|
Paprika Rodrigo, 3.10.2023 Při pohledu na Cajenský pepř mne napadlo: kolik má SHU? Protože se mi zdá, že jeden keřík dokáže vyplodit zásobu pálivosti na několik let i pro rozsáhlejší rodinu. Občas dostávám sazenici či dvě chili papriček, které ale musím pěstovat na balkóně v... celý příspěvek > |
 |
Špičaté zelí, 26.9.2023 Waltře, tohle je podle mne nejvýhodnější velikost hlávky. Dá se snadno spotřebovat a není třeba ji dlouho skladovat. A přesně jak říkáš: porostou ještě nějaký čásek, podle toho, jak se zatím vyvíjí počasí. Mám tam taky jeden "zmetek": vysadil jsem... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Rajčata 2023, 26.9.2023 Petře, letos jsme s Mírou objevili novou plísniodolnou odrůdu, která se chutí i velikostí velmi podobá Tomato Berry. Existuje dokonce ve 3 barvách. Je to Apple Berry Red, Orange a Yellow. K dostání u Bobbyho. Určitě se dostane na můj seznam i příští... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2023, 21.9.2023 No, já mám zahradu v jižním svahu a rajčata na plném slunci. Proto taky mé bifteky letos tolik trpěly suchou hnilobou. Každá mince má rub i líc. Přitom loni po SH téměř ani památka. Letos desítky kil ztrát.
Milan HP |
 |
Rajčata 2023, 21.9.2023 Vladimíre, ta cherry jsem nesklízel, tedy spíš jich spoustu popraskalo a opadalo a nešlo je sebrat, jak už byla rozplizlá, loni. Letos jsem je po desítkách vytrhával jako plevel. Zejména Koralik a Matt's Wild Cherry. Některá dokonce už z předloňska.... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2023, 20.9.2023 Na mé zahradě se dějou nevídané věci. Tedy hlavně rajčatům. Suchá hniloba i praskání jsou fuč, rajčata zrají plně srpnovým tempem a jsou konečně tak, jak měla být od začátku a navíc stále bohatě kvetou a vytvářejí nové plody. Nestíhám sklízet, natož... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2023, 12.9.2023 Tak praskání se díky krásnému počasí téměř naprosto zastavilo. Díky Matko Přírodo. A i suchá hniloba postupně mizí i z bifteků.
Jenomže aby se to nepletlo, objevil jsem příznaky plísně bramborové. Šiřitelem se pravděpodobně stal divoce vyrostlý... celý příspěvek > |
 |
Kapusta?, 12.9.2023 Díky, zkusím Entiru a něco pozdního. Třeba si vzpomenu, až uvidím ta jména. Ta loňská pozdní mi hrozně chutnala. Nezapsal jsem si ale odrůdu. Měl bych si nafackovat.
Milan |
 |
Kapusta?, 12.9.2023 Pepé, nepopírám, že jsem mlsná huba. Z podobného důvodu už jsem kdysi vyřadil z repertoáru kadeřávek. Vloni a předloni jsem měl pozdní kapustu a ta byla přesně podle mého gusta. To vepřové v ní bylo senzační. Jenže jsem si nezapsal jméno odrůdy.... celý příspěvek > |
 |
Kapusta?, 5.9.2023 Ahoj Waltře, potřebuju kapustovou radu. Letos jsem pěstoval jarní kapustu Předzvěst. Šla dobře a byla první zelenina po ředkvičkách. Ale byl jsem zklamán její chutí, tedy tím, že postrádala tu typickou kapustovou chuť, pro kterou kapustu pěstuju,... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Žloutnutí a schnutí paprik, 3.9.2023 Ty potvory svilušky nepřebývají jen ve sklenících. Letos dokázaly zlikvidovat i celou sadbu paprik (kolem 50), kterou jsem předpěstovával doma. Pravda, objevil jsem je příliš pozdě a nereagoval adekvátně. Světlá barva listů a chlorózy na nich mne... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2023, 2.9.2023 Pěkná rajčata. Byla tam nějaká popraskaná? U mne už praská všechno, jen Apple Berry Red a Primabella si vedou celkem slušně, což ale neznamená, že nepraskne žádné. Je to smutná sklizeň. A stále často a vydatně prší a noční teploty i pod 10°C.... celý příspěvek > |
 |
Papriky 2023, 2.9.2023 No vida, netřeba házet flintu do žita. Gratuluju. Zasahoval jsi nějak?
Milan |
 |
Rajčata 2023, 30.8.2023 Šťastný to muž.
Tady asi udělali soudruzi z NDR několik chyb. Ale bídu to nezpůsobí. To praskání mne ale štve: vůbec netuším, co proti tomu lze dělat kromě otrhání. Ale i na to už je pozdě. Uvidíme, jak se vyvine pozdní léto a podzim. Loni bylo... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2023, 30.8.2023 Naprosto Tě chápu.
Milan |
 |