|
Rouby jabloně, 16.4.2021 Zamazal jste řez na vršku roubu voskem, aby nevysychal? Jinak bych počkala... Lída |
 |
Jaký keř podél plotu, 13.4.2021 Z dřínů je trochu méně rozložitý Cornus mas 'Pyramidalis'. Lída |
 |
|
 |
Jaký keř podél plotu, 13.4.2021 Ono záleží i na tom, jak si budoucí živý plot představujete. Jestli opravdu jen úzký pás keřů, nebo nepravidelný pás keřů, které v tom případě mohou mít i různou šířku (působí přirozeně a přitom oddělí od sousedů nebo silnice také).
Jen jsem se... celý příspěvek > |
 |
Je nějaká náhrada za Previcur?, 13.4.2021 Na agromanuálu mají Magnicur Energy... Lída |
 |
Nemoc rajčat?, 12.4.2021 Araucaria se většinou rosí, má ráda vyšší vzdušnou vlhkost, nemůže to být tím? L. |
 |
Nemoc rajčat?, 12.4.2021 Araucaria ... Lída |
 |
Odpuzovač psů, 12.4.2021 Ocet bych na zahrádce rozhodně nepoužívala všude, maximálně hooodně zředěný někde u rododendronů... Klasický ocet máte 8% kyselinu. Možná samotný pepř nebo chilli . Lída |
 |
Omlazení Třešně, 12.4.2021 Jasně, s třešněmi moc zkušenost nemám, proto jsem taky nechtěla radit. Ale návod na ořezání poloviny délky všech větví bez probrání přehuštěné koruny (proto v ní jsou i poměrně slabé větve) mi nepřipadal "to pravé ořechové". Jsem ráda, že se tady teď... celý příspěvek > |
 |
Řez vrby, 11.4.2021 "Specializovaná firma"??? No, jednou před lety si jedna stará sousedka objednala také "odbornou firmu na prořez ovocných stromů" (dodnes mívá v HK inzeráty v novinách). My okolo mysleli, že je chtějí kácet... Jak pak stromy vypadaly, se ani neptejte.... celý příspěvek > |
 |
Omlazení Třešně, 11.4.2021  Možná by to chtělo o kousek níž ;-))
Omlouvám se, tady je ta čára blbě vidět...-. L. |
 |
|
 |
Omlazení Třešně, 11.4.2021  V tomhle si radit netroufnu...
Jen malé upozornění - každá uříznutá větev musí mít na konci nějaké své pokračování alespoň malou větvičkou, nesmí se uříznout uprostřed holé části mezi odbočujícími větvemi. Jinak obvykle se koruny snižují v době... celý příspěvek > |
 |
Rez tresne, 10.4.2021 V životě se mi při osmičkovém úvazku stromek o kůl neodřel. Právě proto je tam to křížení, aby mezi stromkem a kůlem byl úvazek.Pochopitelně kůl nesmí končit v polovině kmene. Pokud se k němu má vyvázat budoucí terminál, měl by být na jeho... celý příspěvek > |
 |
Řez vrby, 9.4.2021 Osobně ji nemám, ale má ji několik sousedů - při řezu vždy nechávají alespoň kousíčky kosterních větví, aby zachovali celkový tvar. Ten řez na fotce mi osobně přijde jemně řečeno příliš radikální a bezcitný k tomu stromu.... celý příspěvek > |
 |
Rez tresne, 9.4.2021 Nebojte, stačí to zatím přichytit jen zlehka osmičkovým úvazkem (tzn, že mezi stromkem a kolíkem úvazek zkřížíte - kůra se pak neodře o kolík), přitahovat můžete postupně. Ještě - nezapomeňte, že místo štěpování (pokud je dole) musí být kousek nad... celý příspěvek > |
 |
Rez tresne, 8.4.2021 Ano, říkáte to dobře. Jen jste měla dát už před výsadbou ke stromku kolík (na vyrovnávání té ponechané větvičky). Když ho budete zatloukat teď, můžete poškodit kořínky v zemi. Tak příště nejdříve kolík.Takže jednu ostřihněte, odstraňte i ten čudlík v... celý příspěvek > |
 |