|
Mohu již přenést do skleníku?, 18.4.2023 Však já velice dobře vidím ty zkušenosti výrobců komerčních osiv na krásném klíčení mých vlastních doma vypěstovaných semen cuket, tykví, okure, rajčata, papriky... :-) Pane Fantazírovací. ;-) A psal jsem o semenech zelí s tím mořidlem. |
 |
Mohu již přenést do skleníku?, 18.4.2023 Za více než třicet let co si pamatuju jsme nikdy čistě draselné hnojivo k hnojení brambor nepoužívali. Pouze NPK a hnůj. Takže vám nemohu v tomhle sloužit názorem... |
 |
|
 |
Mohu již přenést do skleníku?, 18.4.2023 Ta vrstva toho mořidla kolem semínka je někdy dost silná a může mít vliv na opožděné klíčení v porovnání se semeny nemořenými stejné odrůdy ve stejných podmínkách. Mořidlo prostě zemezí přístupu vláhy a déle to trvá než se k semínku dostane. Takže... celý příspěvek > |
 |
Pěstování rajčat v pařeništi, 18.4.2023 Tak se u nás říká té konstrukci na které je položená ta textilie nebo plachta. Používalo se to i na sušení obilí. |
 |
Mohu již přenést do skleníku?, 18.4.2023 Ják jsem psal, mám něco navíc takže kdyby byl nějaký problém a výsadba odešla, mám zálohu. Co se týká toho Kristalonu Gold který jste zmínil chci si ho ke všem těm statkovým hnojivům pořídit k jabloním. Někdo na Youtube říkal, že je dobrý. Letos to... celý příspěvek > |
 |
Mohu již přenést do skleníku?, 17.4.2023 Pane 57.37, já letos vyhrabal vlastní semínka cuket určitě více než 5 let stará a klíčí a vzcházejí mi lépe, než když koupím z obchodu namořená. Ono už je to asi tak někdy přešlechtěné, že ani to mořidlo nemomůže, viz letošní vzcházení zelí Lena... celý příspěvek > |
 |
Mohu již přenést do skleníku?, 17.4.2023 U nás byla loni úroda nakladaček hojná. Ty salátovky nevím jaké jsou, protože je mám z vlastního osiva, ale zavřené ve skleníku plodí výborně. Zatím je to jalovice. Na teplé pařeniště by se to muselo namíchat se slámou polít močůvkou a nechat... celý příspěvek > |
 |
Pěstování rajčat v pařeništi, 17.4.2023 Já preferuju hlavně kapličky, ale to už nesmí hrozit déle trvající mrazy pro některé rostliny. Na druhou stranu při tom ochlazejí které pálilo meruně mi tam začalo růst osivo ředkviček. Ale mnohokrát mi v létě zachránily záhony před krupobitím a nebo... celý příspěvek > |
 |
Mohu již přenést do skleníku?, 17.4.2023 Dnes jsem vyvezl hnůj Terce a našlapal ho do malého pařeništátka pro jedno hnízdo okurek salátovek. Budu letos pěstovat na balkoně, ve skleníku a v tom teplém pařeníku. Jsem zvědav na porovnání úrod. Ale balkon to asi prohraje... Jinak jsme museli... celý příspěvek > |
 |
Pěstování rajčat v pařeništi, 17.4.2023 Nevím jak to bude letos, ale občas vidívám u sousedů malé pařeništátko, ve kterém předpěstovávají sadbu rajčat. Ale také jsem tam zahlédl spálené rostliny úplně na troud pravděpodobně od Slunce, pak jim vnučky přivezly jiné. |
 |
|
 |
Rozkvétání slivoní, 17.4.2023 Začíná rozkvétat posledních pár přeživších kusů z Toptastů. |
 |
Mohu již přenést do skleníku?, 17.4.2023 Zlínsko ředkvičky pěstované venku, nadmořská výška pod 300, protože to asi aktuálně počítají podle umístění obecního úřadu. Dříve se uvádělo tuším 250 m nad mořem. Velikostí lístků jsme na tom asi stejně, škoda že jsem si nepoznačil přesné datum... celý příspěvek > |
 |
Šittov rez, 17.4.2023 Vyhledejte si letní řez a uvidíte, že se nejedná jen o merunky. Já u švestek zkoušel i Zahnův řez na čípek, omezuje klejotok a je vhodný do vyšších poloh. |
 |
Mohu již přenést do skleníku?, 17.4.2023 Ale pane Milane, co se zase děje? Já si zde žádných hádek v posledních dnech nevšiml. Ale rajčata a salátovky už mám častečně ve skleníku. Dnešní noc rostliny přečkaly při teplotě vzduchu 6,9 C, bez ztráty lístku povadnutím. |
 |
Rozkvétání broskvoní, 16.4.2023 Moje semenáče zatím ještě úplně nerozkvetly, ale možná je pak stejně budu muset zrušit :-(jako všechny ty kupované broskve, které sklízely z 90% pouze včely a pak to bylo akorát tak do kvasu...:-( |
 |