Jak krmit slepice



host - 9.142 (?)
9.6.2023 13:08

Je to primárně ze zrní, že. A zpracují se domácí zbytky. Ale když k tomu chovu přistupujete tak vědecky, netrapte se tím.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5   
   
host - 45.31 (?), 22.12.2015 22:58

Krmím zhruba stejně jako píšete vy, konkrétně dávám Nutrimix Nosnice a slepice nesou v pořádku) Hlavně nepřekrmujte, určitě ne extrémně!

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
ZAmatér - (15) - 121.175 (?), 9.6.2023 11:57
Může někdo mě, začátečníkovi, vysvětlit, co hodnotného a výživného obsahuje máčené pečivo a chléb pro slepice? Vždyť podle složení by některé z nich neměli jíst ani lidé. Pokud teda nejde pouze o objemové krmivo, aby nežrali "drahou" pšenici. Protože ale slepice nese zobákem, když nedostane, nedá. A jelikož slepice potřebuje krmivo pro energii/teplo, chod organizmu, regeneraci tkání a pak vajíčka, tak úspora na krmivu znamená prodloužení doby snášení, tedy zvýšení celkových nákladů na chov jedné slepice i celkových nákladů na jedno vajíčko. Já své slepice taky nerozmazluji. Mají uzavřený kurník a automatickým otevíráním a zavíráním v komplet zhora zdola oplocené zastrešené voliéře, odkud je odpoledne pouštím do mobilním oplocením vyhrazené části sadu. Ve voliéře mají napáječky a zásobu pšenice neomezeně, odpoledne k tomu doplňkové granule na bázi ječmene. Dopoledne v acidofilnim mléku kvašenou pšenici, k tomu přimíchávám Plastin, Roboran D a krmné vápno, je to spolu asi polovina krmné dávky. Dopoledne taky dostanou do voliéry něco zelené.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 9.142 (?), 9.6.2023 13:08

Je to primárně ze zrní, že. A zpracují se domácí zbytky. Ale když k tomu chovu přistupujete tak vědecky, netrapte se tím.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1787) - 168.103 (?), 9.6.2023 13:20

je to tak. Slepice toho sezobá ohromné množství a když jí budete krmit tak, jak to dosud děláte, vyjde vás jedno vejce na 10 korun, možná víc.. Ale bude bez chemie a vaše. Časem pak začnete přemýšlet o nějaké levnější náhradě za pšenici a granule. A skončíte u šlichty z rohlíků a chleba. Walter

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 15.43 (?), 9.6.2023 13:42

Tu je asi najlepšia odpoveď: kŕmte si sliepky, čím chcete, ale preboha NEKRMTE TROLLA! Zamaterér alias ChlapeczDediny pomaly rozbieha svoju exhibíciu aj tu.laugh

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 248.192 (?), 9.6.2023 21:31

yesyesyes           Lída

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
ZAmatér - (15) - 121.10 (?), 12.6.2023 0:31
Chleba i pečivo je sice primárně ze zrní, ale krom toho je v tom zpracovaném výrobku zpousty dalších látek, stačí dát do Googlu vyhledat "složení chleba". Je jen málo druhů, co neobsahují kdysi nepotřebné a nepoužívané přídavky. Možná je pšenice předzpracovaná, ale tělo slepice (i člověka) si musí poradit, nějak zpracovat, i ten balast. A na to taky potřebuje energii. Slepice sezobá ohromné množství? Slepice střední velikosti sezobá za den cca 130 gramů kvalitního krmiva. Pokud je méně (obsahově) kvalitní, může ho být víc. Nevim kde nakupujete suroviny a krmivo, ale na takovou cenu se nedostanu ani při rozpočítání odpisů za kurník se zkrácením období i počtu nosnic. I když domácí ovoce, zeleninu, drůbež i vajíčka přece neprodukujeme proto že je to levnější než z obchodních řetězců, ale proto, že je to chutnější a zdravější, bez zbytečných látek, které pomáhají výrobci a prodejci, ne zákazníkovi, moje aktuální výrobní cena vajec je pod prodejní cenou v řetězcích a to neprodukuji žádné S ani M. A počítal jsem aktuální ceny zásob, ne loňské nižší. Levnější je pro mne nešrotovat (stroj, elektřina...), nemít ztráty na šrotu, ani nemíchat míchanice, ale to namáčení. A když jsou slepičky málo venku, tak Roboran a Plastin. Náš kváskový chléb vydrží opravdu dlouho, proto nemusí slepicím. A kupovat jim ho rozhodně nebudu, ani ten dobrý ani ten levný. A děkuji za to, že jste mi ozřejmili, proč lidi krmí své slepice chlebem.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 91.196 (?), 12.6.2023 7:29

Slepice je živá, my ji zotročujeme, primárně pro její vajíčka. Abysme si toto před sebou i společností, Všehomírem alespoň trochu omluvili, snažíme se jí její těžkou práci co nejvíce usnadnit, zpříjemnit. Jsme šetřiví, nadáni rozumem- z odpadu-starého pečiva se stává součást krmné dávky. Pečivo získáváme jak ze své kuchyně, špajzu, tak i od jiných lidí, někteří i z odpadových nádob... V amatérských podmínkách nelze na 100 procent vypočítat ideální složení KD, vlastně ani ostatních podmínek, kde by výsledkem bylo maximální možné množství vajec v top kvalitě-ani profíci to zcela nezvládnou. Místo R.+P. tluču drůbeži kosti, obzvlášť na morek se tváří spokojeněcheeky, SPCH.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 81.144 (?), 12.6.2023 7:56
Jak pročítám některé diskuse, spíše někteří lidé lítají kolem slepic jako otroci. :-D Zaznamenal jsem názory, že pečivo ani pro králíky nemá žádné zvláštní výživné hodnoty. Na druhou stranu specialisté na lidské odtučnovací kůry pečivo proklínají. Tak babo rad! Biegler
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 9.142 (?), 12.6.2023 9:04

Roboran a Plastin jsou cizí látky, které podle vaší filosofie do krmení nepatří. Složení chleba zkoumáte analyticky, ale podpůrné prostředky s klidem používáte. Nejste z toho rozpolcený?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.5.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?30.4.2024
Úprava vody magnetickým polem29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika