|
Ochrana hroznů proti ptákům, 17.6.2018  Manželka, když viděla jak jsem se loni potýkal se zabalením hroznů proti vosám ve skleníku netkanou textílií vyrobila mě z této tkaniny pytlíky.Nasadíte, podržíte tkaničky, stáhnete vršek a zavážete.Venku nepoužívám.Škody jsou minimální. - Mičurin II... celý příspěvek > |
 |
Rubinola - řezat či nechat být?, 6.6.2018 Nevím jaké fotky vyžedujete, manipulace se tu provádí slovně o vlastnostech odrůd.
Dobrou noc - Mičurin II (470 m) |
 |
|
 |
Rubinola - řezat či nechat být?, 6.6.2018 Můžete mě pane Hlavatý podsouvat jakékoli přívlastky.Já prostě nesnáším pokud se tu s lidmy manipuluje.Snímek č.2 je neoddiskutovatelné napadení strupovitostí v rozvinutém stadiu s typickým prasknutím slupky. - Mičurin II (470 m) |
 |
Rubinola - řezat či nechat být?, 6.6.2018 Pane Hlavatý nechte těch nesmyslných rozborů.Pán má problém a je to strupovitost.Pokud tu někdo kope do lidí jste to Vy a jste jmenovitý.Dal jste si záležet..Rozporuji pouze nesmysly které tu šíříte o jistém šlechtění se svým kamošem... celý příspěvek > |
 |
Jakou odrůdu jste vysadili nebo naroubovali?, 4.6.2018  Zdravíčko
Letos jsem začátkem února kopulací narouboval na zaslané podnože M26 a M7 odrůdy jabloní Cameo a Enterprise - foto 1.Nahradí zpravokořenělý Melrose (malá plodnost) a dále Šampion (silné nekrotické napadení kůry kmene).Pokračoval... celý příspěvek > |
 |
Braeburn, 1.5.2018  Braeburn?Těžce zkoušená a neobjektivně hodnocená odrůda v našich končinách.Na Slovensku tuto odrůdu hodnotí zcela jinak, jako plodnou stabilně plodící a velmi chutnou s dlouhou dobou skladování.Ukázka kveteni (foceno včera).Přibližně takto kvete... celý příspěvek > |
 |
Lucasova, 1.5.2018  Jeden strom čtyři odrůdy.Takto letos rozkvetla nosná odrůda Lucasova + nájemníci Williamsova červená, Charneuská a Jeanne d' Arc. - Mičurin II (470 m) |
 |
Rozkvétání broskvoní, 22.4.2018  Zdravíčko
Také mě již několik dnů kvete broskvoň FM3.Zapěstována jako kotlovitá koruna.Držím si ji do výšky větví max 2,5 m.Veškerá péče prováděna pohodlně ze země.Snímky po jarním řezu a redukci květenství - Mičurin II (470 m) |
 |
Polokmen ze čtvrtkmenu, 13.4.2018 Paní tazatelko, já vůbe nechápu proč chcete ze čtvrtkmenu udělat půlkmen i za cenu několikaročního zpoždění plodnosti.Pod čtvrtkmenem můžete trávu klidně střihat bez významného omezení.Pokud do budoucna sledujete zvýšení obtížnosti střihu a údržby... celý příspěvek > |
 |
Spartan, 5.4.2018 Z reakcí cítím o této odrůdě jakýsi údiv pokud tuto odrůdu ještě někdo pěstuje.Nepochopitelný zájem o tuto odrůdu že.Taková troufalost.Měla již být dávno nahrazena moderními "rezistentními" odrůdami.Jak to? No asi lidem chutná.Hlásim se k ní... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Padlí, strupovitost, svilušky, květopas, pilatka a obaleči na jádrovinách 2018, 5.4.2018 Přesně jak píše pan KUKY.Ošetřením i tzv. "rezistentů" chráníte tyto odrůdy proti novým rasám strupovitosti která si příroda vytvořila na umělou rezistenci, ne naopak.Samozřejmě hraje i poloha pěstování.Je scestné se domnívat, pokud někdo prezentuje... celý příspěvek > |
 |
Výběr odrůdy, 1.4.2018 Vyberte si kultivary o které se budete starat.Veškeré kecy o rezistenci a jednoduchém pěstování jsou jen propagační materiál.Takto to nefunguje.Samo nic nejde.Vaše přičinění pri pěstování jsou nazbytné ať si vyberete jakékoli sorty. Zdůrazňuji, jen... celý příspěvek > |
 |
Pomoc pri reze hrušky Clappova a Boscova flaša, 31.3.2018 Vážený tazateli, nic nepřesazujte je to po 4 letech evidetně zbytečné.Pokud vysázím kvalitní výpěstek (bezvirózní nebo nenapěchvaný urychlovačí růstu)pak není problém po zakrácení letorostů vúči kořenovému systému aby neměla slušné povýsadbové... celý příspěvek > |
 |
Topaz, malé prirustky, 25.3.2018 Ano je to způsobeno sáním mšic.Vídávám to na cizích zahradách kde provádím řez.Vždy je upozorním na mšíce ale bez reakce.Příští rok to samé.Obávám se, použití chemstopu Váš problém stoprocentně nevyřeší.Dospělci mají křídla.Je důležité napadení... celý příspěvek > |
 |
Rouby jabloní - možnost koupě?, 25.3.2018 Zkuste Macouna V Holovousích v oddělení genefondu.Zjistíte na internetu a kontaktujte třeba pana Blažka.Já jsem letos neuspěl.Rouby letos neposkytují ale za pokus nic nedáte. - Mičurin II (470 m) |
 |