|
A je po meruňkách, 20.3.2020 Toptaste není dobrý příklad, překvapit může ale slabší odolností na mráz než meruňky.Tady na Valašsku už mají Toptasty nalité pupeny, takže žádnou úrodu neočekávám. |
 |
Broskvoně - každoroční ztráty, 19.3.2020 To jsem rád Petře že Ti ten podzimní postřik mědí zabral.Mi na švestkách Toptaste postupně usychaly větve během celého vegetačního období (nějaké baktérie),Poslední dva roky co používám podzimní postřik mědí se situace taky rapidně zlepšila.Holt... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Zimný rez, 19.3.2020 Odstranil bych jeden ze dvou terminálů, ten ponechaný zakrátit zhruba o polovinu.Kosterní větve zkrátit cca o dvě třetiny na pupen směřující ven z koruny. |
 |
Co po Cresthaven?, 18.3.2020 Ano ta tabulka je úplně mimo.Flamingo (cca RH+7),Symphonia a Elegant Lady (cca RH+18) Tardybelle, Sweet Lady a O Henry (cca +40).Ostatní nemám. |
 |
Co po Cresthaven?, 18.3.2020 Většinou se jedná o výpěstky z výprodejů nevalné kvality dovezené překupníky z Řecka.Cena se pohybuje 1-2 Éčka za kus."Brigoš" na něj pověsí visačku (nebo dvě) a najednou mají stromeček nesehnatelné odrůdy minimálně za 249 Kč. |
 |
Reldan, 17.3.2020 "Kdo šetří má za tři" Reldanu mám ještě 250 mll a Calypsa nějakých 800 mll. |
 |
Co po Cresthaven?, 17.3.2020 O Henry a Tardybelle nekupovat ve Spomyšli z obou se vyklubaly pozdní bělomasky . |
 |
A je po meruňkách, 17.3.2020 Ano,20 gramů Championu na 10 litrů vody a aplikovat minimálně 48 hodin před předpokládaným mrazem, ideání teplota při aplikaci je 10°C a víc. |
 |
A je po meruňkách, 15.3.2020 Vypadá to, že letos teplomilné peckoviny opět na moravě nebudou.Dnešní mráz (-4,2°C) ještě ne zcela rozevřené květy meruněk a broskví ještě ustály, ale příští víkend má být ještě hůř, v noci mráz a sněžit má i v nížinách. |
 |
Rašení pod čočkou mobilu, 8.3.2020  Rozkvetlá větévka na meruňce Mayacot. |
 |
|
 |
Moni, 4.3.2020  Moni už to nevydržela a dnes rozkvetla. |
 |
Vrúbľovanie - marhule, 29.2.2020 Roub je vyschlý, tudíž nepoužitelný. |
 |