Příspěvky uživatele - 6.138

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 21.10.2019
21.10.19 Už skoro měsíc se chystám k ukončení zahradní sezóny a napsání závěrečné zprávy, ale ono je stále teplo a tak kolem 10 rostlin dodnes přežívá i s plody. Některé dokonce ještě kvetou. Nějaká zelená rajčata – kolem 4 kilo – už jsem... celý příspěvek >
Pěstování raných rajčat v nádobách, 14.10.2019
Reaguji trochu pozdě, ale nová sezóna je ještě daleko, takže to snad nevadí. Osobně se přikláním k pěstování na dva až tři fazochy. Ty nejnižší, kvůli stabilitě i plodnosti. Pokud pak potřebuji omezit výšku třeba na 160 cm, zastřihuji vrcholový... celý příspěvek >
Rajčata pro rok 2020, 30.9.2019
Vladimíre, to je přesně to, co jsem zkoušel loni a přes zimu. U mne byl problém v tom, že jsem pak doma už měl tu nákazu od loňského jara. Nicméně 3 Mountain Magiky přežily (už nevím, která to byla generace, měl jsem toho moc) a dodnes plodí na... celý příspěvek >
Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 29.9.2019
29.9.19 Navzdory mým odhadům, zbylé rostliny dále přežívají, a co víc, mají a rozvíjejí další plody. Přitom jim zůstávají živé jen vrcholové části. A to jak na balkóně, tak na zahradě. Jasně, nepřežily zdaleka všechny, ale ty přeživší (cca 60%... celý příspěvek >
Pěstování raných rajčat v nádobách, 29.9.2019
Podpořím Evu tím, co jsem provedl sám: měření intenzity světla s a bez alobalových odražečů: není to sice konzistentní, ale v průměru se opravdu jedná o zhruba třetinu. Pokud chcete přesná čísla, mrkněte na vlákno Rajčatový hokus pokus. Co se... celý příspěvek >
Pěstování rajčat v interiéru - třetí sezóna, 23.9.2019
Díky moc za podrobné informace. Vlastně jste se přiblížil mému snu o rajčatovém "stromu". Pomohly mi, protože vidím, že je lepší strategie - tedy snad - vysít na jaře, vypěstovat silné rostliny přes příznivé období a pak doufat, že jim dokážu... celý příspěvek >
Odlisťování rajčat, 19.9.2019
Ano, když už mají plíseň, ničemu to nepomůže, když otrháme nenapadené listy (a ani u těch napadených to není žádná velká pomoc - plíseň totiž okamžitě proniká do rostliny). Otrhání listů zdravých je jen omezená prevence před případným příchodem... celý příspěvek >
Odlisťování rajčat, 18.9.2019
Ano, při napadení či hrozbě napadení to dává perfektní smysl. Petře, říkáte "prý už nejsou k vyživování potřeba". Vy osobně tomu tedy moc nevěříte, že? Pamatují se (snad správně), že Vladimír tu jednou zmínil, že je to naopak: spodní listy... celý příspěvek >
Pěstování rajčat v interiéru - třetí sezóna, 18.9.2019
Díky Vašemu příspěvku jsem si uvědomil, že původcem mé nákazy by mohly být i pokojové rostliny - měl jsem jich tam fůru a některé měly hnědé listy. Samozřejmě ty přežijí, ale rajčata jsou jiné kafe. Takže pokojáky ven! Tedy kromě... celý příspěvek >
Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 16.9.2019
16.9.19 Vývoj pokračuje už naznačeným směrem. Hranice 100 kg padla a ještě pár kilo zbývá na rostlinách. Praskají ve velkém, rozdíly teplot tam nahoře jsou značné a k tomu ještě ten déšť. Plíseň bramborová se zatím neobjevila, ale i kdyby teď přišla,... celý příspěvek >
Pěstování rajčat v interiéru - třetí sezóna, 16.9.2019
Ve vlákně Konzumace rajčat napadených plísní jsme poněkud značně odbočili od tématu, takže jsem se rozhodl založit vlákno nové. Odpovídám Mimmovi na jeho poslední příspěvek v Konzumaci. Mimmo, loňský rok byl výjimečný a měl na mne špatný... celý příspěvek >
Odlisťování rajčat, 12.9.2019
Odlisťování zdravých listů poškozuje chuť rajčat, výnos i rostliny samy. Vidím to kolem nás v zahradách až překvapivě často. Jediné přijatelné zdůvodnění pak je obavy z plísně, pokud jsou spodní listy příliš bujné a vytváří džungli, která špatně... celý příspěvek >
Konzumace plodů rajčete napadených plísní, 7.9.2019
Máte naprostou pravdu: to, co dělám, bych sice nenazval "ohýbáním přírody" (spíš využíváním jejích principů - rozhodně to není boj), ale to je jen otázka pojmenování. Není to ekonomické ve smyslu poměr vydaná energie - získaný výnos. Ale pořád si... celý příspěvek >
Konzumace plodů rajčete napadených plísní, 6.9.2019
Vladimíre, a jaká byla reakce fóra na tenhle "žertík"? To by mne docela zajímalo. A jen doufám, že si o mně nemyslíš, že jsem jako "Pařez", protože si z nikoho nestřílím a tady hledám radu a pomoc. Samozřejmě pan Gajdoštin měl pravdu, je na Tobě,... celý příspěvek >
Choroba rajčat, 6.9.2019
Nejspíš Vás moc nepotěším: Eva T. má s vysokou pravděpodobností pravdu, když píše, že je to alternáriová skvrnitost. A je tu ještě horší zpráva: dokáže v půdě přezimovat v našich klimatických podmínkách - jak dlouho už ten problém máte? Takže... celý příspěvek >
Další diskuze:  6162636465>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika