|
Příspěvky uživatele - 196.17
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Bergeron je nejlepší, 1.8.2017  Já jsem měl kacířské myšlenky, že bych VP nahradil nějakou meruňkou z řady Bergeron, třeba Bergarouge, jelikož plody VP tradičně hnijí ještě před dozráním. Bohužel letos kompletně shnilo i těch pár plodů na Bergarouge. Nemůžu si pomoct, ale pořád... celý příspěvek > |  | Benedicte, 1.8.2017 V porovnání letošní normální plodnosti u klasických, déle pěstovaných odrůd typu RH (Early RH, Earliglo, Michaela) nebo Royalvee, Inka, Envoy, Fairhaven, Crestahaven, FM3, Amsdenova, Albatros, Flamingo a dalších, je nula plodů u bohatě kvetoucího... celý příspěvek > |  |
|  | Vistarich, 1.8.2017 Vážený páni, máte všichni pravdu, ale já bych je přece jen bral. Vykrojit si s takového plodu kus pevné dužniny je celkem zajímavý zážitek. Největší problém vidím v té nízké odolnosti. Jak můžu sáčkovat, když nemám, co? Ten Royal Gem zázračně přežil,... celý příspěvek > |  | Granny Smith, 1.8.2017 Stále mi nejde na rozum, že tolik lidí se zajímá a chce pěstovat odrůdu, kterou u nás kloudně vypěstovat nelze, a pokud ano, chuťově je spíš podprůměrná. Zákony obchodu a marketingu holt nemají logiku.
Ať mně pan Mikeš promine, ale podle mě... celý příspěvek > |  | Plíseň bramboru na rajčatech 2017, 1.8.2017 Tam, kde je sucho a neprší určitě není chemizace nutná. U nás byla situace se srážkami jiná a něco se již přece jen objevilo. Protože nejsem stále v Pardubicích, tak jsem chemizoval. Fakt je, že jsem to bez chemie vydržet mohl a zklamal jsem hlavně... celý příspěvek > |  | Benedicte, 1.8.2017 Všechno letos silně hnije. Tady často v červenci pršelo a hodně pomáhají ptáci a hmyz. Odolnost Benedicte ke kučeravosti je hezká věc, ale ukazuje se, že je mnohem méně odolný vůči mrazu v květu, než starší odrůdy. Letos jsem se domníval, jak náročná... celý příspěvek > |  | Slivoně 2017, 1.8.2017 Jak ale tu chuť TOPTASTE popsat, viďte. Je výrazně sladká až sladce navinulá, nikoliv švestkovitě kořenitá, přitom ta sladce navinulá chuť není prázdná, ale jaksi podbarveně švestková, plná, kompaktní, silná. Velké plus, že se dá trhat už v počátku... celý příspěvek > |  | Vistarich, 31.7.2017 My s Vámi určitě souhlasíme. Výraznější broskvová chuť většinou chybí. Jsou tam jen občasné náznaky. Vedle zajímavého zbarvení je ještě jedna přednost a to mnohem pevnější dužnina při dozrání plodů než u klasických odrůd. Největší nectností je podle... celý příspěvek > |  | Slivoně 2017, 31.7.2017 Nemůžu si pomoct, ale já chuťově lepší švestku zatím nejedl.
To Vám věřím, i když není tomu tak všude, jak se ukazuje. Třeba pan Miloš Vysloužil Vám to nepotvrdí. Doporučil bych, aby jste zkusil ještě HANITU. |  | Vistarich, 31.7.2017 Krása. A budete sáčkovat? Tady by byly plody už dávno poškozené ptáky nebo hmyzem. Doufám, že ten můj Vistarich napůl zmrzlý z Klivie BA přežije. Nějak zvlášť ze spodu neobrazil. Za ty prachy teda dost špatné zboží. Ale, co se týče Vašich... celý příspěvek > |  |
|  | Granny Smith, 31.7.2017 ale briskné príkre odsúdenie ako ho formuloval pán PP vyplýva skôr z neznalosti špecifík tejto odrody
Já jsem rád, že zde pan PP prezentuje svoje uvolněné názory, i když Granny Smith pěstovat v jeho poloze ani nemůže. Jak si má taky on nebo... celý příspěvek > |  | Plíseň bramboru na rajčatech 2017, 31.7.2017 Já jsem se nechal tak trochu "vybláznit" Kukym, ale spíš jsem přece něco našel na porostu a tak jsem v sobotu aplikovat ten "jedovatý" Acrobat. Ta jedovatost je sice nadsázka, ale sám Kuky přišel s podezřením na karcinogennost mancozebu (Acrobat,... celý příspěvek > |  | Royalvee, 31.7.2017  Od těch podprůměrných meruněk si musím spravit chuť pořádnou broskví. Vůbec jsem už dávno přemýšlel polovinu meruněk vyházet a soustředit se na nejžádanější ovoce u nás doma - broskve. Takovou spolehlivou broskví, která spraví chuť je právě Royalvee.... celý příspěvek > |  | Bebeco, 31.7.2017 Je to odroda pochadzajuca z Turecka je to vysokokvalitna odroda dava velke vynosy može sa skladovat dlhšiu dobu dozrieva 5.7 je mrazuvzdorna sladka.Je vysadena vo velkej miere v Grecku.
Nebo-li je to naprostý šunt. Čtyři mrňavé plody nezáživné... celý příspěvek > |  | San Castrese, 31.7.2017 "Dobre, Troník, zajtra mi predložíťe žádosť o preloženie". Nebo-li, Jirko, Jirko, co to v té Itálii pěstují za nemožné odrůdy? |  |
 |
|
|
|