil - nebylo proč. A běžně jsem zaléval jen tak kolem 1l - 1,5l na rostlinu. Takže tak kalkuluju: pokud jim každému dám 3l ke kořenům a kelímek ucpu, těch 7 dní vydrží. Pokud říkáš 9, tam... celý příspěvek >
Ivane, díky. Mrknu na to. Taky zkusím kámoše s technickým talentem: třeba vymyslíme něco na Nobelovu cenu. Milan
Vladimíre, já jí ho klidně tady koupím a pošlu - přece si musíme pomáhat. Hned zítra tam zajedu a nakoupím do foroty. A pokud se jedná o držení vody, ty substráty se dost liší, fakt. Milan
Rajčata 2019, 5.12.2018
Vladimíre, trochu odbočím, ale ne moc. Jak si vedou Tvoje LSL rajčata? Která odrůda vydrží nejdéle, to zaprvé, a která nejdéle vydrží být chutná? Mám pocit, že v druhé části otázky si u mne vede nejlíp česká klasika Stupice a Start. Mountain... celý příspěvek >
Jak skloubit pěstování a dovolenou?, 5.12.2018
Katka má problém s dovolenou, která spadá na druhý týden v březnu a také napsala, že měla pozdní úrodu díky stěhování a tudíž výsevu až v dubnu. Dovolená je neproměnná, a tak se ptá, jak zabezpečit sazenice, aby neuschly na 1 týden a také jak nemít... celý příspěvek >
A proč si myslíte, že co je běžné je jediné možné? Mám vyzkoušeno, a to zdůrazňuju, že pokud chci mít opravdu brzkou úrodu, je setí koncem února výhodnější. Nerozumím, proč si myslíte, že nelze vysadit třeba i metrovou sazenici. Udělal jsem to a ty... celý příspěvek >
Pro zahradu mám jednu vychytávku, jak odstranit nutnost i toho zalití uprostřed týdne. Při vysazování usadím nad kořenový bal obyčejný cca litrový kelímek s dírami ve dnu. Kdybych jel na týden pryč, což se nestalo, ale může, naleju ke kořenům... celý příspěvek >
Ivane, je to přesně tak: největší problém je s rajčaty v květináči v opravdu horkém létu jako letos. To nevydržely bez vadnutí ani celé dva dny a ani moc nezáleželo na velikosti květináče. Automatické systémy pak mají tu nevýhodu, že nejsou sto... celý příspěvek >
Katko, nedávno jsem objevil výsevní substrát od německé firmy Gramoflor. Drží skvěle vodu, takže sazeničky zalévám jen tak jednou za 5 - 7 dní do podšálků při teplotě kolem 20°C. Nevím, zda je u vás k dostání, ale to by se dalo vyřešit. Jsem si jist,... celý příspěvek >
Rajčatový hokus pokus - nová sezóna, 4.12.2018
4.12.18 Začínají první problémy. Růstové LED žárovky mi popálily i listy 1 velkého řízku (Start). A to přesto, že je stále zvedám tak, aby byly alespoň těch doporučených 70cm nad vrcholy rostlin. Nijak závažně, ale je třeba to řešit. Potíž nejspíš... celý příspěvek >
Jak skloubit pěstování a dovolenou?, 4.12.2018
Možná to pro někoho není problém, ale někteří z nás raději nejedou na dovolenou, než aby opustili své svěřence- výpěstky (ať už je to jakákoliv zelenina). Dostali jsme se k tomu v jiném vláknu a Vladimír navrhl speciální diskuzi. Celkem správně... celý příspěvek >
Další diskuze:  7172737475>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika