|
Červený pavouček, 12.9.2008 Jo máte to správně. |
 |
Červený pavouček, 11.9.2008 Mohla by to být sviluška ovocná a pokud se vyskytuje "čas od času", tak by to mohl být brzy problém. Takže směle likvidujte. |
 |
|
 |
Zasychání třapiny od spodu trsu, 11.9.2008 a) Moje chloroza není jakékoliv blednutí listů, ale "mapovitá chloroza".
b) Síran draselný používám v granulované formě. |
 |
Zasychání třapiny od spodu trsu, 9.9.2008 Co se týká chlorozy, mám jeden její ukázkový případ a hrozen (je to mladá réva) problém se zasycháním třapiny nemá.
A není mi jasné proč je nutné zarývat draslík do hloubky - rád se o tom něco více poučím. Používám síran draselný pohozem a funguje... celý příspěvek > |
 |
odrůda diamant, 4.9.2008 Tu šanci jí dejte. Určitě se někde najde další místo... |
 |
Zasychání třapiny od spodu trsu, 4.9.2008 To co řekl jgeneral, tak to tam všechno je, ale nedomnívám se, že by perenospora či chloroza (blednutí listů z nedostatku hořčíku či železa) způsobovala chřadnutí třapiny. Pokud by to bylo z nedostatku draslíku, bobule by opadly, nebo by narostly... celý příspěvek > |
 |
Ochrana proti vosám a ptákům, 22.8.2008 Tak to bych se bál, aby mi tam nenalítalo více včel jak vos. Já je chytám na pivo (musí se v lapačích odležet), ale teď už je docela pozdě - nejlepší je to na jaře, kdy samičky vybírají místa pro stavbu hnízd. |
 |
Je to Bago (Baco) vzorek č. 3?, 15.8.2008 Vaše požadavky o zřetelném a výslovném označování vzorků působí dost podivně. Taky já se přidávám se svým názorem a stejně jako jgeneral si myslím, že je to Baco, ale musím stejně tak přidat poznámku, že je to na 95 %. Vzhledem k množství už... celý příspěvek > |
 |
choroba vinné révy, 31.7.2008 => Pepík: ...a taky je dobré do podzimního postřiku přidat trochu draslíku (je to hnojení na list - takže s citem...) |
 |
rezistent, 29.7.2008 Dík za příspěvek - tu odrůdu mám, ale ještě neplodila, takže se mám na co těšit. A myslím, že ji mám dvakrát - každou pod jiným názvem. Ta odrůda má totiž ještě další synonyma ECs 24 a Eger Hviezda. Pod druhým názvem jsem ji koupil v Droždíně,... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Bago (Baco), 21.7.2008 Pokud je to Delavar bílý, má listy vejcovito-srdčitého tvaru, dozrává koncem září, je to víno na jídlo, stejně jako na víno a je to nejspíš kříženec dvou původních amerických rév Vitis labrusca a Vitis aestivalis (réva liščí a réva letní) - což mě... celý příspěvek > |
 |
Plíseň, 21.7.2008 Pravda - zaregistroval jsem... A opravdu to perenospora nebude - ta se na bobulích projevuje spíše degenerací a změnou barvy. Padlí dělá bílý až šedobílý povlak.
Jestě by stálo za zamyšlení, zda by to nemohla být bortrytida - plíseň šedá. S tou... celý příspěvek > |
 |
vinná réva, 15.7.2008 => Eva 130.192 (?), 11.3.2008 19:53; Chyba často bývá v tom, že půda není pro víno dostatečně prokopaná a vyhnojená. Setkal jsem se taky s tím, že kdosi sázel víno za skleník na severní stranu a nebo mezi stromy... Jinak může být chyba taky v... celý příspěvek > |
 |
vinná réva, 15.7.2008 => host - xxx.xxx.168.167 (?), 12.3.2008 8:23; A ani žádné vysvětlení nejspíš nenajdete, stejně jako u pěstování rajčat s okurkami (prostě to tak je). Nicméně já jsem měl čtyři hlavy hned vedle jahod a dařilo se jim celkem dobře (ale už... celý příspěvek > |
 |
draslík, 15.7.2008 Draslík je potřebný pro vývin plodů a pro dozrávání dřeva. Na plodech to poznáte tím, že vám sprchávají, nebo předčasně hnijí (ale to může mít i jiné důvody), takže to poznáte spíš na podzim, kdy dřevo nemá tu správnou barvu, je skvrnité a vrapaté.... celý příspěvek > |
 |