|
Mazání řetězu olejem PP 90, 6.5.2008 Taky jsem ho někde "zdědil" asi 5 litrů a řetěz jím mažu naprosto bez problémů.
Včera jsem v Tescu koupil motorový 10W40 za 150 Kč/4 l, takže až mi dojde PP90, budu používat tento :) |
 |
Jahody a mulčování, 5.5.2008 Mám vysázené jahody a k tomu velkou hromadu mulče z podrcených větví jabloní.
Mám tento mulč k jahodám nasypat, nebo raději ne? |
 |
|
 |
Co je tohle za plevel a cim ho znicit?, 5.5.2008 V tuto dobu už lze bez obav používat shora uvedené selektivní herbicidy.
Nechápu, proč by se mělo čekat na nějakých 5 vláken trav, když traviny jsou jednoděložné. |
 |
Dicentra (srdíčko) a orlíček z babiččiny zahrádky, 5.5.2008 Nevím, proč by se to nemělo ujmout...?
Sazenice z Holandska se mi ujaly téměř vždy lépe než z "českého" zahradnictví. Připisuji to tomu, že jsou lépe chemicky ošetřené. |
 |
rezavě červená rez na kůře kmenech jabloní, 3.5.2008 Možná to jsou řasy:
https://www.zahrada.cz/forum/jablone/cervenohnedy-povlak-na-vetvich-52793/?stranka=
Zkuste se podívat, zda něco podobného nenaleznete i na nějaké anorganické hmotě - jako já na sloupku. Od doby dotazu jsem to už viděl vícekrát v... celý příspěvek > |
 |
Selektivní herbicidy, 1.5.2008 Agrofit Kombi je Starane + Lontrel, svízel přítulu pohubí spolehlivě. Ještě cílenější přímo na svízel by byl samotný Starane 250.
Na štětec a Roundup zapomeňte - při rozloze, kterou potřebujete řešit, by to byl postup vhodný leda pro důchodce, který... celý příspěvek > |
 |
Žluté skvrnky na listech, zkroucené listy - mšice?, 30.4.2008 Našel jsem na květech květopase, ovšem podle internetu to není květopas jabloňový ani jahodníkový - má lesklé středně hnědé jednobarevné krovky. Pod květy byla vlákna (pavučinky).
Mšice jsem tam nakonec nenašel.
Postříkal jsem stromy přípravkem... celý příspěvek > |
 |
Žluté skvrnky na listech, zkroucené listy - mšice?, 29.4.2008 Při druhém postřiku fungicidem jsem si včera všiml zkroucených lístků se žlutými skvrnami různé velikosti. U mě na zahradě jsou momentálně jabloně ve stádiu "růžové poupě".
Zdálo se mi, že po větvích k těmto lístkům lezou mravenci (mohlo... celý příspěvek > |
 |
Selektivní herbicidy, 29.4.2008 Hubí, ale je to na delší lokte než např. u pampelišek, kopřiv a šťovíku. Nedá se čekat, že by po jedné aplikaci bršlice zcela zmizela.
Celkem se mi ale zatím zdá, že ji selektivní herbicidy hubí spolehlivěji než glyfosfáty (Roundup atp.). |
 |
Selektivní herbicidy, 29.4.2008 Bofix může zahubit i např. malé řízky dřevin, pravděpodobně díky tomu, že obsahuje i MCPA (to mám z letošní vlastní zkušenosti, kdy jsem byl líný řízky zakrýt a jedna jejich skupinka to odnesla :) MCPA způsobuje kroucení listů.
Pod jabloněmi ale... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Živý plot z tůjí, 22.4.2008 K zeravům si troufám poradit jen tolik, že je asi lépe prostřídat jejich různě barevné druhy, aby plot nebyl fádní. Sám jsem tento živý plot koupil s domem, nevhodně vysázený (řídce) a v jediném odstínu - opravdu to není hezký pohled.
Zkuste si... celý příspěvek > |
 |
Portulák (šrucha), 22.4.2008 Ano, také jsem ten anglický dokument o víkendu po obědě v televizi viděl... |
 |
Jak odehnat holuby ze střechy?, 21.4.2008  Kdysi jsem bydlel v činžáku, kde se ty potvory usídlily na půdě.
Postřílel jsem je vzduchovkou, mrtvolami jsem tehdy naplnil celou popelnici. Ani mě nenapadlo, abych je ochutnal, městští holubi jsou "krysy s křídly", mají parazity a... celý příspěvek > |
 |
pozemok neudrziavany, zarasteny zihlavou, ako na to?, 20.4.2008 Na kopřivy velmi dobře zabírá selektivní herbicid Bofix nebo ještě lépe Starane 250, stávající tráva zůstane nedotčená, postupně by se měla šířit a nahradit na zamořených místech kopřivy. Další možnost by byla "vzít to šmahem" a použít... celý příspěvek > |
 |
benzínový vyžínač, 20.4.2008 Aktuálně je tuším v OBI v akci křovinořez Al-Ko zhruba v této cenové relaci, podrobnosti k němu bohužel nevím.
Strunový vyžínač mám, ale asi bych obecně doporučil spíš křovinořez, protože podle mé zkušenosti si vyžínač sice dobře poradí se stojatou... celý příspěvek > |
 |