|
Založení trávníku – plevel, 14.6.2023 Tak "spousta" plevele vypadá jinak, věřte, mám zkušenosti. Zpočátku to můžete típat ručně a pak postříkat. Když ovšem budete chtít mít trávník sterilní, trvalé údržbě pomocí chemie se nevyhnete. |
 |
Jak krmit slepice, 12.6.2023 27.181: máte recht. Ale musím uznat, že je dobrej. Ty posty vypadají fakt věrohodně.
|
 |
|
 |
Jak krmit slepice, 12.6.2023 Roboran a Plastin jsou cizí látky, které podle vaší filosofie do krmení nepatří. Složení chleba zkoumáte analyticky, ale podpůrné prostředky s klidem používáte. Nejste z toho rozpolcený?
|
 |
Toxicita ořešáku.Smrk blízko ořešáku, 11.6.2023 A už je to tady. Smrk na zahradu nepatří. Řešit jak je psáno výše. |
 |
Jak krmit slepice, 9.6.2023 Je to primárně ze zrní, že. A zpracují se domácí zbytky. Ale když k tomu chovu přistupujete tak vědecky, netrapte se tím. |
 |
Aky plasic na vtaky?, 9.6.2023 Brokovnice. |
 |
Předpěstování košťálovin, 8.6.2023 Pěkný, pěkný, ale něco mi tam chybí. Především žabinec a pěťour, popenec a nějaký pýr a jednoleté trávy. Pak by to odpovídalo mým představám. Tohle je moc krásné, aby to mohla být pravda. Pokud jde o saláty, taky už se paseme dost dlouho, letos se... celý příspěvek > |
 |
Co za hroznou nemoc má naše švestka?, 6.6.2023 Tak na tu zahradu radši nechoďte, ať neobjevíte zase nějaký další hrozivý příznak a přízrak. |
 |
A co vaše višně?, 6.6.2023 Višnišeň mám Favorit a je poměrně nízká. Postřik jsem trefil, vypadá dobře, i něco odkvetlo. Začíná vyrážet i ve spodních partiích, takže se mi snad podaří ji udržet nízkou. Ostatní třešně monilii mají, protože to jsou velké stromy, kam postřik... celý příspěvek > |
 |
Lázeňské oplatky, 5.6.2023 Lázeňské oplatky nepěstuju. Zkoušel jsem z oddělků, ale nezakořenily. |
 |
|
 |
Likér z černého bezu, 4.6.2023 Jablečná pálenka zkazí cokoliv, resp. nechutnalo mi nic v ní naložené. Jedině kaštanové květy pro mazání na koleno. Na veškeré nakládání a macerování používám akční vodku. Jestli to bude super léčivé nemám tušení. |
 |
Broskve 2023, 3.6.2023 Proveden "jarní" řez. FM3 asi 30, FH ~ 10 plůdků. kadeřavost jak prase, ale už vyrážejí čisté výhonky. |
 |
Rajčata 2023, 2.6.2023 Ocením pěstitelské úspěchy kohokoliv. Ale nesnáším, když se někdo vyvyšuje nad ostatní a přitom nebere v úvahu pěstitelské podmínky. Byť to dělá jaksi potutelně a skrytou formou. Čteno mezi řádky: "podívejte se amatéři jak se to dělá". Vám papriky ve... celý příspěvek > |
 |
Okurky usychají, 2.6.2023 A máte tam opravdu svilušky, to bude příčina. Jestli okamžitě nezasáhnete, o rostlinu přijdete. |
 |
Okurky usychají, 2.6.2023 Tohle okurky na začátku plodnosti dělávají. Příčinu jsem nezjistil, možná i odrůdová vlastnost. Zalijte ledkem. |
 |