|
Brambory - zasadit vlastní nebo koupit sadbové?, 18.1.2023 To jsem rád, že nejsem sám kdo má takové rozdílné velikosti v zakoupené sadbě. Nepátral jsem nikdy jaký je největší přípustný rozdíl a nebo největší a nejmenší velikost. Brambory budou, ale záleží na odrůdě a na stupni množení jak dlouho bude trvat... celý příspěvek > |
 |
Otázky pre skúsených záhradkárov, 18.1.2023 Pane 234.31 novinky v sadaření již nesleduju tak pečlivě jako před mnoha lety není mi tedy známá podnož, která se pro množení peckovin běžně používá a je na 100% odolná a šárkou se nenakazí. V jedné tištěné stati jsem se dočetl, že podnož nemá na to... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Plot pre nosnice, 17.1.2023 To mám radost, jste asi první člověk, o kterém vím, že jsem mu opravdu poradil a on mou radu využil. :-) Nám se slepice popelí hlavně když jsou puštěné na pastvě pod přístřeškem kde skladujeme dřevo v normální hlíně, kterou si tam sami pro ten účel... celý příspěvek > |
 |
Plot pre nosnice, 17.1.2023 U kurníku máme menší oplocený dvorek kde slepice v případě nepříznivého počasí zůstávají, když je nepouštíme na pastvu. Plocha odhadem 25 m2 je pro 10 slepic dostačující, ale nemáme žádného kohouta, ale v minulosti jsme jednoho měli. |
 |
Plot pre nosnice, 17.1.2023 Slepice hodně hrabou na tom prudkém svahu to může podporovat odplavování půdy při deštích pokud někde bude špatný trávník... |
 |
Plot pre nosnice, 17.1.2023 Jestřáb na ně může zaútočit i na tom svahu. Pokud zapátráte na internetu určitě najdete rozměry, pokud vám jde o to postavit co nejmenší možnou voliéru. My slepice můžeme v případě potřeby zvařít do chléva, kde mají místa mnohem víc než by měl třeba... celý příspěvek > |
 |
Plot pre nosnice, 17.1.2023 Ve volném výběhu v takovém zalesněném remízku jaký je na fotkách můžete mít problém s útoky třeba jestřába, který nám letos jednu slepici na vzdáleném konci zahrady ulovil. |
 |
Libštátská dalmatinka, 16.1.2023 Asi ještě zimní spánek... |
 |
Libštátská dalmatinka, 16.1.2023 Pane Jariel, moc se vám omlouvám, mělo mi být hned jasné, že ten člověk, který zde začal vypichovat mé věty je troll a že jsem mu zde tím, že jsem na něj reagoval a snažil se něco vysvětlit poskytl živnou půdu... |
 |
Libštátská dalmatinka, 16.1.2023 Založte si na tu vaši "vyšší dívčí" diskusi v tématech o přípravě ovocných kvasů. Pokud se tam s vámi bude někdo bavit. Já ovoce pěstuju proto, abych ho různými způsoby využil, nejsem jen sběratel odrůd, a proto mě zajímá k čemu pěstitel konkrétní... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Libštátská dalmatinka, 15.1.2023 A ještě ohledně té vaší prokvasitelnosti cůkrů kvasinkami. Vyráběl jsem medovinu, ale jenom v malém a koupil jsem si na to hlubokoprokvašující kvasinky podle návodu. V receptu jsem se taky dočetl, že je nejlepší naředit cukernatost roztoku na 30. Tak... celý příspěvek > |
 |
Libštátská dalmatinka, 15.1.2023 Vysadte si sad Durancií a Toptastů a od každé odrůdy si nasbírejte 300 l kvasu bez přislazování. A až budete v pálenici, požádejte, abyste měl přístup k lihoměru, který měří při průtoku hotového destilátu před počitadlem. Trochu se to houpe, ale dá... celý příspěvek > |
 |
Libštátská dalmatinka, 15.1.2023 Když do Googlu zadáte ten druhý cizojazyčný název a přepnete na vyhledávání obrázků, skočí tam několik náhledu z německých stránek, ale otevřít se mi to nepodařilo, třeba budete mít štěstí. |
 |
Libštátská dalmatinka, 15.1.2023 At jsou Durancie jaké chtějí, ale nemají lihovou výtěžnost jako Toptaste. Tato moderní odůda bez přislazení cukrem, medem a nebo hroznovou štávou, nebo případně přídavkem vína do kvasu před odjezdem do pálenice, které se nehodí na konzum, a bez... celý příspěvek > |
 |
Libštátská dalmatinka, 14.1.2023 Bylo by zajímavé změřit cukernatost a porovnat ji s moderními Top a spol odrůdami. Na povidla by mě lákala, ale pokud má hodně cukru tak na kvas určitě ne. I když připravíte ten nejpoctivější kvas z odrůd jako je třeba TopTaste, ve výsledku je moc... celý příspěvek > |
 |