|
Příspěvky uživatele - 236.1
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Prebierka plodov, 19.5.2018 Úplně nerozumím. Jestliže první slovo místo "Pokud" je míněno "Dokud", pak ano.
Pokud k červnovému propadu opravdu nedojde - což se vzácně může stát výkyvem počasí nebo i některými škůdci - pak je naopak ruční probírka nezbytná.
... celý příspěvek > |  | Prebierka plodov, 18.5.2018 U jabloní dochází k červnovému propadu plůdků. Pokud bych dělal probírku - v úvahu to připadá jen u malých tvarů - počkal bych až po propadu, ušetří to dost práce.
Broskve, když nezmrznou, je třeba probírat vždy, pokud již... celý příspěvek > |  |
|  | Dehtování, 18.5.2018 Přečtěte si to pořádně. Právě proto jsem napsal: Vím, že jsou udírny i bez komínu, ale někdy zlepšení tahu pomůže.
Nepsal jsem, že jasnou příčinou je nedostatek tahu, ale ať to zkusí, že někdy to pomůže. Ale někdy taky ne,... celý příspěvek > |  | Mohou kořeny lísek poškodit zeď?, 18.5.2018 Nikdo neví, jak vypadají základy pod zdí. Takže odpověď je jednoznačná - ano, mohou. |  | Roubování, 18.5.2018 Vyznávám totéž, co píše Mikeš v 8,04. Pokud se přeroubovává jedna větev, měla by ve finále z ní být zase jedna větev. Ale považuji za důležité ponechat všechny rouby několik let. Jednak kvůli hojení řezné rány a taky kvůli výživě tlusté větve... celý příspěvek > |  | Hrušně řez, 18.5.2018 Zrovna u těchto dvou odrůd mi přijde, že plodí brzy, hodně a při jakémkoli řezu. Taky se dají dobře tvarovat.
Hrušně i jabloně plodí obvykle na dvou až víceletém dřevě. Obecně ale platí, že čím je dřevo s plodonoši mladší, tím je... celý příspěvek > |  | Žloutnou a opadávají ještě malé plody - jaký je problém, 12.5.2018 Bude to možná i odrůdova vlastnost. Mně to ve velkém udělala - jako ostatně skoro každoročně - Čačanská raná, která bohatě odkvete a pak většinu plůdků shodí. Naštěstí ty, co zbudou, jsou veliké, takže úroda je slušná. Vedle stojící Opál je plůdky... celý příspěvek > |  | Postrekovac pre zenu, 12.5.2018 Fyzicky můžete mít jen starý model
Možná, že tady je jádro pudla. Nikdy jsem nepsal ani netvrdil jaký model postřikovače jsem měl, pouze a jen to, že to byl akumulátorový Hecht.
Napsal jsem tedy na firmu, ať mi napíšou, od kterého roku se... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, svilušky, květopas, pilatka a obaleči na jádrovinách 2018, 12.5.2018 Jasně, kroupy, to může být pohroma. Pak taky moniliová hniloba, ta mi působí citelné ztráty.
Co se týče strupovitosti jabloní, sleduji listy enormně náchylných odrůd - Mantet, Holiday, aj. Zatím jsem kouřové skvrny neviděl. Tipuji, že... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, svilušky, květopas, pilatka a obaleči na jádrovinách 2018, 12.5.2018 Letošní počasí v době kvetení a opylovací poměry byly enormně příznivé, takže všechny jabloně jsou doslova obaleny "ježky" plůdků. Ani květopas moc nepomohl.
Kacířská otázka: Je skutečně potřeba plošně zasahovat proti časné červivosti pilatkou a... celý příspěvek > |  |
|  | Nerezové nádoby na víno, 12.5.2018 A o jaké nádoby Vám jde? A k čemu ten parafín?
Navštívil jsem už řadu vinařů, prakticky všichni používají řízené kvašení v nerezu. Kromě výjimek, jako jsou např. autentisté aj. |  | Postrekovac pre zenu, 12.5.2018 Rozdíly mezi dobíječkou a nabíječkou nevnímám. Když mám akumulátor částečně vybitý, tak ho dobíjím. Kdybych ho vybil úplně, tak ho zničím. Ale možná se mýlím.
Nevím o jaké číslo akupostřikovae Hecht šlo, když se podívám na obrázek,... celý příspěvek > |  | Postrekovac pre zenu, 12.5.2018 Pro připomenutí:
Aku postřikovač
host - xxx.xxx.11.82 (?)
16.6.2017 22:07
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Zákony v ČR i SK jsou prakticky stejné a každý se může jednoduchým dozatem přesvědčit zda se u... celý příspěvek > |  | Mála aku pila na prořez ve výškách?, 12.5.2018 Ocaska podle mě není primárně určená na řezání v korunách stromů. Já bych volil nějakou teleskopickou řetězovou pilu, ze země se řeže líp. |  | Nerezové nádoby na víno, 12.5.2018 porovnanie vzduch vs. parafín
V čem je chcete srovnávat? |  |
 |
|
|
|