Příspěvky uživatele - 81.144

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Nejranější odrůdy meruněk II, 25.6.2022
Je to zajímavé, réva kromě Aivastu je u nás už většinou odkvetená, bobulky se zvětšují, zatím co jinde teprve kvete. Ale merunky ani Leskoru nemám zralé ještě vůbec žádné, ani Pinkcot, který by mohl být současně s Karolou pana Waltra.
Škůdce na hrušni, 25.6.2022
Nevím přesný název těchto housenek, ale na několik zámotků jsem narazil při protrhávání Rubínů. Stromy jsem stříkal proti obaleči, ale postřik v té koncentraci je nezničil. Bylo jich tam několik, obral jsem je rukou letos jsem si jich všiml poprvé.... celý příspěvek >
Réva 2022, 25.6.2022
Prim jsem měl a v plodnosti se u nás také nepřetrhl. Letos byl i u nás rekordní počet planých výhonů bez květů. Já tam kde řežu na čípky už s tím tak nějak počítám, že k tomu může dojít a proto nechávám větší počet oček. Ono tožiž očka poblíž kmínků... celý příspěvek >
Já jsem na řez meruněk taky opatrný a i u švestek nechávám polopřirozené koruny. Z vlků se dá obnovit koruna, když některá větev náhodou odumře. Já jsem taky takhle vysadil blízko plotu jako větrolam, nepočítal jsem s tím, že ty merunky tam porostou... celý příspěvek >
Pane Waltře, to já se tedy místo do Strážnice přijedu podívat k vám, jak se merunky mají pěstovat. Vždy když sleduju video na YouTube, zdá se mně, že to porád nedělám dost odhodlaně, že mi těch přípravků na ochranu nejen meruněk chybí, které jsou v... celý příspěvek >
Nejranější odrůdy meruněk II, 24.6.2022
Podle zkušenosti s plodností VP a pokud jsou to normálně rostlé dvacetileté stromy, bude mít asi tak poloviční úrodu co já na všech stromech dohromady. Já jsem ale v klidu, protože rozsahu švestkových sklizní, které jsem v sadě jednu dobu zažil... celý příspěvek >
Réva 2022, 24.6.2022
Festivalnyj je poprvé ve svém mnohaletém životě vyvázán na drátech! Jsem zvědavý jakou budu mít úrodu a jak bude kvalitní oproti předešlým letem. Připravuju se na nutný postřik proti roztočům přípravkem Nissorum, pak proti padlí Karathane a proti... celý příspěvek >
Meruňky 2022, 24.6.2022
Dnes jsem poprvé vyzkoušel proti moniliové hnilobě Prolectus. Zasažený strom jsem probral od napadených plodů a stříkl ho. Zbytek postřiku jsem vystříkal na další stejné odrůdy, které prozatím napadeny vůbec nejsou. Jsem zvědavý na účinek.
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2022, 24.6.2022
Když má třeba známené který jezdí kamionem, koupit se dá ledacos, když jedete pro zeleninu a nebo pro ovoce...
Pane Waltře, při cenách dovozových meruněk z Itálie, které jsem tento týden viděl na trhu, můžete pěkně vydělat!
Čerpadlo Tallas - problem s nasáváním vody, 24.6.2022
Na rovinatém terénu nádrž vyteče sama bez čerpadla a nebo samospádem klidně 80 m daleko. Zajímalo by mě jaké máte převýšení a jestli by to čerpadlo zvládlo třeba se sací hadicí z dvoumetrové hloubky podzemní nádrže na deštovku?
Oholený krcek japonského javoru, 24.6.2022
Jen dodám, že jsme ty javory tehdy sadili na obecní pozemek, aby došlo ke zpevnění boku silnice kterou jsme rozšiřovali... Ty javory nerostly na našem! To aby z toho někdo nědělal nějaké halo...!
Oholený krcek japonského javoru, 24.6.2022
Jsme vlastnoručně vysazené červenolisté javory (ne japonské) zaházeli navážkou víc než 5 cm a dokud je obec neprořezávala a nekácela, protože stínily obecnímu švestkovému sadu, rostly dobře.
Pane Marku, pěkné! Moje výstavní Madarky které padají asi silnými větry... mají v tuto dobu pouze 80 g, ale vážím je bez těch pomerančů. :-)
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2022, 24.6.2022
Byl jsem tento týden pane KUKY v prodejně chemie a bylo mně řečeno, že Mospilan nekončí, že jen došlo k úpravám dávkování... Decis prote skončil místo něj je Sanium ultra. O Karete nevím ale na mšice moc neúčinkuje... asi je potřeba aby některé... celý příspěvek >
Další diskuze:  7172737475>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika