|
Duseni fukaru Makita EB5300TH pri pridani plynu, 30.9.2025 Pověřte někoho, kdo tomu rozumí ať se na to podívá. Těch příčin může být víc, nejspíše opravdu zanesená tryska. Když do ní budete něčím štˇourat, tak to poškodíte. Pomohlo by vyčistit ultrazvukem. A když to bude roztebrané vyměnit membrány -... celý příspěvek > |
 |
Svářečka x invertor, 15.7.2025 Jo, jo. Propagace zadarmo. To by měl admin ihned vyhodit |
 |
|
 |
Protéká benzín z křovinořezu, 24.6.2025 Do nádrže se vrací přebytečný benzín z karburátoru. To je normální.
Pátrejte podrobněji - je možné, že to teče průchodkou hadičky do nádrže, nebo je netěsnost mezi hadičkou a trubičkou karburátoru. Každopádně je to " divná... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2025, 9.6.2025 Já dávám jako ochranu proti slimákům asi 10 cm vysoké trubky z mědi (něco jako měděná okapová trubka nařezaná na kousky. V ní většinou rostlinka (okurka) přežije, trubka je trochu zapíchnutá do záhonu aby se ty potvory... celý příspěvek > |
 |
Broskvoně 2025, 25.4.2025 Sousedka zkušená zemědělkyně mně říkala, že dávali pecky broskví do hnojiště a ty pak na jaře klíčily dobře. Nezkoušel jsem to. Ale oni neočkovali ani neroubovali, zkoušeli to vždy jen jak to vyjde. A u broskví je ta podoba plodů semenáčů a... celý příspěvek > |
 |
Systém zalévání zahrady, 25.4.2025 Já to mám na chalupě tak, že skleník zalévám kapkovou závlahou a zdrojem vody je studna. Časový spínač mně ob den zapne čerpání vody do sudu na podstavci u skleníku. Ten má obsah 200 l a je v něm stále 50 l soudek naplněný vodou.... celý příspěvek > |
 |
Dírka s mravenci v kmeni lípy, 20.3.2025 Zašˇtoural bych tam drátem. Takhle jsem loni a předloni objevil housenky drvopleně na jeřábu a jabloni. Ta jabloń měla v sobě " noru" snad 10 cm dlouhou a na konci tučnou housenku.. |
 |
Vada na kmeni jabloně, 25.2.2025 Není to na jižní straně a tedy poškození narašených pletiv jarními mrazíky?
Jestli ano, tak je to varování pro příštíě. |
 |
Čištění řetězové pily, 13.2.2025 To déle čistíte, než s tím pracujete. A před použitím zase skládáte...
Jste pečlivý, tak Vás to asi baví. Ale když vysajete olej z nádržky, tak stejně v čerpadle zůstane..To odmašťováním řetězu nevidím tak jednoznačně... celý příspěvek > |
 |
Ako prilakat včely na ovocne stromy, 8.2.2025 No já mám spíš problém, jak ochránit broskvoně před nálety včel (když se tedy povede rok a plůdky nepomrznou). Mám to tak 300 m od zahrady, kde je asi 15 včelstev a již pár mých sousedů broskvoně pokáceli, protože buď není úroda, nebo ji včely... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Sauna - izolácia stien, 4.2.2025 Já jsem to vnitřní opláštění udělal z lipových palubek. Jsou porovité (dobře sají vlhkost) a není v nich pryskyřice. Ničím jsem je neimpregnoval - počítal jsem, že případní škůdci budou likvidováni vysokou teplotou (nemám problém to... celý příspěvek > |
 |
Sauna - izolácia stien, 28.1.2025 já jsem tu vnitřní mezeru udělal s odvětráním nahoře i dole. Někde jsem se dočetl, že se tím zdvojnásobí plocha vnitřního obložení a lépe to saje vlhkost. Já jsem ale moc neřešil tepelnou izolaci, protože šlo o sanunu zabudovanou v místnosti. a... celý příspěvek > |
 |
Karburátor Dolmar 119, 5.12.2024 Máte pravdu, je to řešení. Ale pro haléřovou poloižku vyhodíte něco, co může ještě roky sloužit. A oporaváře mají v každém servisu a jsou i samostatní jako OSVČ.
Ale stejně se asi jedná o jinou závadu, to poškození raménka (páčky)... celý příspěvek > |
 |
Karburátor Dolmar 119, 3.12.2024 Asi myslí pacičku od ovládání jehlového ventilu. Ale její mehanické poškození je vysvětlitelné jedině tím, že se v rozebraném karburátoru někdo nemotorně hrabal. Určitě by nějaký starý opravář sekaček a pil našel náhradu v hromadě šrotu, který... celý příspěvek > |
 |
Zástěna 6m, 15.11.2024 Ve sběrně si kupte 3 trubky tak 250 cm dlouhé, a na ně navařite packy pro upevnění vodorovných nosníků (tzv. tesy). V okolí na pile si vyjednejte nějaké krajinky a 6 hranolků (tes) tak 5x10x 300 a postavte prkenný plot. Žádné šroubování,... celý příspěvek > |
 |