|
Roubování na pařízek, 17.7.2019 Jirko Jirko oslovil jste mě jako Váš učitel a vzor, když nevěděl jak odpovědět na věcné argumenty.Je třeba mě zesměšňovat ale hlavně překrucovat.Kdysi jsem Vás považoval za velký talent s fantazií a nezávislým myšlením.Pozvánka do Lysic z Vás bohužel... celý příspěvek > |
 |
Roubování na pařízek, 15.7.2019  Připojuji ještě jednu zkušenost s tímto způsobem roubování.Provedl jsem roubování na pařízek ještě na jednu podnož - foto 1.Byl to na podzim vasazený špíčák (MM 106) neznámé odrůdy (záměna).Věděl jsem o riziku nedostatečného zakořenění ale riskl jsem... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Roubování na pařízek, 10.7.2019  Jak jsem již uváděl, řešil jsem letos nedostatek místa, nevlastnil žádné podnože a ve spojení s neočekávaným obdržením zajímavého genetického materiálu jsem musel improvizovat.Nelehká volba.Zvolil jsem poprvé metodu pařízek.Obětoval jsem dva mladé... celý příspěvek > |
 |
Roubování, 7.7.2019  Letos jsem se dostal k velmi zajímavému genetickému materiálu.Musel jsem řešit nedostatek místa ale hlavně, neměl jsem podnože.Poprvé jsem musel přeroubovat na své zahradě celý zákrsek.
Fota 1÷4 ukazují postup přeroubování zákrsku Cherry Cox.... celý příspěvek > |
 |
Opad plodů Admirálu, 3.7.2019 Proč jste se ptal na můj názor?Přece je dle vaší propagandistické skupiny vše jasné.Jsem prostě ve vašem zvrácené filozofii lhář a provokatér.Chápu, že vám pravda nevoní.Kážete vodu a sami pijete víno..Nikdo tady neřeší Vaši skladbu odrůd.Jde o... celý příspěvek > |
 |
Opad plodů Admirálu, 2.7.2019 Nevidím souvislost vašeho iroinickéko příspěvku vúči padání plodů na jabloních po přirozeném opadu.K tématu nemáte ani náznak pochopení tohoto problému.Jen tu idealizujete milááška aniž by to bylo podloženo jinými pěstiteli.Oblbovat samozřejmě můžete... celý příspěvek > |
 |
Štíhlé vřeteno - zakracovat nebo ne?, 17.6.2019  Zdravíčko vřetenáři
V zimě jsem na netu objevil tvarovací spony pro zapěstování štíhlého vřetene a vřetenových zákrsků.
Tvarovací spona k formování již ohnutých větví konkrétně jednoletých přírustků do horizontální polohy obr.1 a... celý příspěvek > |
 |
Ostružina Navaho neroste, 16.6.2019  Navaho se mě chovala a chová přesně jak popisuje pan 3.155.První prouteček se neujal.Změnil jsem prodejce, došla mohutnější sazenice a ta se ujala.Po asi dvou letech od výsadby při holomrazech jsem se domníval, že vymrzla.Proutek se objevil z... celý příspěvek > |
 |
Lysice 2018, 9.2.2019  Nazdar
Nevím co tam koštovali za vzorek v tom Novém Ostrohu ale vyhlásit jako nejškaredější jablko Pink Lady je fakt hustý.Na snímcích dnešní foto vzorku co jsem si včera přivezl ze zahrady.Je opravdu vizuálně nezajímavé.Snědli jsme jej rychle s... celý příspěvek > |
 |
Pink Lady, 26.1.2019  Včera jsem byl pro jablíčka a všiml jsem si jak se Pink Lady začíná barevně zvýrazňovat což je neklamný znak začátku konzumní zralosti.Dnes s manželkou ochutnávka a dopadla výtečně.Chuť je již výrazná, konzistence dužniny pro konzumaci mnohem lepší... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Určení jablka dle fota, 26.1.2019 Pane 11.67 na Vaší Bohemii Gold nejde o nic závažného.Fyziologická porucha (hořká pihovatost) to naštěstí není.Na průřezu jabkem je evidentní že dužnina není napadena touto závažnou poruchou.Jedná se o prachobyčejnou skládkovou... celý příspěvek > |
 |
Řez ovocných stromů, 11.1.2019 Zdarec
Pane Igore, máte problém s vyholováním a chcete jej řešit ale co je hlavní máte několik představ o zásahu.To velmi chválím.Některou a nebo několika kombinacemi zrealizujte na vybraném vzorku obrostu.Je velmi důležité po provedeném zásahu... celý příspěvek > |
 |
Braeburn, 27.12.2018 Braeburnu se budu věnovat podrobněji v tomto příslušném vlákně.Pánové uvádějí předčasné zmoučnatění dužniny v tomto roce.Jsem přesvědčen, jedná se o nedostatek vláhy během vegetace.V prvních dvou letech jsem to také pozoroval.V lednu slupka svěží a... celý příspěvek > |
 |
Sklizeň jádrovin 2018, 27.12.2018  Po mrazivém březnu nastalo rovnou léto.Vegetace se zbláznila.Kvetení jádrovin v mých podmínkách uspíšeno o 10÷14 dnů.Což samozřejmě souvisí i s včasnější sklizní.Vysoká teplota skládky udělala své.Vše je konzumě uspíšeno.Celkově si však myslím, že... celý příspěvek > |
 |
Pink Lady, 25.12.2018 Pink Lady - Před pár dny jsem poprvé ochutnal tuto krasavici.Nevtíravá sametová sladkost je již znatelná.V pozadí se už začíná projevovat výtečná svěží příchuť.Zatím dosti tvrdá dužnina s bohatou šťavnatostí.Podobná tuhost jako Kanzi před... celý příspěvek > |
 |