Příspěvky uživatele - 70.240

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Tardibelle, 21:21 Obsahuje fotku
Ano, to máte jistě pravdu, pane PP. Ale zrovna tahle odrůda je jinak dost zajímavá. Ty plody jsou sice nevybarvené, ale dužnina není většinou jalová, je hutná a poměrně sladká, to zase nemůžu "házet flintu do žita" kvůli blbému počasí. Vybarvení je... celý příspěvek >
Prezident, 11:55 Obsahuje fotku
Pozdní slivoň PREZIDENT má špatnou pověst z hledisla citlivosti na moniliovou hnilobu. Letos se dá něco zachránit a byly dokonce více napadené odrůdy jako například Haroma. Z té nezbylo prakticky nic. Tato stará anglická slivoň Prezident má sice... celý příspěvek >
Lotos, 11:08 Obsahuje fotku
Je trestuhodná nedbalost nechat popadat a shnít plody z většiny roubů. Včas jsem si vzpomněl na LOTOS, ale zachránil jsem asi jen čtyři plody. Za takovou lahodnou chuť by se nemusely stydět ani ty nejlepší "mekintošoviny", nebo Gascoigneho a spol.
Broskvoň O´Henry, 11:05 Obsahuje fotku
Tento předposlední plod O´Henry už tak dobrý jako ty minulé plody nebyl. "Zima" kazí kvalitu, nedá se nic dělat.
Velmi pozdní bělomasá broskvoň K2, 10:57 Obsahuje fotku
Vidím zde nejenom oblíbený výraz pana PP - offtopic, ale i to, že jsem si spletl číslo v názvu odrůdy. Správné je zřejmě K2 nikoliv K9 (Broskvoně 2025). Nevím, jaké jsou Cesarini pana MH, ale tyto Davidovy (původem) nebudou tak špatné. Dojem kazí... celý příspěvek >
Tardibelle, 10:48 Obsahuje fotku
Středoevropské září (september)většinou nebývá moc příznivé pro teplomilné druhy jako jsou broskve a meruňky, protože podzim často doráží dosti zprudka, lépe řečeno hlásí se o slovo, ač se nám to líbí nebo ne. Nějaké to globální oteplování není... celý příspěvek >
Těchobuzická, 10:42
Netroufám si tvrdit, co všechno letos šarka ovlivnila a co ne, pane z Koryčan. Například, že chuť Domácí velkoplodé nebyla tak špičková, jako vždy. Ta Těchobuzická neměla ani letos, ani v minulosti všechny plody TOP, ale ty dobře vyzrálé byly... celý příspěvek >
Těchobuzická, 17.9.2025
Těchobuzická po deštích příšerně popraskala... Máme podobnou zkušenost, pane z Koryčan. Velká škoda. Přitom letos byly dobře vyzrálé, pevné plody Těchobuzické s oranžovou dužninou chutnější než Domácí velkoplodé a Tuleu Grasy. Většinou to mám... celý příspěvek >
Meruňky 2025, 17.9.2025 Obsahuje fotku
Máte nádherné Fardao, pane PeterPe. Nejvíce si od těchto pozdních septembrových meruněk slibuje pan MH a já se k němu přidám. Ne, že bych čekal tak vysokou kvalitu jako třeba od augustové Farely, ale lepší mít něco v septembri, než přetlak meruněk v... celý příspěvek >
Meruňky 2025, 15.9.2025
Zdravím do "Ficostánu", Korzáre Korzároviči.  Na té sledovanosti máš největší zásluhu ty. Moji "bledí jezdci" (nevybarvené plody) nikoho moc nezajímají, zvlášť když se jedná o běžně pěstovaný sortiment. Já to fotím už ze zvyku, nebo aby bylo... celý příspěvek >
Rajcata - nemoc? Co to muze byt?, 15.9.2025
Vlastně jsem takovou odpověď čekal a dělá to tak kde kdo. Takže Regina F1, dobře. 
Počasí 2025, 15.9.2025
Teda, pane PP, vy nám dáváte s tím počasím zabrat. Chápu, že pro vás je toto řádné podzimní počasí, ale třetí den zataženo, zima jak v psírně. Už jsem si nějak odvykl. Vzpomínám na obrázkový kalendář Josefa Lady, kde píše, že v srpnu za každým... celý příspěvek >
Broskvoně 2025, 14.9.2025 Obsahuje fotku
Těžko říct, Martine, Diana by měla být barevnější než původní Elberta. Stromy jako Diana a Flaminia, Harbel jsou odsouzeny u mě k zániku, jelikož jsou na BV-A. Flamin Fury do jisté doby prosperoval, ale nyní už přestal růst a listy jsou zeleno žluté.... celý příspěvek >
Švestky 2025, 13.9.2025
Dělat dobré skutky mi dává opravdu příjemný pocit na duši. Nechci se tomuto tématu dále věnovat, ale dovolte mi na závěr ještě jednu poznámku, pane Waltře. V dnešním světě platí bohužel úplně jiná pravidla a to ta, že každý dobrý skutek bude po... celý příspěvek >
Broskvoně 2025, 13.9.2025 Obsahuje fotku
Kampak na pana MH, na největšího místního broskvaře. Martine táhni to tady dál. Můj O´Henry byl krásně vybarvený, myslím, minulý rok, letos mu tady už ledacos stíní. Opět jsem nechal na málo rostoucím sromku plody, a druhý zakoupený stromek O´Henry... celý příspěvek >
Další diskuze:  12345>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika