Příspěvky uživatele - 165.146

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Elstar Mantel 🍎, 4.3.2023
Elstar nemá zřejmě moc mutací.Nikdy jsem to detailně nehledal ale co vím tak axistuje Bel-El a nyní se dovídám o další.Elstar je chuťově vynikající odrůda i když na škodu zahrádkářů opomíjená.Ne nadarmo se používá zejména v Evropě při dalším... celý příspěvek >
Rouby jabloně, 25.2.2023
Pane SPCH, nemyslím si, že přiroubované rouby by povzbudily růst původního roubu.Řekl bych, spíše by při srůstu odebíraly sílu.Jako konkurenta pro růst roubu vidím v kosterních větvích a proto budu volit jejich omlazení.Samozřejmě nevím jak kvalitně... celý příspěvek >
Rouby jabloně, 23.2.2023 Obsahuje fotku
Zdravíčko.V posledních letech přeroubování stromů vřeten provádím snížením původní odrůdy nejméně o třetinu a přiroubuji na terminál jinou odrůdu.Nemám již místo pro nové stromky.Toto zmlazení u vřeten stačí pro ujmutí a růst nové odrůdy při... celý příspěvek >
Řez dvouleté jabloně - je nutný, prosím?, 20.2.2023 Obsahuje fotku
Pokusím se.Stromek evidentně není sříhán a tak došlo nekontrolovanému růstu terminálu a horního obrostu.Spousta klacků ale žádné plodonosné dřevo.Navrhuji sesadit terminál a horní rozvětvení dle náčrtu. Výsledkem by měl být profil širokého střešního... celý příspěvek >
Pink Lady, 19.2.2023 Obsahuje fotku
Začal jsem ze skládky vybírat Pink Lady.V tomto případě plod základní verze z roubu na Elstaru.Vždy se těším na tuto mimořádně chutnou odrůdu, na její pohlazení nevtíravou aromatickou květinovou příchutí.Prosím, nesrovnávejte s kupovanými... celý příspěvek >
Rouby jabloně, 14.2.2023 Obsahuje fotku
Nudím se.Letos nebudu kopulací nic roubovat.Vše až v dubnu za kůru.Jeli jsme včera na zahradu pro jabka a tak mě napadlo vyfotit stav přeroubovaného vřetene rouby odrůd p.Buzrly. Po čtyřech letech roubování je na snímcích 3÷5 stav před jarním... celý příspěvek >
Přežije nebo uhyne?, 30.1.2023
Tak to je teda brutál.Nevím co Vás vedlo k tak radikánímu řezu ale u švestek pokud chcete sesadit korunku musíte dělat řez postupně v průběhu 2÷3 let.Nesnáší takto jednorázový řez.Na druhou stranu stromek vypadá zdravě a není příliš starý.Mohl by to... celý příspěvek >
Rozdiel medzi peprikou Amy a Superamy, 9.1.2023
Amy pěstuju více let a v technické zralosti velmi chutná, šťavnatá a má nažloutlou barvu.Někdy přidávám také Amyku F1 a možná jsem vysadil i Superamy F1.Rozdíl mezi Amy a těmito dvěma je ve vybarvení v technické zralosti.Jsou smetanově bílé a na... celý příspěvek >
Výběr odrudy brambor, 28.12.2022 Obsahuje fotku
Některým lidem zjevně dělá problém správně přečíst psaný text.Tak ještě jednou extra pro ně viz.příloha. Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)
Výběr odrudy brambor, 27.12.2022
V místě pěstování brambor navezu kompost zryju, na jaře upravím zeminu elektrickým rotavátorem a sázím.Po nahrnutí brázd (velkou srdcovkou) vršky lehce utužím a přihnojím na povrch dusíkatým vápnem.Spíše mě jde o eliminaci plevele.Mám malé plochy... celý příspěvek >
Jabloň Cameo, 23.12.2022 Obsahuje fotku
Dnes první ochutnávka z první sklizně.Dužnina je hustá, jemná a velmi šťavnatá.Chuť je sladká a příjemná.Nic co by se přehnaně podbízelo.Manželkou schváleno.Zůstává. Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)
Honeycrisp, 22.12.2022 Obsahuje fotku
Po 14 dnech další ochutnávka.Taková drzost, ono to jablko je opravdu výborné.Malé puntíky na slupce způsobeny kroupami.Hořká pihovatost žádná.Další degustace asi v půli ledna. Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)
Honeycrisp, 15.12.2022
Stále častěji mají ovocnáři touhu tuto odrůdu pěstovat a touží po informacích.Bohužel se ptají na špatném místě.Dozvědí se pouze negativa.Nejčastěji dostávají informace typu nedozrává, při konzumaci se objevuje pachuť, nejsou sladké, trpí hořkou... celý příspěvek >
Drobné zahradní nářadí, 11.12.2022
Pokud vám nestačí 18 letá zkušenost s jistým nářadím které se vyrábí i dnes, pořiďte si tedy plastové Fiskars.Čekal bych dotazy na výhody a nevýhody po 18 letém používání místo zpochybňování kvality tohoto nářadí bez jakékoli zkušenosti. Zahradě... celý příspěvek >
Drobné zahradní nářadí, 9.12.2022 Obsahuje fotku
Asi 18 let požívám až na malé vyjímky zahradní nářadí od fy WOLF-Garten.Vysoká kvalita a velká spokojenost.Tento dotaz mě inicioval podívat se po létech na stránky této firmy.Sortiment se nějak nezměnil zato provedení hlavně rycích nástrojů... celý příspěvek >
Další diskuze:  2627282930>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika