|
Břečťan - pěstování na konstrukci, 13.10.2008 Já mám u houpačky "stříšku" z vinné révy. Je to hezké, praktické a když jsou zralé hrozny tak houpačku vyhledávají i odpůrci houpání. |
 |
Motor jikov, 13.10.2008 Párkrát se mi to samé stalo a vždy to bylo v reg. ot. - buď někde dřela klapka nebo byl problém v pružině... |
 |
|
 |
Borovice, 13.10.2008 Jde to, ale je s tím hodně práce. Asi deset roků jsem si takhle hrál s asi dvoumetrovou borovicí a nakonec jsem ji nechal růst jak chce... |
 |
jak stříhat hroznové víno, 10.10.2008 proč by měl být příspěvek 204.84 scestný? Pokud se jedná o jednu či dvě silné rostliny vhodné odrůdy na pergole, lze podle tohoto návodu úspěšně postupovat. |
 |
Odrůda Luna, 9.10.2008 letos už postřiky neřešte a do jara si něco nastudujte. Pokud máte jeden keřík, asi bych ho stříkal společně s rajčaty či okurkami nějakým měďnatým přípravkem. Pokud by to nestačilo, zrušil bych ho. Nemá cenu kupovat a míchat postřiky pro jeden... celý příspěvek > |
 |
Jednoosý malotraktor na zahradu, 8.10.2008 Také bych se nebál koupit jeté Vari. I když, já jsem si před lety raději koupil nové... co se týče velikosti zahrady, jsem na tom podobně, asi 3500m a je to pro VARI tak akorát - něco se poseká, něco zorá, něco přiveze. Ale v každém případě to chce... celý příspěvek > |
 |
Motor jikov, 8.10.2008 Pokud máte omezovač otáček v poloze 1, dejte ho do polohy 3 a vyzkoušejte motor... pokud se stav zlepší, "našponujte" víc pružinu. |
 |
Ošetření větve jabloně, 3.10.2008 souhlasím s p. Vysloužilem.
Ale pokud se skutečně jedná o "obvod" 40cm, tak otvor ve vámi popisované velikosti významně zeslabuje větev - asi by to chtělo nějak snížit zatížení v poškozeném místě. V tomto ročním období asi jedině... celý příspěvek > |
 |
Jak se zbavit černoty z ořechů?, 3.10.2008 Mám podobný problém s rukama i bez kontaktu s ořechy. Tento týden jsem lisoval nakvašené modré hrozny a nevím jestli jsou horší ruce černé nebo modré.
Kombinace mechanických a chemických prostředků sice funguje, ale až tak třetí den. Ty první... celý příspěvek > |
 |
Odrůda Luna, 30.9.2008 Ono to s výběrem odrůd není jednoduché. Laik se většinou neubrání tlaku prodejce, kdo už nějaké zkušenosti má, ten zase chce mít něco zvláštního. |
 |
|
 |
Odrůda Luna, 30.9.2008 Lunu mám druhým rokem, takže ještě nerodila. Bohužel musím potvrdit, že bez chem. ochrany ji pěstovat nelze. Kromě toho je extrémně náchylná k poškození jarními mrazíky. |
 |
pravokorenné druhy vinné révy, 29.9.2008 co se týká škodlivosti pravokořenných odrůd na zdraví, myslím že otázka je trochu zkreslená ... dlouho se bádalo a bádá nad škodlivostí prvních kříženců amerických odrůd révy, které se pro svou odolnost vůči révokazu pěstují jako pravokořenné.... celý příspěvek > |
 |
Sladká bílá odrůda - pro děti, 29.9.2008 pro Bred-ik... děkuji za info o Marsu. Nevěděl jsem, co má v genech. Od příštího roku bude asi pro jistotu dostávat preventivně alespoň měďnatý postřik. |
 |
Sladká bílá odrůda - pro děti, 29.9.2008 Mars... měl jsem na mysli slovenskou odrůdu se žlutozelenými plody.
Já mám tuto odrůdu tři roky a zatím jsem ji nikdy nestříkal, je naprosto v pohodě. Ještě teď, koncem září, má jako jedna z mála odrůd na mé zahradě krásné zelené listy.
Bělehradský... celý příspěvek > |
 |
Rozlomení staré jabloně - jak ošetřit, 29.9.2008 Teď je už opravdu dost vysoké datum pro radikální řešení... ale dotaz byl zadán začátkem srpna. Já bych hned v srpnu celou větev odřízl. S největší pravděpodobností by hned na jaře v místě původní větvě vyrostl "vlk" vhodný pro zapěstování... celý příspěvek > |
 |