|
Velvet, vše co o ní víte, 5.6.2020 Jelikož broskvoň Velvet byla ze Spomyšle, tak nějakým kouzlem na ní vždycky dozrály nějaké nektarinky! |
 |
Leala, 5.6.2020 Viděl bych to Petře na ne zcela zdařilé foto, nebo na povedenou fotomontáž. |
 |
|
 |
Druh borovice, 18.5.2020 Pinus Cembra (borovice Limba). |
 |
Bohutická ananaska, 18.5.2020 Bohutickou mám asi 5 let, zatím každoročně květy nebo malé plůdky pomrzly.Bohutická ananaska bude patrně nesprávné pojmenování pro Znojemskou meruňku (Ananasová velká),letošní mrazivé jaro nějakým zázrakem pár meruněk na Znojemské přežilo. |
 |
Moni, 18.5.2020 Mi se ty žluté listy taky nějak nepozdávaly tak jsem použil dvě dávky listové výživy (Fytovit a hnojivo do sucha Agroleaf power),no a najednou "brčál".Taky jsem chtěl nechat pár švestiček na vyzkoušení, ale jarní mrazy byly proti. |
 |
Kadeřavost na jap. švestce?, 16.5.2020 Japonské slivoně se pro naše podmínky nehodí, pěstují se se v nejteplejších oblastech Jižní Evropy (Itálie, Španělsko,Řecko, Turecko a nejteplejší oblasti Francie).Potřebují delší vegetační období, jsou poškozovány zimními a jarními mrazy a kvetou... celý příspěvek > |
 |
Insekticid Mospilan, 10.5.2020 6 hodin je O.K. |
 |
Top ten = deset nejlepších, 10.5.2020 Rané odrůdy jsou v mých podmínkách (severní Valašsko) nepěstovatelné.Po mírných zimách se začínají probouzet čím dál tím dřív (absence inverzního počasí - téměř celou zimu převládá slunečné počasí) a jsou často poškozovány zimními a jarními mrazy.Do... celý příspěvek > |
 |
Žluté skvrny na listech, 10.5.2020 Viděl bych to na přehnojení dusíkem a na některých listech jsou patrné příznaky PPV (šarky). |
 |
Nemocná švestka, 9.5.2020 Nejspíš to bude virového původu.Zřejmě "virová praskavost kůry slivoní".Podobně jako virová šarka je tato choroba neléčitelná. |
 |
|
 |
Deformace listů slivoní, 9.5.2020 Mkněte na vlákno o řádek níž.Bejlomorka váčkotvorná. |
 |
Semenac blumy z marketu, 9.5.2020 Na 99,9% z toho bude úplně jiná odrůda.Japonské slivoně a jejich kříženci jsou cizosprašné a vstup do plodnosti u semenáčků může trvat 10 let i více. |
 |
Škůdci na slivoňi, 8.5.2020 Někde tu je vlákno choroba nebo škůdce na listech, nebo tak nějak.Mělo by se jednat o Bejlomorku váčkotvornou. |
 |
A je po meruňkách, 8.5.2020 2 -3°C přes den až tak nevadí, jen at´ to nespadne pod nulu v noci.Meruňky a broskve dostaly slušně na frak, některé slivoně budou jen tak do knedlíků.Nejhůř dopadly hrušně, Wiliemska a Boscova nemají nic na Abate Fetel zbyly 2 a na Komisovce 8... celý příspěvek > |
 |
Napadené švestky, 6.5.2020 Proti halčivci je nejlepší zasáhnout při nalévání pupenů sírou Sulka, Kumulus.Teď už je to problematičtější.Částečně pomáhají akaricidy.Tři postřiky po 10 dnech Vertimec - Nissorun 10 WP - Vertimec.Ještě můžete zkusit Kumulus, Sulku už raději ne. |
 |