Příspěvky uživatele - 30.67

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Zazimování růží, 22.10.2010
Třeba hořká sůl, k dostání v drogerii.
Koi alebo Karas?, 10.10.2010
Dobrý den i Vám, jsou to karasi. Kapr má po obou stranách úst vousy.
Levisie, 5.10.2010 Obsahuje fotku
Dobrou drenáž a podsypat krček rostliny štěrkem, aby nikdy nestál ve vlhku. Mám ji na východojižní straně a krásně kvete. Přikládám foto.
Zakrytí okrajů jezírka, 24.9.2010
Hluboká část je kolem dokola obbetonovaná 20 cm širokou stěnou, která odděluje mělčinu od hloubky. Přes to je přetažená netkaná textilie, a aby tato neplavala, tak jsem na vrch položil koupenou vymývanou dlažbu 40x40x4 cm, kterou jsem rozřezával na... celý příspěvek >
Zakrytí okrajů jezírka, 24.9.2010 Obsahuje fotku
Mockrát děkuji za posouzení, jsem rád, že alespoň ten vnitřek jsem udělal jakžtakž správně. Jsem obecně manuálně celkem nezručný, neboli nemehlo, a tak mě každý malý úspěch potěší... ;) Jezírko jsem si vymyslel v červenci zřejmě pod vlivem slunečního... celý příspěvek >
Zakrytí okrajů jezírka, 23.9.2010 Obsahuje fotku
Zdravím vespolek! Dovoluji si k tomuto staršímu tématu připojit svůj dotaz. Při budování jezírko-bazénu jsem právě ve fázi zakrývání břehů, a to jak zevnitř, tak i zvenčí. Připojuji tři fotky, zkoukněte je prosím a řekněte mi případně, zda to... celý příspěvek >
Praglanda do masa nebo ne?, 16.9.2010
Souhlasím, zkrátka dodržováním správného postupu po celou dobu přípravy a úpravy masa se riziko jeho "zkažení" minimalizuje. A když už se s tím člověk piplá, čeká až se to proleží, proč riskovat neúspěch, že jo.
Nevhodné či opatrnost vyžadující vodní rostliny, 15.9.2010
Děkuji panu Hrkalovi i oběma hostům za další cenné rady. Co se týče sázení, budu tedy asi preferovat sázecí koše kvůli snadnější následné údržbě. Jen u některých rostlin jako prustka, penízovka nebo pomněnka použiji sázení přímo do kačírku. Leknín... celý příspěvek >
Praglanda do masa nebo ne?, 15.9.2010
Nic ve zlém, ale Váš návod je skutečně až příliš zjednodušující. Maso nestačí omýt a vyudit, je potřeba ho rozvlažit v horké vodě a pak dokonale (jedna utěrka na max. dva šrůtky) vysušit před tím, než ho vložíte do dobře rozehřáté udírny. Půl hodiny... celý příspěvek >
Nevhodné či opatrnost vyžadující vodní rostliny, 15.9.2010
Děkuji za poznatek z praxe. Internet je sice bohatý zdroj informací, ale někdy je potřeba dost filtrovat, než se člověk dostane k té správné...
Nevhodné či opatrnost vyžadující vodní rostliny, 14.9.2010
Ahoj. No to je právě otázka... Já jsem se s tím ještě nesetkal, že by vodní rostlina protrhla fólii, ale pochybnost hlodá... Na některých stránkách píšou, že se rostliny sázejí v koších pro zamezení poškození fólie. Geotextilie se pod fólii dává, aby... celý příspěvek >
Že se leknín rozroste i v nádobě třeba o dvacet šlahounů za sezónu, to vím z vlastní zkušenosti. Problém je v tom, že mám mělké břehy tak 20-30 cm (není to typické jezírko, spíš bazén v přírodním stylu), a proto asi budu muset sázet nějaké trpasličí... celý příspěvek >
Děkuji za radu. Nějaké plovoucí rostliny bych příští rok rád vysadil, alespoň bábelku nebo hyacint, tak to budu asi muset včas vytahat z vody, než to začne klesat. Výhodu těchto rostlin vidím v tom, že zastiňují hladinu a tím pomáhají proti... celý příspěvek >
Vodní hyacint a bábelka, 13.9.2010
Školky Litomyšl o vodním hyacintu píší: "Rostlina odumírá již při -5oC Dobře přečká nepříznivé obdobní zakořeněná. Mladé rostliny již koncem srpna zasadíme do výživné půdy s přídavkem rašeliny do nádob aspoň 10 cm hlubokých a 10 cm širokých.... celý příspěvek >
Nevhodné či opatrnost vyžadující vodní rostliny, 12.9.2010
Moc děkuji za odpověď a Vaše rady. Vysvětlím, proč bych se chtěl vyhnout sázení do nádob u všech rostlin, které to umožňují: jednak jsou sázecí koše poměrně drahé (rostlin budou desítky), a taky se na příkřejším břehu špatně zamaskovávají. Samozřejmě... celý příspěvek >
Další diskuze:  678910>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika