Špičaté zelí

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3303) - 208.138 (?)
13.10.2025 22:14

Tohle je přesně ta "salátová" velikost, kterou mám nejraději. Děláš to fakt mazaně.yesenlightened.

Já to zase letos prokoučoval. Dneska jsem totiž udělal salát z poslední půlky Dynamika, vydržel v lednici skoro dva měsíce. Jenže na záhonech mám ještě 12 Murdoků, přerostlých, praskajících a prožraných. Hlávky odhadem kolem 2 kil (ne všechny). Dvě jsem sklidil a uložil v lednicích, ale víc se mi tam nevejde. Nakládané zelí ještě máme, takže rozdávám. Jenže to už nejsou repre hlávky, tak dost lidí ohrnuje nos. Ono jim stále ještě nedochází, že skutečně bio pěstované zelí nemůže vypadat jako to komerční. Mám podezření, že ani to, co se jako bio prodává, není bez chemického ošetření. 

No nic, to zelí mi vydrží tak do ledna, sklízet budu postupně. A pak přejdeme na nakládanou červenou řepu. Ta se letos povedla docela velká. Naštěstí už se cítíme po covidu více méně okay (dneska poprvé jsem měl zase chuť a sílu na práci!). A snad budou i rajčata: na keřích mám ještě pár desítek kilo.

Milan

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2470) - 4.104 (?), 6.9.2025 9:49
špičaté zelí už začíná dělat hlávky, trošku jsem přihnojil ledkem vápenatým s cereritem a překryl větší sítí.
Špičaté zelí Murdoc F1
Špičaté zelí Murdoc F1

walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2470) - 31.48 (?), 13.10.2025 13:44
Některé hlávky už jsou připravené ke sklizení.
Špičaté zelí Murdoc F1
Špičaté zelí Murdoc F1

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3303) - 208.138 (?), 13.10.2025 22:14

Tohle je přesně ta "salátová" velikost, kterou mám nejraději. Děláš to fakt mazaně.yesenlightened.

Já to zase letos prokoučoval. Dneska jsem totiž udělal salát z poslední půlky Dynamika, vydržel v lednici skoro dva měsíce. Jenže na záhonech mám ještě 12 Murdoků, přerostlých, praskajících a prožraných. Hlávky odhadem kolem 2 kil (ne všechny). Dvě jsem sklidil a uložil v lednicích, ale víc se mi tam nevejde. Nakládané zelí ještě máme, takže rozdávám. Jenže to už nejsou repre hlávky, tak dost lidí ohrnuje nos. Ono jim stále ještě nedochází, že skutečně bio pěstované zelí nemůže vypadat jako to komerční. Mám podezření, že ani to, co se jako bio prodává, není bez chemického ošetření. 

No nic, to zelí mi vydrží tak do ledna, sklízet budu postupně. A pak přejdeme na nakládanou červenou řepu. Ta se letos povedla docela velká. Naštěstí už se cítíme po covidu více méně okay (dneska poprvé jsem měl zase chuť a sílu na práci!). A snad budou i rajčata: na keřích mám ještě pár desítek kilo.

Milan

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Kúdel alebo teflónová páska?13.10.2025
Kotel Sam Bio 910.10.2025
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?2.10.2025
Robotická sekačka na chalupu1.10.2025
Nestabilní pH v bazénu1.10.2025
Vzdálenost zahradního domku od plotu - zkušenosti23.9.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025