|
Příspěvky uživatele - 6.138
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 24.5.2020 Evi, to je přímo ďábelsky mazané. Takhle si můžu připravit plochu tam, kde budu chtít mít záhon příští rok.Díky, díky. Snad otevře moje oblíbená hospoda, kterou pravidelně zásobuju přebytečnými rajčaty, jinak asi budu muset jít na farmářské... celý příspěvek > |  | Tlustá rajčata, 23.5.2020 S trochou nadsázky se dá říct, že se dá vystopovat, kdy jste rajčata přihnojil. Případně kdy se změnily jiné podmínky k lepšímu. Projevuje se mi to jak doma, tak venku. Takže spěte klidně: vaše rajčata jsou v pořádku. Tlustý stonek a tmavě zelené... celý příspěvek > |  |
|  | Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 19.5.2020  19.5.20 Nechci slavit předčasně, ale zdá se, že válka s mrazíky je u konce, z mého pohledu vítězně a s minimálními ztrátami. Na pozicích mám už všech 41 sazenic (původní plán byl 36) a ani je na noc už nezakrývám, i když ochranné... celý příspěvek > |  | Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 13.5.2020 13.5.20 Uff, to jsou nervy. Pankrácovská noc jim dala hodně zabrat – brzy ráno byly venku -3°C a všechno bylo zmrzlé, tedy i kryty. Jako správný generál jsem byl se svými vojsky, vybavil je, jak nejlépe jsem uměl. Ta pod zdí a igelitovým tunelem... celý příspěvek > |  | Rýchlenie rajčín pre rok 2020, 11.5.2020 Musím s Evou souhlasit: je to koníček pro ty, kteří nechtějí peníze, naopak jsou ochotní něco do něj investovat, a mají opravdu spoustu volného času.
Moje listopadové výsevy Startek si odbyly tu hlavní sezónu zrání a protože jsem je z... celý příspěvek > |  | Rýchlenie rajčín pre rok 2020, 8.5.2020 Elen, jsou ty černé části na dotek hladké nebo spíš jako řasnaté?
Mám podezření, ale ne vlastní zkušenost, že by to mohla být rajčatová čerň. V jejím popisu na webu agromanual.cz pak doporučují podobné přípravky jako proti plísni bramborové.... celý příspěvek > |  | Rýchlenie rajčín pre rok 2020, 8.5.2020 Elen, nepíšete, kde máte lednové výsevy a zda jsou oddělené od těch listopadových.
Popálení listů je běžný jev, ale mám zkušenost, že není popálení jako popálení. Popálení, které je ostře ohraničené a v důsledku vede k odumření listů, signalizuje... celý příspěvek > |  | Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 4.5.2020 4.5.20 „Podežrance“ jsem nakonec vyměnil hlavně proto, že mám příliš mnoho sazenic a málo pozic. Teď je to ovšem Tomato Berry. Garden Berry od Sema si nějak letos nevedly moc dobře od samého začátku. Tak zůstal jen 1 kontrolní jedinec pro... celý příspěvek > |  | Papriky - kdy začít hnojit?, 2.5.2020 Aby nedošlo k omylu: na zahradě používám přírodní hnojiva, tedy hnůj. Se slepičincem hodlám teprve letos začít, ale slyšel jsem o něm jen chválu. Musí se s ním ale umět zacházet. Lignohumát už používám a výsledky jsou dobré.
Kristalon používám... celý příspěvek > |  | Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 30.4.2020 30.4.20 Postupně vysazuji další rostliny na zahradu. 7 paprik (2 Lungy, Superamy, Jablina F2, Slávy, Slovakia a Citrina) a dalších 15 rajčat (odrůdy Start, Stupické, Tornádo, Kumato, Helsing Junction Blue, 100 pudov a Blue Berry). Všechny nově... celý příspěvek > |  |
|  | Papriky - kdy začít hnojit?, 30.4.2020 Moment: jak likviduje Kristalon půdu? Buďte prosím konkrétnější. Jste první, od koho to slyším.
Vycházím z předpokladu, že tady mluvíme o sazenicích doma pěstovaných. Vy nejspíš mluvíte o zahradě venku, eventuálně o skleníku. Zpočátku jsem totiž... celý příspěvek > |  | Co je to za houbu?, 30.4.2020 Díky za informace.
Vzhledem k tomu, že se mi vyskytla v mnoha dalších kartónech (ale zatím v žádném kelímku a ani u velkých rostlin v plastových květináčích), nebylo v mých silách je všechny přesadit. Sazenice rostou i s houbou. Možná hůř, ale to... celý příspěvek > |  | Rajčata Hranáček, Strabena, Nelinka, 27.4.2020 To dává smysl, protože je zachována vlhkost. Ovšem nikdy mne nenapadlo je zasadit, tedy ty vijany. Ale rajčata vždycky zdlábnu.
Loni i letos pěstuju Nelinky a Strabeny ze semínek z koupených plodů, tedy F2. Venku pěstované byly i lepší než ty... celý příspěvek > |  | Rajčata Hranáček, Strabena, Nelinka, 26.4.2020 Aha, tak to trochu vysvětluje, proč se všechny ujaly. Tam mohly být třeba jen hodiny.
I tak gratuluju.
Milan HP |  | Papriky 2020, 26.4.2020 To není víra, to je sázka do loterie. Kdo nehraje, nevyhraje a s prohrou se tak nějak smířím. Kalkuluju s kurzem 1:2 v neprospěch výhry.
Kýble už brzy přestanou, dostanou jen igelitovou ohrádku.
Milan HP |  |
 |
|
|
|