Příspěvky uživatele - 165.146

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Pink Lady, 19.2.2023 Obsahuje fotku
Začal jsem ze skládky vybírat Pink Lady.V tomto případě plod základní verze z roubu na Elstaru.Vždy se těším na tuto mimořádně chutnou odrůdu, na její pohlazení nevtíravou aromatickou květinovou příchutí.Prosím, nesrovnávejte s kupovanými... celý příspěvek >
Rouby jabloně, 14.2.2023 Obsahuje fotku
Nudím se.Letos nebudu kopulací nic roubovat.Vše až v dubnu za kůru.Jeli jsme včera na zahradu pro jabka a tak mě napadlo vyfotit stav přeroubovaného vřetene rouby odrůd p.Buzrly. Po čtyřech letech roubování je na snímcích 3÷5 stav před jarním... celý příspěvek >
Přežije nebo uhyne?, 30.1.2023
Tak to je teda brutál.Nevím co Vás vedlo k tak radikánímu řezu ale u švestek pokud chcete sesadit korunku musíte dělat řez postupně v průběhu 2÷3 let.Nesnáší takto jednorázový řez.Na druhou stranu stromek vypadá zdravě a není příliš starý.Mohl by to... celý příspěvek >
Rozdiel medzi peprikou Amy a Superamy, 9.1.2023
Amy pěstuju více let a v technické zralosti velmi chutná, šťavnatá a má nažloutlou barvu.Někdy přidávám také Amyku F1 a možná jsem vysadil i Superamy F1.Rozdíl mezi Amy a těmito dvěma je ve vybarvení v technické zralosti.Jsou smetanově bílé a na... celý příspěvek >
Výběr odrudy brambor, 28.12.2022 Obsahuje fotku
Některým lidem zjevně dělá problém správně přečíst psaný text.Tak ještě jednou extra pro ně viz.příloha. Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)
Výběr odrudy brambor, 27.12.2022
V místě pěstování brambor navezu kompost zryju, na jaře upravím zeminu elektrickým rotavátorem a sázím.Po nahrnutí brázd (velkou srdcovkou) vršky lehce utužím a přihnojím na povrch dusíkatým vápnem.Spíše mě jde o eliminaci plevele.Mám malé plochy... celý příspěvek >
Jabloň Cameo, 23.12.2022 Obsahuje fotku
Dnes první ochutnávka z první sklizně.Dužnina je hustá, jemná a velmi šťavnatá.Chuť je sladká a příjemná.Nic co by se přehnaně podbízelo.Manželkou schváleno.Zůstává. Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)
Honeycrisp, 22.12.2022 Obsahuje fotku
Po 14 dnech další ochutnávka.Taková drzost, ono to jablko je opravdu výborné.Malé puntíky na slupce způsobeny kroupami.Hořká pihovatost žádná.Další degustace asi v půli ledna. Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)
Honeycrisp, 15.12.2022
Stále častěji mají ovocnáři touhu tuto odrůdu pěstovat a touží po informacích.Bohužel se ptají na špatném místě.Dozvědí se pouze negativa.Nejčastěji dostávají informace typu nedozrává, při konzumaci se objevuje pachuť, nejsou sladké, trpí hořkou... celý příspěvek >
Drobné zahradní nářadí, 11.12.2022
Pokud vám nestačí 18 letá zkušenost s jistým nářadím které se vyrábí i dnes, pořiďte si tedy plastové Fiskars.Čekal bych dotazy na výhody a nevýhody po 18 letém používání místo zpochybňování kvality tohoto nářadí bez jakékoli zkušenosti. Zahradě... celý příspěvek >
Drobné zahradní nářadí, 9.12.2022 Obsahuje fotku
Asi 18 let požívám až na malé vyjímky zahradní nářadí od fy WOLF-Garten.Vysoká kvalita a velká spokojenost.Tento dotaz mě inicioval podívat se po létech na stránky této firmy.Sortiment se nějak nezměnil zato provedení hlavně rycích nástrojů... celý příspěvek >
Kniha pro začátečníky, 5.12.2022 Obsahuje fotku
Dovoluji si upozornit na doplněné vydání bible všech zahrádkářů která v těchto dnech vychází.Publikace kterou sepsal Radoslav Šrot - 1000 dobrých rad zahradkářům.Jde již o 14 aktualizované vydání.Kdo to myslí vážně s ovocnařinou a zahradničením... celý příspěvek >
Wellant, 29.11.2022
Nemohu odolat a musím se svěřit chuťovými vlastnostmi této odrůdy.Královnou krásy nikdy nebude ale po ochutnání tohoto předčasného plodu pod dojmem dnešní degustace má tato odrůda u mě definitívu. Šťavnatá, křupavá a hustá dužnina (není to tvrdka)... celý příspěvek >
Podnož "Kavkazská", 27.11.2022 Obsahuje fotku
Samozřejmě to jde.Neuvádíte jaký tvar jste vysadil.Na polokmenu nebo vysokokmenu to bude odost složitější.Obecně řečeno výška stromků je taková co jim pěstitel dovolí.Ovšem je nutné začít od počátku.Nenechat utéct terminál a pravidelně jej sesazovat... celý příspěvek >
Poškozený kmínek u jabloně, 11.11.2022
Je zarážející co si dnes prodejci dovolí.Ani se neobtěžují odstranit podnožový letorost a dovolí si zákazníkovi poslat takto poškozený výpěstek.Jak doporučuje p.Walter reklamovat ale jsou s tím starosti.Zřejmě se domnívají, že se 90% zákazníků... celý příspěvek >
Další diskuze:  2627282930>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika