|
Uzení králíka, 14.7.2012 Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli má někdo zkušenosti s naložením a vyuzením králíka.Děkuji Radek. |
 |
Udírna, 2.7.2012  Zdravím, já mám udělanou desku z betonu, po krajích je lepenka na které je vyzděný sokl.Uvnitř soklu je komínek z cihel kterým vchází do uzáku teplý kouř.Mezi komínkem a boky soklu je ještě jedna vrstva betonu cca.15cm aby nebyla lepenka cítit.Jinak... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Jak naložit maso na uzení, 6.6.2012  Zdravím, já měl maso naložené na sucho 3 dny a poté jsem ho zalil převařeným studeným lákem ve kterém bylo 6 týdnů.Udím zezačátku cca 45 min.na 80 a pak udržuji teplotu 60-70C.Atˇ se daří. |
 |
Dmácí uzený sýr, 29.5.2012 Chtěl jsem se zeptat kde se dají střeva na sýr nebo salám koupit a nebo stačí salámové střevo Cutisin.Díky. |
 |
Dmácí uzený sýr, 28.5.2012  Dobrý den, v sobotu jsem udil tak na ukázku trocha sýra.Dělám ho v silikonové formě, nikam neproteče a je výborný.Uzení zdar, rpstylle@seznam.cz |
 |
Udírna, 27.5.2012 Nevím na kterou udírnu reagujete.Já mám udírnu natřenou použitým olejem z fritˇáku.Lazura by neměla vadit.Uzení zdar. |
 |
Dmácí uzený sýr, 19.5.2012 Zdravím, chtěl jsem se zeptat kde se dají koupit papírové střívka na sýr a salám.Mám strach sýr udit v punčoše, aby neprotek.Já udím na 60-70C.Dík za rady. |
 |
Grilování na litinovém tálu, 16.5.2012 Topil jsem pod litinou dřevem(voda tancovala),maso se nepřipálilo ale trochu bylo černé.Asi moc rozpálená.Dík za rady. |
 |
Grilování na litinovém tálu, 13.5.2012 Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, jestli se dá grilovat na litinovém tálu ze starých kamen.Nebude se maso připalovat?Díky za rady. |
 |
Udírna, 8.5.2012  Udírna je ze smrkových prken, dvoupláštˇová a je tepelně izolovaná.Komínek má ze zadní strany ve štítu se šupákem na regulaci.Kouřovod je z kameninové roury také izolován proti ochlazování.Topeniště ze šamotu s vrátky s růžicí pro lepší regulaci... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Udírna, 8.5.2012  Zdravím všechny udiče a posílám také foto své udírny.Ještě terénní úpravy.Uzení zdar, rpstylle@seznam.cz |
 |
Nahřívání udírny, 1.5.2012 Zdar, maso dávám 1/2 na 1/2.První klobásy jsou konina a bůček, druhé telecí a bůček.Libové maso pomelu šajbou s otvory 12mm a bůček s otvory 6mm.Každé maso dám zvláštˇ.Navážím si koření, dávám jen sůl 20-22g na 1kg,1g cukru,2-3g perře,1,5-2g... celý příspěvek > |
 |
Nahřívání udírny, 29.4.2012 Díky za pochvalu, chutnají výborně.Nemám rád když jsou černé jak bota.Celou zimu jsem se ptal tady na rady různých udičů a dílo se daří.Každé nové uzení je lepší a lepší.Pokud budete mět nějaké otázky a já je budu vědět odpovědět, rád... celý příspěvek > |
 |
Nahřívání udírny, 29.4.2012 
|
 |
Nahřívání udírny, 29.4.2012  Dobrý den, já roztápím udírnu jakýmkoliv dřevem a topím tak dlouho až je udírna dokonale vysušená.Před vkládáním masa nebo klobás začnu dávat buk a olši bez kůry.Smrk při uzení nepoužívám.Uzení zdar, rpstylle@seznam.cz |
 |