|
Příspěvky uživatele - 189.109
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Hmotnost VARI, 6.3.2020 Tak se podívejte na jakýkoli e-shop s komponentami, hmotnosti jsou tam uvedené |  | A je po meruňkách, 5.3.2020 Tady u Brna jsou jen mírně zvětšené květní pupeny, a jen u některých odrůd. Zatím je ke květu ještě pořádně daleko.
Holt klima se mění, pro pěstování meruněk se stávají vhodnější jiné polohy... |  |
|  | Roubování, 2.3.2020 Nikdo neřekl, že to dělá špatně. Někteří řekli, že se jim to nelíbí. Za sebe - já to taky šmrdlám, většinou to nikdy neprovedu jedním řezem, protože nemám k tomu uzpůsobený nůž a na těch pár roubů nemám potřebu plýtvat časem a prostředky na lepší... celý příspěvek > |  | Žlutá barva pod vyhrabaným dubovým listím, 27.2.2020  Třeba slizovka práškovitá? |  | Vrúbľovanie - marhule, 12.2.2020 Věřte si odborné literatuře, já budu věřit svým mnohaletým zkušenostem a pokusům. Při očkování v létě do T-zářezu přímo na místě (bez přesazení) na semenáče třešní či myrobalánů mi ve všech v postupně cca 30 pokusech následující rok vyrostlo jen... celý příspěvek > |  | Vrúbľovanie - marhule, 12.2.2020 V této době doporučuji anglickou kopulaci. Roubuji tak i meruňky a výsledky jsou perfektní. Zatímco z očka vyroste za rok vždy jen několik cm slabého výhonku, roubované mají i metrové přírůstky. Fotky takových roubovanců jsem tu vloni... celý příspěvek > |  | Systémové insekticidy, 31.1.2020 Přesně to mě taky napadlo. Je s podivem, že diskutující vůbec ví, jak vypadá a jak chutná ovoce. To v obchodech je totiž zaručeně chemicky ošetřované po celý rok, takže jej pravděpodobně nejí. A to ze zahrady sežerou červi nebo hniloba, takže z něj... celý příspěvek > |  | Získaní odkopku z koruny, 30.1.2020 Pokud místo sekáte, jak píšete, pak bych se asi podrůstání nebál (o případné mladé výhony přijdete při sekání), a dal tam myrobalán. Naroubovat na jaře kopulací není nic složitého. Nevím, co myslíte tím "čekat na plody" - mně všechny stromky na... celý příspěvek > |  | Vřící voda v čerpadle, 29.1.2020 Laskavě ponechte na tazateli, zda moji zkušenost s domácí vodárnou využije nebo ne. Aspoň ho nasměruje správným směrem, protože stejně musí sundat kryt čerpadla, aby zhodnotil velikost poškození. Třeba tam najde natavené plastové lopatky, třeba... celý příspěvek > |  | Vřící voda v čerpadle, 29.1.2020 Čerpadlo jelo nasucho a začaly se tavit plastové lopatky. Pravděpodobně budou poškozené tak, že budou dělat nějaký malý podtlak (viz. unikající vzduch přes povolený šroub), ale ne tak velký, aby nasálo vodu. |  |
|  | Postreky aplikacia, 17.1.2020 S ohledem na to, že stromky jsou ošetřované ve školkách, bych po vysazení mšice vůbec neřešil. A bez problému se dá zasáhnout, pokud by se přece jen objevily a tropily vážnou škodu - na tak malých stromcích lokálně na vrcholcích výhonů. V minimálním... celý příspěvek > |  | Postreky aplikacia, 17.1.2020 Nic stříkat nemusíte. Postřik se dělá proti tomu, co reálně hrozí. Stromky jsou čerstvě vysazené, takže vám nic nepokvete - nehrozí monilie. Nebudou ani plodit, takže nemusíte řešit obaleče či pilatku. Jediné, co se dá, tak postřik brokvoní... celý příspěvek > |  | Řez ovocných stromů, 17.1.2020 Klidně ty 2 kosterní větve ponechte (jestli vám vyhovují výškově). Další výhony vyrazí pod vrcholem zastřihnutého terminálu, takže z nich použijete další 2 jako zbývající kosterní větve (jejich vzdálenost od stávajících je malá, takže pro korunu ok).... celý příspěvek > |  | Založení kompostu - trava, hnuj, hlína, sláma, 16.1.2020 Samozřejmě, to já také. Nikoli však v zimě. Přečtěte si vlákno o bokashi, je to tam rozvedené více... |  | Strom a silný severní vítr, 8.1.2020 Kupoval jsem u jedlykastan.cz, ale na tom nezáleží. Roubované jsou, takže se rozhodně nejedná o "semenáč", jak tvrdíte. Kupoval jsem i slovenské odrůdy Bojar a Mistral v Uherském Ostrohu, a jsem si jistý, že počet plodů bude stejný. Svědčí o tom i... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|