|
Příspěvky uživatele - 236.1
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Vadnoucí slivoň Haganta, 13.7.2018 Připadá mi to jako kořenová asfyxie, někdy způsobená kombinací těžké půdy a nadměrného zalévání. Pravda, myrobalán by měla být podnož, která toho hodně vydrží |  | Marmeláda, po otočeení sklenic víčko odskočí vyteče, 13.7.2018 Přichycení šroubovacích víček twist off poznáte stejně jako u omniovek. Mají vpáčený prostředek a při poklepu jinak zní. Na marmeládu mi omnioovky nepřijdou vhodné, protože po otevření sklenice se - na rozdíl od šroubovacího víčka - nedá opět... celý příspěvek > |  |
|  | Marmeláda, po otočeení sklenic víčko odskočí vyteče, 12.7.2018 To udělátko (široký trychtýř) můžete nahradit ustřiženým vrškem PET lahve, např. od mléka. |  | Využití letních jablek, 12.7.2018 Receptura je stejná jako u švestek, možná trochu víc cukru. Ovoce dodá jen hmotu, chuť povidel je dána karamelem.
1/4l octa na dno, 5kg odjádřincovaných jablek, 0,5 kg cukru,. Vařit na mírném plameni přes noc. Nemíchat. Hotové rozmixovat tyčákem.... celý příspěvek > |  | Praskání kůry kolem větevního kroužku slivoně, 11.7.2018  Tyhle příznaky - nekrózy a takové jejich boulovité hojení - mám na Chrudimské (jenom na ní) taky. Mají je na ní i mnozí z mých známých. Z toho důvodu usuzuji, že se jedná o běžnou monilii a odrůdově typickou reakci na infekci. Ale je to jen úvaha. |  | Žluté trnky - "kulatější špendlík" bez příznaků šarky, 11.7.2018 Vykopat - nevykopat, to už záleží jen na Vás.
Přesně tak. To za Vás nikdo nerozhodne. Počkejte na sklizeň, uvidíte sám, jaká bude úroda, jak velké procento postižených plodů a nakolik. Špendlík je dnes vzácné ovoce a čistý destilát ze špendlíků... celý příspěvek > |  | Šarka na meruňce, 11.7.2018  Nebezpečná viróza nekosí jen švestky. Nevyhýbá se ani meruňkám. Škody na plodech nejsou tak fatální jako u modrých peckovin, přesto jsou plody znehodnocené, byť převážně vizuálně. Naštěstí je dost odolbných až imunních odrůd. Na jednom stromku mám... celý příspěvek > |  | Přežije meruňka zlomení větví?, 8.7.2018 Zdravý strom snese ulomení větví dobře. Horší by bylo, kdyby ty větve odumřely či uschly. Ránu po zlomení bych jen zařízl a zatřel. |  | Aprimira, Aprikyra, Aprisali, 8.7.2018 Vyloučit se to nedá. Unás jsou ale Aprimiry protáhlejší. |  | Topaz deformácie plodov, 7.7.2018 I u mě patří Topaz k odrůdám s velkým procentem drobných, deformovaných a brakovitých plodů, zejména v některých letech. |  |
|  | Žloutnou a opadávají ještě malé plody - jaký je problém, 7.7.2018 Já tomu suchu příliš nevěřím. Pomineme-li svažité pozemky s mimořádně propustnou půdou, pak dospělá slivoň, zejména na myrobalánu, si na potřebnou vláhu dosáhne. Slivoně na Balkáně mají srážek ještě méně než tu. Říkáte, že jedna konev týdně nestačí?... celý příspěvek > |  | Nejchutnější odrůdy jabloní - jaké to jsou?, 6.7.2018 Vidím problém spíš v tom, že mnohé ovoce, které u nás máme a kterému se tu i daří, dovážíme ze světa. |  | Sklizeň česneku 2018, 6.7.2018 Jirka II je prostě česnekový mág. Letošní mé česneky se těm loňským nevyrovnají, velikostí ani zdravotním stavem. Zklamala sklizeň z drahé sadby Lukan, Vekan, Havran. Tradičním držákem je Dukát, vzhledem k velikým stroužkům je velká i spotřeba... celý příspěvek > |  | Poprosím o určenie odrody marhule, 5.7.2018 U meruněk, broskví, rybízů je třeba znát odrůdu, kterou sázím. Poznat odrůdu podle plodů je prakticky nemožné, zejména pokud odrůda dozrává v mainstreemovém období pro daný druh a ovoce nemá nějaké - pro odrůdu typické - znaky. Což meruňky zpravidla... celý příspěvek > |  | Konec hryzcu, 5.7.2018 Nevím jak jinde, ale u nás jsou problémy s kořeny užranými hlodavci velké. Až na výjimky se ovšem jedná o případy, že stromek, který normálně rostl, na jaře vyraší a dál neroste, lístečky jsou drobn, stromek se kýve a vytáhnu ho ožraný. Během sezóny,... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|