Příspěvky uživatele - 84.188

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Mazání řetězu olejem PP 90, 6.5.2008
Taky jsem ho někde "zdědil" asi 5 litrů a řetěz jím mažu naprosto bez problémů. Včera jsem v Tescu koupil motorový 10W40 za 150 Kč/4 l, takže až mi dojde PP90, budu používat tento :)
Jahody a mulčování, 5.5.2008
Mám vysázené jahody a k tomu velkou hromadu mulče z podrcených větví jabloní. Mám tento mulč k jahodám nasypat, nebo raději ne?
Co je tohle za plevel a cim ho znicit?, 5.5.2008
V tuto dobu už lze bez obav používat shora uvedené selektivní herbicidy. Nechápu, proč by se mělo čekat na nějakých 5 vláken trav, když traviny jsou jednoděložné.
Dicentra (srdíčko) a orlíček z babiččiny zahrádky, 5.5.2008
Nevím, proč by se to nemělo ujmout...? Sazenice z Holandska se mi ujaly téměř vždy lépe než z "českého" zahradnictví. Připisuji to tomu, že jsou lépe chemicky ošetřené.
rezavě červená rez na kůře kmenech jabloní, 3.5.2008
Možná to jsou řasy: https://www.zahrada.cz/forum/jablone/cervenohnedy-povlak-na-vetvich-52793/?stranka= Zkuste se podívat, zda něco podobného nenaleznete i na nějaké anorganické hmotě - jako já na sloupku. Od doby dotazu jsem to už viděl vícekrát v... celý příspěvek >
Selektivní herbicidy, 1.5.2008
Agrofit Kombi je Starane + Lontrel, svízel přítulu pohubí spolehlivě. Ještě cílenější přímo na svízel by byl samotný Starane 250. Na štětec a Roundup zapomeňte - při rozloze, kterou potřebujete řešit, by to byl postup vhodný leda pro důchodce, který... celý příspěvek >
Žluté skvrnky na listech, zkroucené listy - mšice?, 30.4.2008
Našel jsem na květech květopase, ovšem podle internetu to není květopas jabloňový ani jahodníkový - má lesklé středně hnědé jednobarevné krovky. Pod květy byla vlákna (pavučinky). Mšice jsem tam nakonec nenašel. Postříkal jsem stromy přípravkem... celý příspěvek >
Žluté skvrnky na listech, zkroucené listy - mšice?, 29.4.2008
Při druhém postřiku fungicidem jsem si včera všiml zkroucených lístků se žlutými skvrnami různé velikosti. U mě na zahradě jsou momentálně jabloně ve stádiu "růžové poupě". Zdálo se mi, že po větvích k těmto lístkům lezou mravenci (mohlo... celý příspěvek >
Selektivní herbicidy, 29.4.2008
Hubí, ale je to na delší lokte než např. u pampelišek, kopřiv a šťovíku. Nedá se čekat, že by po jedné aplikaci bršlice zcela zmizela. Celkem se mi ale zatím zdá, že ji selektivní herbicidy hubí spolehlivěji než glyfosfáty (Roundup atp.).
Selektivní herbicidy, 29.4.2008
Bofix může zahubit i např. malé řízky dřevin, pravděpodobně díky tomu, že obsahuje i MCPA (to mám z letošní vlastní zkušenosti, kdy jsem byl líný řízky zakrýt a jedna jejich skupinka to odnesla :) MCPA způsobuje kroucení listů. Pod jabloněmi ale... celý příspěvek >
Živý plot z tůjí, 22.4.2008
K zeravům si troufám poradit jen tolik, že je asi lépe prostřídat jejich různě barevné druhy, aby plot nebyl fádní. Sám jsem tento živý plot koupil s domem, nevhodně vysázený (řídce) a v jediném odstínu - opravdu to není hezký pohled. Zkuste si... celý příspěvek >
Portulák (šrucha), 22.4.2008
Ano, také jsem ten anglický dokument o víkendu po obědě v televizi viděl...
Jak odehnat holuby ze střechy?, 21.4.2008 Obsahuje fotku
Kdysi jsem bydlel v činžáku, kde se ty potvory usídlily na půdě. Postřílel jsem je vzduchovkou, mrtvolami jsem tehdy naplnil celou popelnici. Ani mě nenapadlo, abych je ochutnal, městští holubi jsou "krysy s křídly", mají parazity a... celý příspěvek >
pozemok neudrziavany, zarasteny zihlavou, ako na to?, 20.4.2008
Na kopřivy velmi dobře zabírá selektivní herbicid Bofix nebo ještě lépe Starane 250, stávající tráva zůstane nedotčená, postupně by se měla šířit a nahradit na zamořených místech kopřivy. Další možnost by byla "vzít to šmahem" a použít... celý příspěvek >
benzínový vyžínač, 20.4.2008
Aktuálně je tuším v OBI v akci křovinořez Al-Ko zhruba v této cenové relaci, podrobnosti k němu bohužel nevím. Strunový vyžínač mám, ale asi bych obecně doporučil spíš křovinořez, protože podle mé zkušenosti si vyžínač sice dobře poradí se stojatou... celý příspěvek >
Další diskuze:  6789  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika