|
Příspěvky uživatele - 236.1
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Flamingo, 24.6.2018 Je to místo od míst a možná hraje roli i umístění na dané zahradě. Mně Flamningo za 10 let žádnou kvalitní broskev neurodilo, tak jsem ji zrušil. Stejně zklamala Harbrite. Ale chápu, že jiní z nich mohou být nadšeni. |  | Jak zvýšit sladkost angreštu?, 24.6.2018 Určité rozdíly letos jsou. Třešně mi připadají stejně sladké jako jindy. Navíc jsou větší a je jich víc. U višní je to trochu jinak. Jindy sladký Favorit je letos víc dokysela, Erdi je stejně sladká jako jindy, Fanal a Morela nevím, ty teprve budou.... celý příspěvek > |  |
|  | Padlí, strupovitost, svilušky, květopas, pilatka a obaleči na jádrovinách 2018, 24.6.2018 Jistě, situace se liší místo od místa v závislosti na podnebí i na hustotě zahrad vedle sebe. Problém vidím i v požadavcích zahrádkářů. I ti, kteří jsou svědomití, zkušení a pracovití, mají někdy až příliš specifické nároky. Chtějí mít stromy malé,... celý příspěvek > |  | Červnová, 23.6.2018  Že Červnová - Junsko zlato - dozrává už nyní v červnu, to letos opravdu nikoho nepřekvapí. |  | Jak zvýšit sladkost angreštu?, 23.6.2018 Bílý nádherný je klasika, Chutí určitě nezklame. Ale už v době, kdy to byl absolutně nejpěstovanější angrešt, se bral jako spíš konzervárenská odrůda. Česká koruna, Chryso, Skvost, Zlatý fík se chuťově hodnotily výše |  | Leskora, 23.6.2018  Rozhodnout, jesli se jedná nebo nejedná o Leskoru podle tvaru, barvy, velikosti, gramáže plodů, je nemožné. Plodová variabilita je na různých stanovištích i na stejném místě v různých letech větší než mezi jednotlivými odrůdami. Jediným jakž tak... celý příspěvek > |  | Jak zvýšit sladkost angreštu?, 23.6.2018 Angrešt se často pěstuje jako konzervárenská surovina - na kompoty a jako přísada do džemů a marmelád z aromatičtějšího ovoce chudého na pektiny (např kiwi). Za tím účelem se šlechtí odrůdy s hladkou slupkou a bezbarvou, zelenou či žlutou dužinou.... celý příspěvek > |  | Prebierka plodov u slivky, 23.6.2018 1. Násada plodů na Vašem stromku žádnou probírku nepotřebuje. Švestky jsem ostatně neprobíral nikdy, ani při podstatně větších úrodách. Pokud bych tak činil, pak jedině při hrozbě zlomení větví..
2. Sám jsem byl s Jojem taky nespokojen, nedozrála... celý příspěvek > |  | Kvas z čerešní = ako na to, 22.6.2018 Dal som vody..
Proč jste dával vodu?
mi poradili, že by bolo lepšie urobiť z toho najskôr víno a to následne vypáliť.
U jablek to jistou logku má, u třešní vůbec
Akým spôsobom postupovať pri ceresnovom kvasenie?
Třešně rozmačkat -... celý příspěvek > |  | Lze roubovat višeň na třešeň?, 22.6.2018 Višně se na semenáčích višní prakticky nemnoží. Pomineme-li slaběji rostoucí podnože jako mahalebka, Colt, Gisela 5 aj., nejčastější podnoží pod višně je planá třešeň - ptáčnice. Semenáče višní tvoří slabé a křivé kmínky, které se často... celý příspěvek > |  |
|  | A co vaše višně?, 22.6.2018 Celý strom ptakotěsně neochráním, jen na okraj... Letos to hlídal strašák,... A dokonce to vypadá, že pracoval úspěšně
Obávám se, že to není strašákem, nýbrž letošní úrodou. Ptáci jsou prostě přežraní. Loni nám krom višní sezobali všechen... celý příspěvek > |  | Dřevo do destilátu, 22.6.2018 Některé destiláty dřevo chuiťově obohatí. Režnou, vínovici, jablkovici. Zlepšit jemnost chuti meruňkovice či wiliamsky třískama je nemožné, naopak jejich dokonalé aroma dřevo přerazí. |  | Sklizeň česneku 2018, 18.6.2018  Letošní česnek - ve srovnání s loňskou sklizní - spíš bída. Poprvé jsem zakoupil originál sadbu v síťkách pocházející od známého českého šlechtitele, odrůdy Lukan, Vekan, Havran. Mořil jsem jen Sulkou. Zbývající záhon jsem dosadil stroužky Dukátu z... celý příspěvek > |  | Prebierka plodov, 18.6.2018 Já bych měl trochu strach, že zbylé plody po probírce si podá obaleč. |  | Rybíz černý, 17.6.2018 Černý rybíz mi chutná, včetně typické vůně a příchuti. Proto nevyhledávám odrůdy se slabší "pachutí". Sofijevská měla první úrodu, nemůžu říct, že by zklamala, zatím se nedá hodnotit. Ranost oceňuji. Žádný rybíz jsem nikdy nestříkal, ani nevím,... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|