|
Česnek ze semen, 12.8.2019  Slavin |
 |
Česnek ze semen, 12.8.2019  Havran. |
 |
|
 |
Česnek ze semen, 12.8.2019 V těchto a příštích dnech se rozhodne o úspěchu letošního pokusu, přestože evidentní to bude až za delší čas. Česneky jsou v plném květu. Nejslibněji (stejně jako loni) vypadá Havran a Slavin. Tyto odrůdy mají, zdá se všechny vlastnosti, které mají... celý příspěvek > |
 |
Pokus s bramborami, 31.5.2019  Ty už jsem jednou využil v jiné záležitosti, tak bych je nerad obtěžoval pořád. Ale děkuji. Mimochodem VUB HB obhospodařuje bramborovou část CZ GRINu s 2309 záznamy pro brambory. Nicméně zrovna tyto se ve výpisu položek neobjevují.
Zrovna ty... celý příspěvek > |
 |
Pokus s bramborami, 31.5.2019 Jinak docela zajímavý dokument ke čtení jde najít, když do google zadáte:
"reinventing potato diploid crop" |
 |
Pokus s bramborami, 31.5.2019 Možná byste se měl zeptat ve firmě BEJO, proč investovali do dlouhého vývoje své odrůdy brambor množené ze semen. Možná je taky jenom baví si hrát a neměli zrovna nic lepšího na práci. |
 |
Pokus s bramborami, 31.5.2019 S Američany je v tomto směru těžká řeč. V rámci USA / Kanady toho sdílí spoustu a je tam vidět síla komunity, ale jak jsem pochopil, bojí se návštěvy USDA a likvidace všech rostlin + pokropení všeho roundupem + vybagrování svrchní vrstvy půdy (aby... celý příspěvek > |
 |
Česnek ze semen, 30.5.2019  jen pro zajímavost ohledně příbuznosti jednotlivých skupin česneku, přikládám diagram ze článku (J. Amer. Soc. Hort. Sci 129(4): 559-569.2004))
F, G - Rocambole
I - Porcelain
J - Marble Purple Stripe
L- Purple stripe
D -... celý příspěvek > |
 |
Česnek ze semen, 30.5.2019  Jak jsem zmínil, skupina Marbled Purple Striped se má vyznačovat purpurovým proužkem na bázi poupěte. Toto je možná Havran? |
 |
Česnek ze semen, 24.5.2019 Děkuju. Teď jsme víceméně u konce přípravy a jak začnou (už začínají) vyrážet květní stvoly, přijde hlavní část pokusu, jestli letos vyjdou semena. To si může vyzkoušet každý na pár rostlinách. je to chvíle hraní s pacibulkami v květenství a pak... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Česnek ze semen, 24.5.2019 No, já víceméně ve svých příspěvcích popisuji, co dělám (jak si hraju) a zasazuju to do kontextu nějakých informací.
V podstatě nevidím důvod, proč by to mělo někoho nějak dráždit - protože diskuse, které mě nezajímají bych asi nečetl a určitě... celý příspěvek > |
 |
Česnek ze semen, 24.5.2019 Tak mně jeden pán natřel, že jenom ohromuju z kontextu vytrženými bláboly z netu a nemá cenu se tím zabývat.
To mě trochu překvapilo, protože nikomu neříkám, čím se má zabývat... a popravdě se tady snažím spíš spojovat různé střípky, které... celý příspěvek > |
 |
Pokus s bramborami, 23.5.2019 Přesně jste to vystihl. |
 |
Pokus s bramborami, 23.5.2019 Držím palce v boji s živly. Já mám štěstí, že hospodařím na pár záhonkách a blahobyt rodiny na tom nezávisí.
Snad mi zachováte přízeň a když se něco urodí, zúčastníte se později :) |
 |
Pokus s bramborami, 23.5.2019 Já plně souhlasím, ale v tomto případě bych takticky ustoupil okolnostem. Nerad bych výzkum uzavřel tím, že brambory překvapivě mandelince chutnaly a tak je sežrala. V prvním roce také vytvářím pool, ze kterého, když pámbu dá, budu později třeba... celý příspěvek > |
 |