|
Příspěvky uživatele - 81.144
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Papriky 2022, 29.6.2022 Ano nálev je tekutý do sklenic příjde pouze koření pepř a nové. U okurků cibule, mrkev a kopr, hořčičné semínko už je v nálevu. Taky máme ty recepty, kdy se do každé sklenice dává x zrnek toho a x lžiček něčeho jiného, ale je to hodně časově... celý příspěvek > |  | Rajčata 2022 I, 29.6.2022 Moje bílá netkaná kterou mám není zase tak moc pevná, protrhne se i o vrcholy mnohem širších dřevěných kůlů. Také máte zahradu více v závětší. Otázka je také to "skutečné ohrožení". U nás jak se zamračí jdu zakrývat a nebo nechám i pár dní zakryté.... celý příspěvek > |  |
|  | Nejranější odrůdy meruněk II, 29.6.2022 Pane Marku, tak vašeho Pinkcota u mě může trumfnout jen Velká raná a nebo Hargrand. Pokud řapík samovolně odpadne, je to známka, že se očko chytlo. |  | Papriky 2022, 29.6.2022 To o té křupavosti slyším poprvé. Já sacharin do hrnce přidávám až už je nálev uvařený, celkově to dost zapění, je potřeba dávat pozor. |  | Papriky 2022, 29.6.2022 Já na papriku vařím 2l vody, 8dkg soli, 15 dkg cukru, 0,5l octa, 25 sacharinů. Do sklenic 0,7l přidám pár kuliček pepře a nového koření. Je možno přidat půl kávové lžičky oleje. |  | Papriky 2022, 29.6.2022 Pánové, dáváte do nálevu kromě cukru i trochu umělého sladidla? |  | A co vaše višně?, 29.6.2022 Už si to přesně nepamatuju, ale jeden pán který už není mezi námi, mně kdysi vyprávěl, že mají obrovský strom nějaké sladkovišně, a že si tam za celý život pamatoval jen jednu úrodu. A přitom včely měl dlouhodobě soused té zahrady a pak i oni. Letos... celý příspěvek > |  | Papriky 2022, 29.6.2022 Já každý rok nepěstuju všeho tolik, vysazuju podle stavu zavařenit v regálech. :-D A domácí kečupy a protlak už jsou na nule. Ale dají se jíst i kupované... Největší radost mám, když rozvárku rajčat můžu dělat na zabíjačkovém kotle a nemusí se s tím... celý příspěvek > |  | Rajčata 2022 I, 29.6.2022 Ve skleníku mně žlutá keříčková plodí až do podzimu. U plísně jsou na tom stejně jako Startky. Keříčková venku jsou vysoká tak maximálně do 80 cm a můžu je bez problému přikrýt proti kroupám a přívalovým srážkam. U tyčkových je to pak už s ochranou... celý příspěvek > |  | Papriky 2022, 29.6.2022 Do roka opravdu problém není a pro chut je to dobré, většinou jsem dával slunečnicový. Ovšem při velké úrodě kdy pak zůstane nějaká sklenice dva nebo tři roky už to problém může být. |  |
|  | Rajčata 2022 I, 29.6.2022 Můj skleník 6 x 3 má zaoblenou střechu, v nejvyšším bodě 2,2 výšku(je to předělávaný foliovník). Ke krajům se strop snižuje a já tyčková pěstuju po obvodu. Zakrácení je tedy kvůli výšce. Protože prostředkem skleníku jde sopouch od topeniště, tak tam... celý příspěvek > |  | Papriky 2022, 28.6.2022 Pane Milane, letos vás čekají určitě ještě dvě bohaté paprikové sklizně a na doplnkové zobání bude ještě i po nich. Receptů je všude plno, já bych se po osobní zkušenosti vyhl přidávání stolního oleje do nálevu, protože může žluknout i v zavařenině. |  | Rajčata 2022 I, 28.6.2022 Pane Milane, gratuluji, Já jsem včera dělal preventivní postřik proti plíni šedé v celém skleníku. Nechci to letos nechat náhodě, na tyčkových budu mít páte patro a zaštípnu je. Keříčková žlutá rostou pěkně, ale ty letošní nové keříčkové červené jsou... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2022, 28.6.2022 Pane Kuky, jsem dnes dodělával protrhávku na velké Idared a už se červíci znovu líhnou a někteří jsou zavrtaní. Před chvíli jsem se vrátil z postřiku obaleče, doufám, že nebude pršet. Nevím která je to generace, ale doufám, že je všechny vezme po... celý příspěvek > |  | A co vaše višně?, 28.6.2022 Dík za info pane Petře, vím o jedné višni v zapomenutém sadě a musím se tam jet po mnoha letech znovu podívat. Nevím jak se jmenuje, nevím jsetli tam ještě je, našel jsem ji při poflakování úplnou náhodou... Přiznám se, že cizosprašné odrůdy moc... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|