Příspěvky uživatele - 54.174

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Česnek ze semen, 12.8.2019 Obsahuje fotku
Slavin
Česnek ze semen, 12.8.2019 Obsahuje fotku
Havran.
Česnek ze semen, 12.8.2019
V těchto a příštích dnech se rozhodne o úspěchu letošního pokusu, přestože evidentní to bude až za delší čas. Česneky jsou v plném květu. Nejslibněji (stejně jako loni) vypadá Havran a Slavin. Tyto odrůdy mají, zdá se všechny vlastnosti, které mají... celý příspěvek >
Pokus s bramborami, 31.5.2019 Obsahuje fotku
Ty už jsem jednou využil v jiné záležitosti, tak bych je nerad obtěžoval pořád. Ale děkuji. Mimochodem VUB HB obhospodařuje bramborovou část CZ GRINu s 2309 záznamy pro brambory. Nicméně zrovna tyto se ve výpisu položek neobjevují. Zrovna ty... celý příspěvek >
Pokus s bramborami, 31.5.2019
Jinak docela zajímavý dokument ke čtení jde najít, když do google zadáte: "reinventing potato diploid crop"
Možná byste se měl zeptat ve firmě BEJO, proč investovali do dlouhého vývoje své odrůdy brambor množené ze semen. Možná je taky jenom baví si hrát a neměli zrovna nic lepšího na práci.
S Američany je v tomto směru těžká řeč. V rámci USA / Kanady toho sdílí spoustu a je tam vidět síla komunity, ale jak jsem pochopil, bojí se návštěvy USDA a likvidace všech rostlin + pokropení všeho roundupem + vybagrování svrchní vrstvy půdy (aby... celý příspěvek >
Česnek ze semen, 30.5.2019 Obsahuje fotku
jen pro zajímavost ohledně příbuznosti jednotlivých skupin česneku, přikládám diagram ze článku (J. Amer. Soc. Hort. Sci 129(4): 559-569.2004)) F, G - Rocambole I - Porcelain J - Marble Purple Stripe L- Purple stripe D -... celý příspěvek >
Česnek ze semen, 30.5.2019 Obsahuje fotku
Jak jsem zmínil, skupina Marbled Purple Striped se má vyznačovat purpurovým proužkem na bázi poupěte. Toto je možná Havran?
Česnek ze semen, 24.5.2019
Děkuju. Teď jsme víceméně u konce přípravy a jak začnou (už začínají) vyrážet květní stvoly, přijde hlavní část pokusu, jestli letos vyjdou semena. To si může vyzkoušet každý na pár rostlinách. je to chvíle hraní s pacibulkami v květenství a pak... celý příspěvek >
No, já víceméně ve svých příspěvcích popisuji, co dělám (jak si hraju) a zasazuju to do kontextu nějakých informací. V podstatě nevidím důvod, proč by to mělo někoho nějak dráždit - protože diskuse, které mě nezajímají bych asi nečetl a určitě... celý příspěvek >
Tak mně jeden pán natřel, že jenom ohromuju z kontextu vytrženými bláboly z netu a nemá cenu se tím zabývat. To mě trochu překvapilo, protože nikomu neříkám, čím se má zabývat... a popravdě se tady snažím spíš spojovat různé střípky, které... celý příspěvek >
Pokus s bramborami, 23.5.2019
Přesně jste to vystihl.
Držím palce v boji s živly. Já mám štěstí, že hospodařím na pár záhonkách a blahobyt rodiny na tom nezávisí. Snad mi zachováte přízeň a když se něco urodí, zúčastníte se později :)
Já plně souhlasím, ale v tomto případě bych takticky ustoupil okolnostem. Nerad bych výzkum uzavřel tím, že brambory překvapivě mandelince chutnaly a tak je sežrala. V prvním roce také vytvářím pool, ze kterého, když pámbu dá, budu později třeba... celý příspěvek >
Další diskuze:  6789  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika