|
Velmi rané broskve, 11.7.2020 FM3 je dobře odolná proti mrazu v květu a bohatě plodící. Při protrhání jsou plody výborné chuti, a což je rarita u ranějších broskví, je i částečně odlučitelná pecka od dužniny. Jako jediná broskvoň do zahrady je to ideální volba. Springcrest není... celý příspěvek > |
 |
A co vaše višně?, 11.7.2020 Je to bída. Snad jedině potěšila, jako vždy, Královna Hortenzie. Mám tady ještě Erdi Bötermö, Ujfehertoi Fürtös, Debreceni Bötermö a Pandy. Minimálně dvě z nich by měly dozrávat každá v jinou dobu, přitom všechny dozrávají až po třešních (Kordia). A... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Velmi rané broskve, 10.7.2020 Já jsem měl jen jeden Springcrest. Sice "strčil do kapsy" většinu plodů Harbingeru, ale byl pouze jeden. Byl ale vysoce jakostní. Těsně po dozrání se vyznačoval stále ještě pevnou, šťavnatou dužninou. Stejně jako první plod Avalon Pride. Tyhle... celý příspěvek > |
 |
Žloutenka peckovin ESFY, 10.7.2020 V tomto odkazu máte vlákno s úplně stejnou problematikou:
Je toto žloutenka peckovin ESFY?
|
 |
Leskora, 4.7.2020 Jednak má Leskora vzhledné plody, jak se znovu a znovu můžeme přesvědčit na fotkách, a jednak má i výbornou meruňkovou chuť. Zvlášť letos kdy skroro žádné nemám, ale už jsem asi tři ochutnal (a to bude možná všechno) se mi z té fotky úpně "sbíhají... celý příspěvek > |
 |
Phytophthora infestans, 4.7.2020 jj loni stačil jeden preventivní postřik mědí na celou sezónu = některé měďnaté jsou v BIO produkci povolené.
Jaké konkrétně měďnaté fungicidy jsou v Bio produkci povolené? Vystačí si i někdo jiný než Standa pouze s mědí? |
 |
Koniec tohtorocneho rastu?, 3.7.2020 Pěkná slivečka, pane 204.104. Že letos ukončila růst, není žádný problém. Na jaře letorosty zastřihnete a poroste znovu dál. Na té mojí všechno zvadlo, i když se snažila ještě naposled znovu obrazit. Brzy na jaře vyrašila, pak zvadla, znovu obrazila... celý příspěvek > |
 |
Vlaška končí, 3.7.2020  Vlaška se kvůli PPV nedá všude pěstovat. V Pardubicích to opravdu nešlo. V Sudetech (Hornosvratecká vrchovina 600 m) to ale neplatí. Roste si volně bez zásahu člověka, tudíž bez jakýchkoliv chemických postřiků, ani proti pilatce, naprosto v pohodě.... celý příspěvek > |
 |
Hanita - jasná chuťová jednička mezi švestkami, 3.7.2020  Copak o to, na Praděd odsud ze Sudet (Hornosvratecká vrchovina 600 m) taky občas dohlédnu, zrovna včera byl krásně vidět celý masiv. Samozřejmě musím vylézt na kopec. I tady mám na Hanitě nějaké plody, prozatím je to malý stromek. Ovoce tady letos... celý příspěvek > |
 |
Phytophthora infestans, 28.6.2020 Jsou tady dva přístupy. Jeden KUKYHO, který "pumpuje" do rajčat jeden fungicid za druhým, "co se do nich vejde" už od přesazení a pak druhý přístup Standy HK von Königgrätz, který zvažuje do teď, jak postupovat. Bude Standa o krok zpět s opožděnou... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Falešný Dapple Dandy, 28.6.2020 Díky, pane 161.1, za Váš příspěvek a za Vaši snahu o odhalení pravosti odrůdy. Když jsem se tak díval na fotky Santa Rosy z e-shopů, tak to moc na Santu Rosu nevypadá. Posuďte sám:
Fotografie
|
 |
Pricia, 28.6.2020 Dobrý den. Máte nějaké nové poznatky k této odrůdě? Dostal jsem informaci od pěstitele, že chuť Pricie je průměrná až podprůměrná. |
 |
Leskora, 28.6.2020 Každopádně díky za Vaše postřehy, pane MH. Já osobně si můžu stěžovat jen na to, že nejsou meruňky, jinak asi na nic. Po vodě se nám už dlouho stýskalo. Na broskvoních sice vyskákala klasická sekundární kadeřavost, ale takové přírůstky díky vláze... celý příspěvek > |
 |
Phytophthora infestans, 27.6.2020 Už jsem dával dvakrát Ridomil, ale stačilo začít s postřiky až teď. Plíseň bramborová není nikde v okolí vidět. To vlhko mě zmátlo. |
 |
Elena, 24.5.2020 A kde, pane 81.144, v které lokalitě? |
 |