|
semenáčky ořešáku v jednom květináči, 2.6.2008 Před lety jsem si nechal také zakořenit několik ořechů. Z květináče jsem je přesadil na konečné stanoviště hned po vyklíčení, asi tak ve fázi 4-5 listů. Kůlový kořen už byl několikrát obtočen kolem květináče, roste fakt dost rychle.
Pokud máte... celý příspěvek > |
 |
zčernanie plodov hrušky - a je po úrode, 2.6.2008 já mám na jedné starší hrušni to samé, druhým rokem po sobě. Pravidelně rodila kolem 150kg každý rok, minulý rok to snížilo úrodu o cca 15-20%, letos to vypadá o něco lépe. Žádnou chemii nepoužívám, za to mi těch pár kilo úrody navíc nestojí.... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Rozlámání kamene - trhací prášek?, 2.6.2008 asi by opravdu stálo za pokus použití staré osvědčené technologie oheň/voda. Pokud je v kamenu trhlina, mohlo by to být celkem rychlé. |
 |
Jakou sekacku na hodne vysokou travu na suseni, 2.6.2008 S Pantherem zkušenosti nemám, ale zkoušel jsem domádo sulku s převodovkou Vari+Samson. Výsledek je jednoznačný - pro převoz sekačky na místo sekání je to pomalé, sekání je se sulkou neohrabané a mezi stromky se s tím většinou skoro nedá kličkovat. |
 |
Jakou sekacku na hodne vysokou travu na suseni, 30.5.2008 Pro andy.wise: Ale mě to vadí. Když si spočítám kolik kilometrů se našlapu při sekání tak mi není jedno zda šlapu po rovném strništi nebo po hromadě trávy
Házení posekané trávy do neposečené... s jednobubnovkou se musí jezdit... celý příspěvek > |
 |
ořešák se neolistil, 30.5.2008 to si kolikrát myslím také a až spálené pupeny mě přesvědčí o opaku. |
 |
miesto pro revu (ktore slnko), 29.5.2008 Ideální je slunce po celý den a stanoviště s hlubokou, propustnou půdou někde u kamenné zídky, která přes noc vydává naakumulované teplo... |
 |
Jakou sekacku na hodne vysokou travu na suseni, 29.5.2008 dvoububnová sekačka dobře řádkuje - pokud za ní chodíte pěšky, tak šlapete po hromadě posekané trávy |
 |
jen se zeptám, 28.5.2008 na fasádě se mi pne kiwi ze semínek už více než 10let. Čas od času namrzne, ale vždy znovu obrazí. Mám tři keříky, bohužel neplodí. |
 |
Bubnová kontra lištová sekačka - výhody a nevýhody?, 28.5.2008 rozumím argumentu že širší záběr = větší výkon.
Ale já sekám mezi stromy, v řádcích vinohradu,... Tráva bývá polehlá, někdy skoro stejně vysoká jako já (mám 180cm), místy velmi hustá, se spoustou krtinců.
Není pro mě řešení sekání ve... celý příspěvek > |
 |
|
 |
řízkování, 28.5.2008 obecně lze říci že listnáče se řízkují snadněji než jehličnany, ale každý druh dřeviny je na tom jinak. Některé lze řízkovat pouhým zapíchnutím odstřižené větvičky do země, u některých je třeba dodržet spoustu ne vždy jednoduchých podmínek, aby... celý příspěvek > |
 |
vinná réva pod přístřeškem, 28.5.2008 mám jednu větev už několik let pod průsvitným makrolonem a není problém. |
 |
Kysané zelí, 28.5.2008 Já si jezdím pro zelí přímo k pěstiteli. Mám jistotu že je čerstvé, na počkání ho nakrouhají, takže to je i bez práce. |
 |
ořešák se neolistil, 28.5.2008 Tipuji to na mráz, narašený ořech je hodně citlivý na jarní mrazíky. Za 2-3 týdny naraší znovu a poroste bez problémů. |
 |
Bubnová kontra lištová sekačka - výhody a nevýhody?, 28.5.2008 Tak, včera jsem dal pod střechu polovinu sena, zbytek snad stihnu do konce týdne.
Nástroj... jednobubnovka Samson, motor Jikov a převodovka Vari
Tráva letos docela narostla, koukali jsme si s trávou při sekání z očí do očí a místy už to bylo po... celý příspěvek > |
 |