|
Rajčata 2024, 5.11.2023 Už se těším. Aspoň získáme nějaký přehled.
Vladimír |
 |
Rajčata 2024, 5.11.2023 Milane, asi jsi jediný tady v české kotlině, který se vytrvale snaží pěstovat plísni odolná rajčata. Nevím kolik je to let (pět, šest?) Jistě máš plno zkušenostá a znalostí. Asi by to chtělo třeba tady do diskuze napsat něco ucelenějšího co by bylo... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Rajčata 2024, 4.11.2023 Pochopitelně Mongolskyi Karlik znám. Měl jsem ho ještě před Evou T. stejně jako Maglia Rosa.
Vladimír |
 |
Fred Hempel, 4.11.2023 V úterý zemřel můj přítel skvělý člověk a šlechtitel rajčat Fred Hempel ve věku 62 let. Svůj život zasvětil pěstování zeleniny a hlavně rajčat. Vyšlechtil mimo jiné odrůdy rajčat, které jsou v poslední době oblíbené i u nás. Například Maglia Rosa a... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2024, 4.11.2023 Kritické to bude, až budu jednou nohou na márách. Zatím chodím i na zahradu, tam pořád něco dělám, jen se vyhýbám rytí a pokud možno vození kompostu na kolečkách. To očekávám od syna. Dnes jsme vyvezli do přistaveného kontejneru pět velkýc Big Bagů,... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2021, 10.2.2021 Asi budeš mít pravdu. Budu se muset podívat na zahradě, nějak tuším, že jsem toho dostal skoro dvě kila od Jiřího. Ten hnědý by mně vyhovoval.
Vladimír
|
 |
Papriky 2021, 10.2.2021 Taky mívám papriky na podložce (kus lamina) položené na přívodu tepla do radiátoru. Měřil jem tam teplotu a nikdy to nešlo nad 30 °C.
Vladimír |
 |
Rajčata 2021, 9.2.2021  V pondělí jsem přesadil prvních dvanáct sazenic. Podařilo se mně je zapustit i s třemi listy a tím snížit nadzemné část v průměru o tři cm. Počet listů se zvětšil na devět až deset, maximální výška 11 cm. Po jedenáctém listu by měly rostliny... celý příspěvek > |
 |
Jak oživit velmi stará rajčatová semena, 7.2.2021 Milan asi má na mysli semena najítá někde hozená v šuplíku jen v papírových sáčcích, která neměla být nikdy použita k dalšímu pěstování. A tam opravdu ta klíčivost jde dolů. Já mám také krabici s takovými semeny 200 nebo 300 sáčků. Občas něco vyhodím... celý příspěvek > |
 |
Atraktívne druhy rajčín, 6.2.2021 Z toho dědictví po Carolyn chci objednat šest odrůd (kvůli tomu aby to šlo do dopisu):
Ciliega, Medovaya Kaplya, King Humbert, Reinhard´s Chocolate Heart, Rajce Tyck Hroznove, Joe´s Pink Oxheart a jako náhrady jsem dal Dr Carolyn Pink, Jean´s... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Atraktívne druhy rajčín, 6.2.2021 Dnes jsem poslal objednávku na ty odrůdy z knihy: Amish Paste, Brandywine Pink, Brandywine Yellow, Bulgarian Triumph, Eva Purple Ball, German Red Strawberry, Hemran´s Yellow, Noire de Crimee, Redffeid Beauty a Trif Red... celý příspěvek > |
 |
Papriky 2021, 6.2.2021 S klíčením paprik jsem už skončil. Všechno mně klíčilo docela dobře, všechna semena jsou už zasypána a v některých kelímcích už vykukují rostlinky. K focení zatím nic. Letos budu mít jeden záhon cca 60 rostlin, od sladkých až po Pálindu F1 s 2500... celý příspěvek > |
 |
Pěstování ozimé zeleniny, 5.2.2021  Dnes jsem si šel na zahradu pro substrát Gramoflor, který používám na výsev a přesazování rajčat. Sníh nikde, na cestičkách bláto, bláto a bláto. Nedalo mně to a šel jsem odkrýt ty květáky. Moc jsem se při představě té spouště netěšil. Milým... celý příspěvek > |
 |
Atraktívne druhy rajčín, 4.2.2021 Budu na teba myslet. S tím bulharským Triumphem počítám. Je ten Black from Tula ne, ale to Noire de Crime ano. Myslím si, že budeme spokojeni všichni.
Vladimír |
 |
Atraktívne druhy rajčín, 4.2.2021 Navážu na tento příspěvek i když se jedná spíš o ta ostatní rajčata. Ta moje objednávak není žádnou objednávkou, jen napíši která rajčata chci a už se o nic nestarám. Poštou mně dojdou semena a já je pošlu těm z vás kteří jste měli o konkrétní odrůdu... celý příspěvek > |
 |