|
Příspěvky uživatele - 61.106
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Žáby v jezírku, 30.3.2010 Zahradní jezírka jsou v některých vymezených oblastech často jediným vhodným místem k zachování rodu obojživelníků, protože ty drobné vodní zdroje - mnohdy periodické, co se ve volné krajině vyskytovaly, bývají většinou zasypány nebo vysušeny. Ne... celý příspěvek > |  | Zelena voda v jezírku, 28.3.2010 Tak zvanou zelenou vodu umí dokonale vyčistit násada perlooček, které jsou součástí planktonu přirozených vod. Pokud jsou v jezírku ryby a čolci, tak se perloočky musí umístit do větších síťových chovných košů, které se umisťují přímo v zahradní... celý příspěvek > |  |
|  | Jakou pozdní odrůdu broskvoně?, 28.3.2010 Z pecky, kterou jsem osobně dovezl v roce 1992 z Kazachstánu, mám vypěstovaný semenáč broskvoně (rodit začal v šestém roce). Plody tohoto stromu dozrávají na konci měsíce srpna a začátkem září. Jsou poměrně velké, šťavnaté i chutné, ale s málo... celý příspěvek > |  | Meruňka Bergerot, 26.3.2010 Odrůdu Bergeron mám (sever republiky, ve 300 m.n.m.). Růst je slabší, takže s tou výškou do tří metrů vyhovuje a vhodným střihem se snadno udržuje velikost její nepřehuštěné koruny. Plodí pravidelně a hodně, ale plody bývají nevelké, průměrné chuti... celý příspěvek > |  | Travní semeno do mrazáku, 20.2.2010 Ukládat osivo do mrazáku má význam tehdy, chceme-li udržet dlouhodobě jeho klíčivost. Je to běžná praxe k uchování genofondu v semenných bankách. Před uložením se semena zpravidla po vysušení neprodyšně zabalí a pak i na desítky let zamrazí. Postup... celý příspěvek > |  | Zatravnění mělké vody, 7.2.2010 Spíš by volil půdo pokryvnou kobercovitě rostoucí flóru na okraj jezírka, která skryje pohled na holé stěny a zároveň svým způsobem chrání fólii. Řešení jsou různá, ale bez obrazového vidu, se radí obtížně a zdlouhavě.
Do okrajů lze sázet... celý příspěvek > |  | Smil písečný, 17.11.2009 Ano, tento druh je možné zakoupit u ing. Bohumila Bradny a ing. Zdeňky Nikodémové v jejich firmě Planta. natur., a protože jsem v rámci zkoušek o obnovu přirozených rostlinných společenstev pěstoval stovky našich druhů divoké květeny, tak jsem si... celý příspěvek > |  | Zahradní jezírko - akvarijní ryby, 15.11.2009 Chovat přes léto lze venku kde co - myšleno akvarijní živočichy a výlov je snadný, když se třeba ty ryby umístí do k tomu účelu vyrobených velkých chovných sítí, buď kryté nebo s vyššími okraji proti vyskočení, podobně jak to mají jezerní nebo... celý příspěvek > |  | Akvárium bez filtrace, 15.11.2009 Tak přemrštěné ceny by tu vůbec neuváděl, vše se dá pořídit mnohem levněji. |  |
 |
|
|
|