|
Plody, 24.7.2022 Tečkováné vybarvení líček není nemoc. |
 |
Plody, 24.7.2022 Tečkovaná líčka má více odrůd, nejen pozdní Bergeron o kterém se to třeba píše a který je ještě pořád u nás v Chřibech kyselý a nechce se mu vůbec zrát. Ono je tečkování a pak ještě rzí způsobené z počátku kroužkování. Kroužky pak mohou... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Meruňka z pecky, 24.7.2022 Pane Petře, pan Vysloužil zde má poslední příspěvek z 8.7. 2022 15:38 hod. Ale jsem rád, že se oval aspon jeho tiskový mluvčí. :-) A jak to pokračuje se sklizní meruněk, počítáte to na desítky kg nebu už metráky? Kdybyste měl do budoucna zázem o... celý příspěvek > |
 |
Meruňka z pecky, 24.7.2022 A já jsem pane Vysloužile přivezl od Dambořic pecek 5 a jen jedna vyklíčila. Letos mohu provést první chutové hodnocení plodů Dambořického semenáče. Plod spíše kulovitý velikosti Leskory nebo i některé trochu větší. Oranžová slupka s červeným... celý příspěvek > |
 |
Včely na malinách, 21.7.2022 Dnes jsme chtěli na dvorku na slunci sušit višně naložené v alkoholu. Během chvilky všude plno včel, dalo by se to tedy použít i jako lapač na ně. Bohužel ani lahev s pivem nebo jiným mokem nezničí hnízdo vos, ani když ji k výletu přímo zavěsíte. Jak... celý příspěvek > |
 |
Včely na malinách, 21.7.2022 Nejvíc včely žerou u nás hrušky, broskve a renklody následované merunkami. Na jenom plodu je možno vyfotit i deset kusu, nekteré se zavrtávají do dužiny až nakonec se slepenými křídly uhynou. Pustí se ale do švestek a z jabloní nejvíc Rubinola bývá... celý příspěvek > |
 |
Meruňka Luizet, 21.7.2022 Luizetova zraje až po Velkopavlovické. |
 |
Co chybi rajcatum, 20.7.2022 Pane Mirku, letos poprvé pěstuju odrůdu keříčkového rajčete Galera a to převážně venku, ale pokusně mám tři keře ve skleníku. Mají zdravé listy bez chlorozy jak venku tak ve skleniku. Jen ve skleníku se na několika plodech vyskytla suchá hniloba z... celý příspěvek > |
 |
Křovinořez - zadřený motor, 20.7.2022 K zadření může kromě špatného poměru pomoct i to, že nenecháte motor po delší práci chvilku povrčet na volnoběh a po použití v plném záběru ho okamžitě vypnete. Pak se vám může zapéct taky. Vše umocněno venkovními vysokými teplotami na slunci. |
 |
Co chybi rajcatum, 20.7.2022 Pane Petře, nejsem odborník... Všechny listy na celých rajčatech neotrhávám jen u země a z toho důvodu, že to i urychluje zrání. Acrobat by vám s plísní rajčatovou-bramborovou zatočil pokud by bylo postříkáno před tím než se rozjede... Horka, špatný... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Velká raná meruňka, 17.7.2022 Pane MH, velikost je úměrná bohatosti násady na celém stromě a letos byla potřeba probírká a to se zase tak často nestává. Ty váhové rekordy o kterých zde psal tuším pan Marek na Pinkcotu netrumfnu ani s Hargrandem a ani žádný můj plod Pinkcotu jeho... celý příspěvek > |
 |
Velká raná meruňka, 16.7.2022 Jinak klasicky fotím Canonem EOS 100 D už je to taky stařík, ale na to ovoce to ještě stačí. :-) |
 |
Velká raná meruňka, 16.7.2022 Pane Petře, jak už jsem psal, nemám nyní možnost fotky přidávat a nemám zde k nikomu takvou důvěru, abych posílal mms z mého předpotopního mobilu se špatným focením. |
 |
Velká raná meruňka, 16.7.2022 Právě v tuto hodinu jsem si pochutnal na celé 190 g skleničce čerstvě vyrobené marmelády z Velké rané. Jedinou vadou výrobku na kráse bylo použití prošlého želírovacího přípravku, který už neměl takovou sílu a požadovaná tuhost se nedostavila, ale na... celý příspěvek > |
 |
Švestky 2022, 16.7.2022 Jak říkával děda Komárek, nejlepší do kvasu jsou ty s těma červíkama. ;-) |
 |