|
Sazenice borůvek - kde nejlépe koupit, 6.2.2022 A právě proto já to piplání doporučuju nechat na množiteli a koupit pěkné zdravé velké sazenice. O stáří jsem nic nepsal a myslím, že nějak nerozhoduje. Rozhodující je kvalita nakupovaného výpěstku a u borůvek to podle mně platí naprosto. Několik... celý příspěvek > |
 |
Sazenice borůvek - kde nejlépe koupit, 5.2.2022 Borůvka je vynikající spolehlivé ovoce bez jakýchkoliv chorob a potřeby chemického ošetření, alespoň u mně na zahradě. Když se dodrží podmínky výsadby, je naprosto "bezúdržbová" a vyjma hnojení a závlahy nepotřebuje žádnou péči. |
 |
|
 |
Sazenice borůvek - kde nejlépe koupit, 5.2.2022 Já bych borovky z internetu kupoval jen v největší nouzi. Stav sazenice je ten nejdůležitější předpoklad úspěšné výsadby. PP. |
 |
Červený angrešt, 3.2.2022 Ano, nelze to brát absolutně, záleží na místních podmínkách. |
 |
Červený angrešt, 3.2.2022 Tak sirnými přípravky se dá v době vegetačního klidu stříkat všechno. Jenže angrešt se musí stříkat i v době po odkvětu, jinak je po úrodě. A tam musí být jistota o spolehlivosti. PP. |
 |
Červený angrešt, 2.2.2022 Nemám vlastní zkušenost, ale uvádí se, že angrešt je za zelena na síru citlivý. Takže se dá použít jen v bezlistém stavu a to při dnešním tlaku choroby bude asi málo. Možná moderní sirné přípravky angrešt snáší, nevím.
|
 |
Červený angrešt, 2.2.2022 Zlatý fík nebyl, ale je jednou z nejchutnějších odrůd, vedle "starých" odrůd které vypadaly a chutnaly jako angrešt. Bohužel na padlí citlivý je a bez chemické ochrany se neobejde. Koupil jsem stromek před několika roky, možná jej někde stále někde... celý příspěvek > |
 |
Červený angrešt, 1.2.2022 Jsem o tom přesvědčený. Dříve jsem znal padlí jen z knížek. Dnes bez postřiků angrešt nevypěstuju. |
 |
Jabloně do 465 m.n.m, 16.1.2022 Coxova je etalon. Jestli tam roste, plodí a dozrává, můžete sázet cokoliv. Nezapomeňte na letňák. James Grieve paní asi chutnat nebude. |
 |
Papriky 2022, 15.1.2022 No ano, máte skoro úplnou pravdu z mého pohledu. Já to asi zmodifikuju, že připravím na půl záhonu sadbu Amy, a zbytek koupím. Koupit všechno se bojím, protože na trhu se často prodávají velké masité odrůdy, které mi na rostlině za vegetační dobu... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Papriky 2022, 15.1.2022 Jen tak mně zajímá, proč vás to přestalo bavit, jestli to není tajný. |
 |
Vytápění foliovniku, 8.1.2022 Dělám to podle jednoho uniformního návodu od člena zdejší diskuse. Vysévá na MDŽ, upravil jsem na 1. březen. Po vzejití do kelímků. 1. Dubna dávám do skleníku buď do velkých kelímků, nebo rovnou do země, podle průběhu počasí. Nakryju tunelem s dvěma... celý příspěvek > |
 |
Vytápění foliovniku, 8.1.2022 Pěstuju rajčata jen v malém 2x3 m foliovníku. Jednak ve skleníku mám okurky a papriky, druhak ve skleníku třeba Bejbino doroste rozměrů Adély a já se tam pak bojím. Pokud jde o dobu sklizně, s tím se v našich výškách (550 mnm) nedá nic moc dělat,... celý příspěvek > |
 |
Vytápění foliovniku, 8.1.2022 W: Mělo by být tesáno do kamene! Akorát bych to poupravil, že salát tam může nepatrně dřív, podle průběhu zimy. |
 |
Terra - Jikov - jaké množství oleje ve vzduchovém filtru?, 2.1.2022 Jakýkoliv motorový.
|
 |