|
Příspěvky uživatele - 25.216
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Postřik vinné révy červenec 2020, 16.7.2020 Namlsali jsme se suchého a horkého počasí v létě. Letos to je jinak... |  | Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, pilatka, obaleči... v jádrovinách, 16.7.2020 Předevčírem se chytlo asi 30 obalečů jablečných. Druhá generace je tady. Pro Hradec Králové odhaduji postřik na cca 25.7. Samozřejmě podle dalších úlovků a počasí. |  |
|  | Postřik vinné révy červenec 2020, 16.7.2020  Tohle je nějaký kříženec Vitis labrusca (Isabella apod.) Mám ji několik let a plísní nikdy netrpěla, na konci vegetace trochu padlím. Má americké geny, a proto má i určitou odolnost proti houbovým chorobám. Nikdy jsem ji nestříkal. Před dvěma dny se... celý příspěvek > |  | Mravce na strome, 12.7.2020 Mravence nechte být, zlikvidujte mšice, vošky. Mospilan, Decis aj. |  | Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, pilatka, obaleči... v jádrovinách, 11.7.2020 Dimilin, působí také dlouhodobě. Na druhém místě Calypso. |  | Invazivní rostlina - plevel? (čtyřlístek - jetelíček - šťavel?), 6.7.2020 Uškodí. Rajčatům na několik let. |  | Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, pilatka, obaleči... v jádrovinách, 5.7.2020 Dnes jsem střikal slivoně Integrem. Každoročně to vychází v HK kolem 10.7. Podle SRS letos také. Lapač na obaleče švestkového nepoužívám. Integro působí 2 až 3 týdny, proto postřik nebudu opakovat. Škoda, že končí. |  | Phytophthora infestans, 4.7.2020 V principu to je asi jedno, jaký přípravek použít. Spíš se musí hlídat množství mědi (kg/ha/rok). A postřikovat se musí dokonale a
v přesných intervalech. Takže půda se zamoří mědí na věčné časy. A přitom neeokologická organická chemie se docela... celý příspěvek > |  | Phytophthora infestans, 4.7.2020 Mylím, že Impaly mohly být ještě týden, dva v zemi. Napadení plísní není až tak velké. Udělal bych hned postřik Infinitem, hlízy by ještě dorostly a vyzrály. Napadenou nať zemědělci desikují a sklízí až za minimálně 10 dnů, aby se hlízy nemísily s... celý příspěvek > |  | Phytophthora infestans, 29.6.2020 Kuky pumpoval, ale s rozmyslem! Dokud nezrají, tak není problém. Co dostaly brambory, dostala i rajčata. Teď přejdu na eko měď. A sem tam přidám nějakou tu organiku. Ale hlavně pozor na brambory. Do sklizně se musí co 5 - 7 - (10) dnů ošetřovat... celý příspěvek > |  |
|  | Co Vaše réva 2020, 27.6.2020 Tak teprve dnes réva dokvétá. O dva až tři týdny později, než obvykle! Tak nevím, jak dozraje. Našel jsem už plíseň, padlí zatím ne. Dost květenství je sprchlých, asi že lilo. Stříkal jsem už před květem. Druhý postřik dnes - Acrobat + Sercadis... celý příspěvek > |  | Rajčata - postřik při počínající plísni, 27.6.2020 Určitě systémovou Ortivu. Za pár dnů zopakovat. Pak třeba Acrobat. |  | Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, pilatka, obaleči... v jádrovinách, 26.6.2020 Integro asi končí. Na slovenském balení píšou, že déšť do 5 mm během 4 hodin po postřiku nevadí. Chápu to tak, že postřik nemusí být zaschlý. Zasáhl bych až tou klasikou. Pokud to nebyl liják. |  | Co na mandelinku a bramborovou plíseň, 26.6.2020 Určitě použít. Chráníte hlízy. Právě konec vegetace je pro ně rizikový. |  | Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, pilatka, obaleči... v jádrovinách, 26.6.2020 Fungicidy už stříkat nebudu. Sem tam je lístek se strupovitostí, padlí není vůbec. Takže OK, těch pár napadených listů už tolik nevadí. ALE! Domníval jsem se, že první vlna, generace obaleče jablečného bude mít jen jeden vrchol, ale nemá. Na dnešek... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|