|
Kde sehnat malou pálenici, 20.10.2014 Může mi někdo vysvětlit, co je to ta kolona, nebo kde to mám zjistit?Dík. |
 |
Kde sehnat malou pálenici, 20.10.2014 Tak to se mi s tím metylem ulevilo! Mám klasický smaltovaný hrnec 50l+ volně vložené druhé dno (kulatý plech). Taky mi při 65stupních nic nekapalo, až při 78 st. Nerez připaluje! A že se nedá v podomácký varobeném destilátoru vyrobit jemná pálenka?... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Jak zpracovat nadbytek salátových okurek, 10.8.2014 Tak loni jsem řešila to samé.Okurek salátovek jsem měla dost přes 100kg.Rozdávala jsem, denně saláty, šopáky.Potom jsem našla recept na okurkovou polévku-teplou, né studenou, je fakt dobrá.Zavařovala jsem něco jak čalamádu-jmenovalo se to tuším... celý příspěvek > |
 |
Nejchutnější réva do skleníku, 4.8.2014 Prosím o radu, která odrůda révy do skleníku je podle vás nejchutnější a nejméně náchylná k chorobám.Děkuji Blanka |
 |
Rajčata - listy do ruličky, 11.6.2014 Tak mám letos už druhým rokem taky zkroucené listy u rajčat.Myslím si, že by to mohlo být z nadbytku dusíku.Mám to jen na rajčatech sazených na jonském hnoji.Na vedlejším záhonu ani ve skleníku, kde jsem hnůj nepoužila jsou rajčata nornální.Co s... celý příspěvek > |
 |
Co je to z višní?, 27.5.2014  Prosím o radu.U višně mi začly vadnout konečky větví, je to asi desetina-dvacetina všech větví, sem tam se objevuje nějaký klejotok.Všechny poškozené větve jsem ostříhala.Na řezu byly větvě čisté, dřevo uvnitř zdravé.Zbytek větví a strom vypadá... celý příspěvek > |
 |
Ulička ve skleníku, 19.4.2014  Zdravím, existuje nějaký nátěr na beton ve skleníku.Jsem celkem nešika a ve skleníku dělám většinou s holýma nohama.I když je ulička dost široká, párkrát jsem se už nepěkně odřela.Je něco, čím by se boky uličky přetřely, aby nebyl beton tak drsný? |
 |
Co dělat proti plzáku španělskému?, 13.4.2014 Mám obavu, že letos se jim bude letos kvůli mírné zimě dařit, a nejenom jim.Ve skleníku je už sbírám od února.Chutná jim všechno-salát, jahody,jiřiny, sazeničky letniček..Nejspíš jsem si je na podzim donesla do skleníku s kompostem, nebo... celý příspěvek > |
 |
Znáte tuto rostlinu?, 25.3.2014 Lotos? |
 |
Přepíchané rajčata do studeného skleníku?, 24.2.2014 Můžu přesazenou sadbu rajčat dát do studeného skleníku?Přes den je tam kolem 15st i více a v noci tak 2-5st.Děkuji za názory. |
 |
|
 |
Poznáte strom?, 23.2.2014 Listy vypadají jako bobek-tedy vavřín, ale asi jsem mino. |
 |
Lilkoviště 2014, 16.2.2014 V loni jsem lilek pěstovala poprvé.Právě Black Beauty a nějakou barevnou směs.Lilky jsem měla ve skleníku a byly nádherné, žádné nemoci, ani škůdci, květy neopadavaly a plodů bylo hodně.Bohužel jsem až pozdě zjistila, že nevím co s plody.Asi jsem je... celý příspěvek > |
 |
Balkonovky v únoru, 12.2.2014 Všechny zdravím.Prosím o pár rad.O víkendu bylo tak neskutečně pěkně, že jsem neodolala a vynesla ven oleandry.S tím, že jak začne mrznout-schovám je.Oleandry pěstuji asi 8 let, ale nikdy jsem je nestříhala.Takové koštata.Kvetou nic moc, sem tam je... celý příspěvek > |
 |
Zase hryzec, 7.1.2014 Už si nevíme rady s těma potvorama.Přečetli a zkusili jsme skoro všecko.Na zahradě nemáme jenom hryzce, ale podle nor nejspíš i hraboše a krtky-ti nám nevadí.Důkladně jsme rohzhrabali kopečky a přes noc přes 40 nových pidi kopečků.Místy mám pocit, že... celý příspěvek > |
 |
Který pes chytá hraboše, hryzce, 3.1.2014 Prosím o radu.Ve velkém se nám na zahradě objevili hryzci, možná i hraboši-už zlikvidovali pár ovocných stromků.Máme dvě kočky a zlatého retvívra, ale v životě nechytli ani myš.Už jsme zoufalí v létě byla zahrada posetá desítkami děr.Nic... celý příspěvek > |
 |