Příspěvky uživatele - 81.144

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Brambory - zasadit vlastní nebo koupit sadbové?, 18.1.2023
To jsem rád, že nejsem sám kdo má takové rozdílné velikosti v zakoupené sadbě. Nepátral jsem nikdy jaký je největší přípustný rozdíl a nebo největší a nejmenší velikost. Brambory budou, ale záleží na odrůdě a na stupni množení jak dlouho bude trvat... celý příspěvek >
Otázky pre skúsených záhradkárov, 18.1.2023
Pane 234.31 novinky v sadaření již nesleduju tak pečlivě jako před mnoha lety není mi tedy známá podnož, která se pro množení peckovin běžně používá a je na 100% odolná a šárkou se nenakazí. V jedné tištěné stati jsem se dočetl, že podnož nemá na to... celý příspěvek >
Plot pre nosnice, 17.1.2023
To mám radost, jste asi první člověk, o kterém vím, že jsem mu opravdu poradil a on mou radu využil. :-) Nám se slepice popelí hlavně když jsou puštěné na pastvě pod přístřeškem kde skladujeme dřevo v normální hlíně, kterou si tam sami pro ten účel... celý příspěvek >
U kurníku máme menší oplocený dvorek kde slepice v případě nepříznivého počasí zůstávají, když je nepouštíme na pastvu. Plocha odhadem 25 m2 je pro 10 slepic dostačující, ale nemáme žádného kohouta, ale v minulosti jsme jednoho měli.
Slepice hodně hrabou na tom prudkém svahu to může podporovat odplavování půdy při deštích pokud někde bude špatný trávník...
Jestřáb na ně může zaútočit i na tom svahu. Pokud zapátráte na internetu určitě najdete rozměry, pokud vám jde o to postavit co nejmenší možnou voliéru. My slepice můžeme v případě potřeby zvařít do chléva, kde mají místa mnohem víc než by měl třeba... celý příspěvek >
Ve volném výběhu v takovém zalesněném remízku jaký je na fotkách můžete mít problém s útoky třeba jestřába, který nám letos jednu slepici na vzdáleném konci zahrady ulovil.
Libštátská dalmatinka, 16.1.2023
Asi ještě zimní spánek...
Pane Jariel, moc se vám omlouvám, mělo mi být hned jasné, že ten člověk, který zde začal vypichovat mé věty je troll a že jsem mu zde tím, že jsem na něj reagoval a snažil se něco vysvětlit poskytl živnou půdu...
Založte si na tu vaši "vyšší dívčí" diskusi v tématech o přípravě ovocných kvasů. Pokud se tam s vámi bude někdo bavit. Já ovoce pěstuju proto, abych ho různými způsoby využil, nejsem jen sběratel odrůd, a proto mě zajímá k čemu pěstitel konkrétní... celý příspěvek >
Libštátská dalmatinka, 15.1.2023
A ještě ohledně té vaší prokvasitelnosti cůkrů kvasinkami. Vyráběl jsem medovinu, ale jenom v malém a koupil jsem si na to hlubokoprokvašující kvasinky podle návodu. V receptu jsem se taky dočetl, že je nejlepší naředit cukernatost roztoku na 30. Tak... celý příspěvek >
Vysadte si sad Durancií a Toptastů a od každé odrůdy si nasbírejte 300 l kvasu bez přislazování. A až budete v pálenici, požádejte, abyste měl přístup k lihoměru, který měří při průtoku hotového destilátu před počitadlem. Trochu se to houpe, ale dá... celý příspěvek >
Když do Googlu zadáte ten druhý cizojazyčný název a přepnete na vyhledávání obrázků, skočí tam několik náhledu z německých stránek, ale otevřít se mi to nepodařilo, třeba budete mít štěstí.
At jsou Durancie jaké chtějí, ale nemají lihovou výtěžnost jako Toptaste. Tato moderní odůda bez přislazení cukrem, medem a nebo hroznovou štávou, nebo případně přídavkem vína do kvasu před odjezdem do pálenice, které se nehodí na konzum, a bez... celý příspěvek >
Libštátská dalmatinka, 14.1.2023
Bylo by zajímavé změřit cukernatost a porovnat ji s moderními Top a spol odrůdami. Na povidla by mě lákala, ale pokud má hodně cukru tak na kvas určitě ne. I když připravíte ten nejpoctivější kvas z odrůd jako je třeba TopTaste, ve výsledku je moc... celý příspěvek >
Další diskuze:  5152535455>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika