|
Kotveni drevenych sloupku, 11.5.2018 Jistě. Sloupek je nejvíc namáhán těsně nad zemí (patkou). Pokud jej zpevníte železem, tak i tenší profil může stačit. |
 |
Jaký zádový postřikovač?, 11.5.2018 Jistěže, proto je páka umístěna tak, aby se dalo připumpovat během stříkání. V 70. letech jsem se něco nachodil s železnou bombou na zádech. Než jsem si ji nasadil, pumpoval jsem jako bych hustil pneumatiku. Tlak byl silný, ale v plné bombě rychle... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Postrekovac pre zenu, 11.5.2018 Jedna praskla po třech použitích.
To je snad na reklamaci, ne? Mně se objevily praskliny po zimě, uskladněná v boudě. Zajímavé bylo, že těch podélných prasklin bylo víc, a to v obou dílech. Řešil jsem to zalaminováním a přeměnou v rigidní -... celý příspěvek > |
 |
Napadený Buxus, 8.5.2018 Zavíječ zimostrázový. |
 |
Jabloň Ametyst střídavá plodnost, 8.5.2018 Musíte každý rok kousnout do Ametystu? Když nepomůže probírka, smiřte se s alternací a místo druhého Ametystu pořiďte jinou letní odrůdu. |
 |
Obzrate slivky - bez listov, 8.5.2018 Stromky mají ožrané jen listí a letošní výhony, ztráta bude minimální. Obrazí ještě letos, jen přírůstky budou o něco kratší. |
 |
Škůdce?, 6.5.2018 Srna nemá parohy. Dělá to na 90% srnec. |
 |
Slivoň Diabola, 5.5.2018 Asi 15 let. Docela kvalitní pološvestka. Cukernatost dobrá, odolnost monilii průměrná (vcelku vyhovuje), s šarkou je to trochu horší. |
 |
Zdá se vám Zahrádkář svým obsahem vyvážený?, 4.5.2018  Však už mi taky přišel vyčinit jeden můj přítel ovocnář. Že jsem prý pomluvil jeho srdcovku - Bláhovu oranžovou a nabádám čtenáře, aby ji nevysazovali. Na důkaz mi přinesl pár plodů, krásné, tvrdé a dostatečně velké žíhané plody. V chuti už svůj... celý příspěvek > |
 |
Meruňka Ledana, 4.5.2018 bujná znamená kolik metrů? Jak ji spravovat, aby vyrostla co nejvíce?
Zasadit do jamky, tu dosypat mulčovací kůrou - to je jeden krok spravování, jak se to dělat nemá. |
 |
|
 |
Meruňka Ledana, 4.5.2018 Podle všeho, co jsem četla, má každá odrůda specifickou údržbu
To si tak úplně nemyslím. Stromek - jakýkoli - by neměl být zasazený v jamce, což ten na fotce trochu je.
Budete-li se o svoji Ledanu starat tak, jak je doporučováno obecně pro... celý příspěvek > |
 |
Kvitnú jablone, 3.5.2018 Určit odrůdu žlutoplodého jablka bez nějakých typických barevných či tvarových rysů je obtížné. Když prohlásíte, že se jedná o Denár nebo Resistu, těžko to někdo vyvrátí.
Hořká pihovitost se teoreticky může vyskytnout na každém jablku,... celý příspěvek > |
 |
Jak se zbavit smržů rostoucích z mulčovací kůry?, 1.5.2018 Na fotce jsou samozřejmě jedlé smrže. Jen jsem chtěl upozornit, že všechny vřeckovýtrusné houby jsou si trochu podobné. |
 |
Jak se zbavit smržů rostoucích z mulčovací kůry?, 1.5.2018 Dají se zaměnit s něčím jedovatým?
Jedině snad s Ucháčem obecným. Ale rozlišení není těžké. |
 |
Jak se zbavit smržů rostoucích z mulčovací kůry?, 1.5.2018 Zadavatelův příspěvek bude asi takový malý trolík. Už věta:... minulý rok jsem pod živý plot nasypala mulčovací kůru a od té doby na ní rostou smrže... je trochu nesmyslná. Smrže rostou jen na jaře. V květnu je po nich veta i bez jakéhokoli... celý příspěvek > |
 |