|
Předpěstování košťálovin, 10.6.2025 Je krásně kompaktní. Obalovaný nebo jako mozeček? V každém případě dobrou chuť. Já si na svou brokolici budu muset ještě dlouho počkat, i když se i přes to popálení teď hezky rozjela.
Milan |
 |
Rajčata 2025, 10.6.2025 Teď mi kámoš říkal, jak je nalákal na pivo. Má jich asi míň než Ty, ale ten princip trochu působí. A co mu docela fungovalo, byla sázka na jejich lidožravost: nechat pár mrtvých venku, oni se na ně slezou. No a pak se stát masovým vrahem.
Osobně... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Předpěstování košťálovin, 10.6.2025 Miloši, na dřepčíka přikrytí neplatí, ten se snadno dostane spodem. Před dvěma lety se mi pustil do přikryté kapusty a parádně ji pocuchal, ale nezničil. Mám to jenom proti molicím a pak proti běláskům. Ale hned to přikrývám už jako sazenice a... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2025, 9.6.2025 Zatím spoléhám na plast a nahoru obrácený kónický tvar. To až vyklíčí. O rajčata nemám vůbec obavy. Mám tam takový lakmusový papírek: záhon letního ledového salátu. A ten zatím nejeví žádné známky újmy na zdraví. Snad to tak vydrží.
Nicméně jsem... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2025, 9.6.2025 No ale Miloši to je invaze jako hrom. Mají teď dobré podmínky, takže doufejme v příchod opravdu horkého a suchého počasí. Slibují ho už od zimy a zatím stále nic.
Můj nález byl několik jedinců na silnici pod námi, v dešti. Hodovali jednak jeden... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2025, 8.6.2025 Bude zajímavé pozorovat, jak se to vyvine. Ve skleníku zaručeně jedinci přežijí, ale to jsou trochu jiná čísla a i jiné škody. Venku to opláchl déšť, ale venkovní podmínky nejsou pro toho roztoče úplně ideální, nebude se množit tak rychle jako ve... celý příspěvek > |
 |
Jaké vybrat nůžky na živý plot?, 8.6.2025 Osobně jsem pro ruční, s co nejdelšími pákami a rozhodně čelistmi z kvalitní oceli, žádný plast. Ten praská. Tedy ne zrovna laciné. Výkon sice pak podáváte vy, ale ten je nejflexibilnější (a bez nervů).
Milan HP |
 |
Rajčata 2025, 7.6.2025 Waltře, je mi líto, že to tak u Tebe dopadlo. Ale ta rajčata nevypadají na smrt. Samozřejmě je to teď otázka účinku a dalšího vývoje. Ale pevně věřím, že to nebude totální katastrofa. Jen poučení o tom, že existují hrozby, o kterých jsme předtím nic... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2025, 7.6.2025  Vladimíre,.
A tohle mám na východním balkónu já. Jsou to zbylé sazenice do zahrady, které už nikdo nechtěl. A v pozadí jedna sviluškou napadená paprika na dožití. Trochu větší rostlinky. Start a Bejbino.
Milan |
 |
Předpěstování košťálovin, 5.6.2025  Miloši, je parádní. A brzká konzumace je dobrý nápad, protože nedáš tolik času škůdcům, aby konzumovali za Tebe A když toho pak má člověk moc najednou, začne to i přerůstat a praskat. Však víš.
Moje rané zelí jsem dneska vyplel a teprve potom... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Vylepšení a nové funkce pro vás, 5.6.2025 Není škoda díků, které padnou vedle. Na rozdíl od rány, ta nadělá spoustu škody, když padne vedle.
Milan |
 |
Počasí 2025, 5.6.2025 Jak jste dopadli tam na jihu a jihozápadě? Případně i jinde. Myslím s těmi bouřkami. Spoléhal jsem na to, že mi to zaleje, ale tady na severu nepadla ani kapka, tak musím na zahradu zalévat.
Milan HP |
 |
Rajčata 2025, 4.6.2025 Ale ty rajčata s tím, soudě z celkového pohledu, válčí statečně. Je vidět, že je MP vybavila jistou odolností. V ohrožení života nejspíš nejsou. Tyhle snímky mne ale hodně zviklaly. Něco podobného se na těch mých nevyskytuje. Dnes jsem sklidil asi... celý příspěvek > |
 |
Předpěstování košťálovin, 4.6.2025 Waltře, máš je a) krásný a za b) tak 5 týdnů přede mnou. Včera jsem večer v potu tváře rozsázel svoje košťáloviny z VVZ. Fakt pěkné sazenice, ale už pozdě. Nicméně vypadají skoro stejně jako ta doma předpěstovaná brokolice, co ji popálilo po výsadbě... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2025, 4.6.2025 Myslíš stonek rostliny? U mne zůstávají stonky nedotčené vlastně celou vegetační dobu.. Což mi naznačuje, že jsem se radoval asi předčasně, tedy že jsem objevil příčinu. Ale roztoči jsou rozhodně nový směr pátrání.
Milan |
 |