|
Jaké zahradní nůžky?, 10.3.2023 Co je platné mít celokovové nůžky s přeplátováním čepelí, které vydrží desetiletí, když vám při jejich používání nesedí do ruky, také je doma máme. Proto jsem si koupil i jiné, které se dobře drží i když nebudou tak trvanlivé. Prostě počítám s tím,... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2023, 10.3.2023 Všechno ne, 6 x 3 m. |
 |
|
 |
Předpěstování košťálovin, 10.3.2023 Pěkné, já budu zelí set na přísadu až začátkem dubna, mělo by tam být 50 semen, u sazenic kedluben začíná první pravý list, ale ve městě už se dají pořídit také už dobře narostlé. Dík. |
 |
Předpěstování košťálovin, 9.3.2023 Pěstujete někdo letní zelí hlávkové Lena F1? Je moje oblíbené nakládám ho i na kvašení, ale vždy jsem ho pěstoval z přímého výsevu, jak je psáno na obale bez přesazování. Zkoušel někdo vypěstovat přísadu a rozesadit? |
 |
Rajčata 2023, 9.3.2023 Mám 11 pěkných rozesazených sazeniček Sláva Porýní a podařilo se mi zachránit 1 Spencer. K tomu 40 kedluben dvorana ve velkém truhlíku a zkouším klíčivost vlastních semen salátovek, které bych dal případně do větších květináčů a pak přenesl do... celý příspěvek > |
 |
Běžná výška stromkového rybízu?, 9.3.2023 Pokud teda tím že něco bylo u radiatoru je myšleno, že to narašilo... |
 |
Běžná výška stromkového rybízu?, 9.3.2023 Já mám dobrou zkušenost se Starklem a uznal i reklamaci na jeden nekvalitní stromek ze kterého se mi teda podařilo s úspěchem odebrat aspon roub a dále namnožit. Ale třeba se sazenicema révy přímo od pěstitele dobrou zkušenost nemám, ale... celý příspěvek > |
 |
Běžná výška stromkového rybízu?, 9.3.2023 To s tím radiátorem je dobrý! A balíček se semínkama u prozařující mikrovlnky a pak proč to neklíčí? Jak můžete takto dehonestovat poštu! |
 |
Papriky 2023, 8.3.2023 Sice nejsem Walter, ale pro moje oči je jed jak velké světlo, tak horší světelné podmínky, a to do dálky vidím výborně. Na čtení malých písmen si člověk někdy musí najít zlepšovák priblížit fotákem nebo lupou atd... Pěmýšlel jsem na ty helmičky, co... celý příspěvek > |
 |
Štěpařský vosk Moudrý, 8.3.2023 Tak bud trpělivost jak je to psáno v návodu, a nebo si pořídit a odzkoušet takový přípravek, kterým můžete i přemáznout a nic se nestane. ;-) |
 |
|
 |
Ficus - hnědnou a opadávají listy, 8.3.2023 Paní Lído, jako kdybyste věděla, že ten můj stojí těsně u okna místo závěsu a při větrání na něj jde přímo vzduch z venku. :-D V pokojové teplotě je to takový žrout vody, že ho musím zalévat každý den. Ale také má kubatůru cca. 1 x 1,3 x 1,4 m. ;-)... celý příspěvek > |
 |
Štěpařský vosk Moudrý, 8.3.2023 Snad v názorné ukázce pomůže nějaké video na YouTube. |
 |
Štěpařský vosk Moudrý, 8.3.2023 A ještě jedna důležitá věc, zatírat se má pouze dřevo a ne pletivo na okrajích. |
 |
Štěpařský vosk Moudrý, 8.3.2023 Roky používám jednu značku štěpařského vosku a nemám žádný problém. Když zatvrdne, jde ho rozehřát, i když už je to pak za chladného počasí nepohodlné s ním pracovat. Akorát je tam psané, že se nehodí k použití na angrešt a rybíz a za teplého počasí.... celý příspěvek > |
 |
Ficus - hnědnou a opadávají listy, 8.3.2023 Také pěstuju nějaký druh malolistého fikusu a před tím než začnou růst nové listy vždy nějaké staré opadají, ale nikdy nedojde k úplnému opadu větví. Otázkouje, zda to přesazení bylo potřeba a jestli ten opad nově narostlých není díky tomu, že se... celý příspěvek > |
 |