Příspěvky uživatele - 6.138

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Hloubka sázení rajčat, 11.8.2019
Myslím si, že tady jde o dvě různé věci: o hloubku, ve které je uložený kořenový bal a o délku stonku, který je uložený v zemi. Tedy vlastně úhel pro zasazení rostliny. Hloubka uložení balu je dána hloubkou vrstvy ornice, která není obvykle -... celý příspěvek >
Listy rajčat, 9.8.2019
Vaše příznaky jsou velmi podobné mým, jen v mnohem menší míře. Nevidím tam na vyšších listech ale žádné skvrny, jen zhnědlé uschlé části listů. Pokud se na zdravých listech nejprve objevují hnědé oddělené skvrny, mohl by to být septorius. Ten také... celý příspěvek >
Listy rajčat, 6.8.2019
Je dost možné, že Blumko je proti té blíže neurčené nákaze (mám za to, že je bakteriální, ne plísňová) odolnější. U mne se také projevují rozdíly mezi odrůdami, ale i pozicemi stejných odrůd. Vlastně jen pozoruju, co Matka Příroda udělá. A vezmu si z... celý příspěvek >
Listy rajčat, 5.8.2019
Vidím, že se Vám dostalo řady dost nesourodých rad. Tak také přispěju svou trochou do mlýna: hnůj v počátečních a možná i pozdějších stádiích pěstování v nádobách je riskantní tím, že není dokonale sterilní (ani ten granulovaný) a můžete si s ním... celý příspěvek >
Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 5.8.2019
Počet vijanů (květních "hroznů") na rostlinu (a vlastně i fazochů - tedy "větví") velmi závisí na okolnostech a záměrech pěstitele. Osobně, přestože je pěstuju dost vysoko (570 mnm), ale protože mám dobrou polohu (až 12 hodin slunce denně) a dobrou... celý příspěvek >
Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 3.8.2019
3.8.19 Tak, první část asanace je dokončena – tedy desinfekce (Savo) a vymalování mého pokoje. Antibakteriálním a protiplísňovým Eternalem. To a moje dovolená také způsobily mé dlouhé odmlčení (počítač mimo provoz). Balkóny pak procházejí stejným... celý příspěvek >
Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 9.7.2019
9.7.19 Konečně mám zase přístup k počítači. Jinak totiž trávím dny i noci na chalupě: je tam mnohem klidněji a příjemněji. A taky mohu sledovat vývoj svých plodin. Okurky, ledový salát a i papriky mi dělají radost, ale u rajčat se vyskytly... celý příspěvek >
Rajčata - osychání listů, 29.6.2019
Katko, nedejte se otrávit. Berte to tak, že ta práce je vlastně zábava, že výsledky se můžou, ale nemusí dostavit - stejně u mne jako u Vás. Cesty Matky Přírody jsou pro nás (zatím?) příliš komplexní a tím nejasné. Ano, je to frustrující, když vidíme... celý příspěvek >
Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 28.6.2019
Evi, přesně to, tedy likvidaci a dezinfekci, se chystám udělat, jen jsem se k tomu ještě nedostal. A taky nejspíš opustím program "výsev v červenci, rajčata v lednu" (nakonec to ještě snad budu mít rajčata z pozdní sklizně). Dospěl jsem k názoru, že... celý příspěvek >
Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 28.6.2019
Saláty jsou pochopitelně letní ledové. Dnes jsem je kontroloval a po topolovitosti není ani známky. Naopak, ty na nejprudším slunci si vedou nejlíp. Ale určitě máte pravdu v tom, že mulčování pomůže. Mně jen bylo líto ten prostor nevyužít. A také... celý příspěvek >
Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 22.6.2019
22.6.19 Svůj svátek (18.6.) jsem oslavil sežráním prvního rajčete ze zahrady. Trochu paradoxně o 10 dní dřív než loni. Nelinka z dubnové výsadby měla 2 zralá. Jedno jsem tam ještě nechal. Chuťově kolem 6, tedy níž než v zimě koupené, ale... celý příspěvek >
Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 12.6.2019
12.6.19 Zahrada zůstala netknutá, dokonce ani okurky neutrpěly, takže tam asi krupobití nedošlo. Celou neděli jsem strávil vyštipováním výhonů, které jsem předtím zanedbával. Některé výhony jsem zapíchl do hlíny, abych viděl, zda řízky ještě stihnou... celý příspěvek >
Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 6.6.2019
6.6.19 Tak nejdřív to lepší: další rajčátka z balkónu sklizena v obrovském množství dvou kusů (červené cherry). Další se sice také už začínají červenat, ale to spíš hanbou, že jim to tak dlouho trvá. Ta horší zpráva je, že Ústecko také postihla... celý příspěvek >
Rajčata po přesazení - postižení listů, 6.6.2019
Vladimíre, to nebyla invektiva. Chtěl jsem tím říct, že rajčata a lidi se připalují trochu jinak. A není pochyb o tom, že za to vždycky můžeme jen my sami. Pamatuju se, že buď Ty nebo někdo jiný, na tom nezáleží, doporučoval mírné stínění velmi... celý příspěvek >
Rajčata po přesazení - postižení listů, 6.6.2019
Katko, to je i můj přístup (ale možná až trochu příliš přehnaný). Nechat Matku Přírodu řešit problémy. Ale na druhou stranu jí tak trochu chci vidět "do pera". A naprosto souhlasím s tím, že ta okurková rodina je daleko zranitelnější než rajčata.... celý příspěvek >
Další diskuze:  6162636465>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika