|
Co jí koza, 6.8.2015 Pro vyváženost diskuze bych se přidal k těm co tvrdí, že býložravci žerou byliny a nepotřebují jadrná krmiva! Na přilepšenou pro kozu po porodu na rozdojení trochu semence a týden otruby. Vy co krmíte slepicím vařená vajíčka, tvaroh, maso, kočičí... celý příspěvek > |
 |
Veterinární kontrola, 10.5.2015 Ano, musíte mít kontrolované maso poražených králiků. Veterinární dozor provádí státní veterináři a neplatíte za něj. |
 |
|
 |
Kolik slepic na kohouta?, 14.12.2014 Jestli to máte do školy, tak aby jste nedostala pětku. V České republice existují tři nebo čtyři producenti bio vajec. Krmné směsi dovážejí z Rakouska cena 1 q bio směsi je 2200 až 2500 kč konvenční směsi vyráběné u nás stojí 550 až 650 kč... celý příspěvek > |
 |
Slepice sezraly otravene vosy - co s vajicky?, 10.10.2014 Nevím proč jsem odbočil od živých slepic k mrtvé krůtě, asi mi připadalo jednodušší vyhodit krůtu i vajíčka. Ale jak se nám tady vyvíjí ten případ slepic vosožroutek, doporučoval bych, teť když víme že slepice... celý příspěvek > |
 |
Slepice sezraly otravene vosy - co s vajicky?, 8.10.2014 Jenom malé doplnění : Přípravek Actellic, při použití v prázdném skladu je ochraná lhúta 2 a 14 dnů podle koncentrace postřiku. Při použití v uskladněných obilovinách je ochraná lhůta 42 dnů!!
... celý příspěvek > |
 |
Slepice sezraly otravene vosy - co s vajicky?, 7.10.2014 Dva týdny jsem střelil od pasu. Vycházel jsem z toho, že antibiotika mívají ochranou lhůtu kolem 5 dnů . antiparazitika kolem tří týdnů.V době kdy slepice sezobaly otrávené vosy měl žloutek vajíčka sneseného po 14 dnech velikost většího... celý příspěvek > |
 |
Slepice sezraly otravene vosy - co s vajicky?, 5.10.2014 Tak jé na rozdíl od diskutujicího který se neobává, bych byl předběžně opatrný.. Vycházím z toho, že neexistuje přípravek k hubení hmyzu, který by bylo možné používat ve skladech ve kterých je krmení.. Ve skladech kde jsou stovky tun krmení by ta... celý příspěvek > |
 |
Zlodějina Kavapo, 22.9.2014 Souhlasím s Váma, taky nepochopím lidi, kteří nejsou spokojeni, ale nakupují znovu.
Ale k tomu bombonku: Domnívám se že firma kavapo drůbež nekrmí. Nakupuje od chovatelů, rozváží, prodává, myslím si, že drůbež nechovají. Nebo mají někde... celý příspěvek > |
 |
Kokcidióza a jak dál. Poraďte prosím, 21.8.2014 Kokcidiozy v kurníku a výběhu se nezbavíte, Dezinfekci vždy nějaké ocysty přežijí. Řešením pro Vás bude koupit si kuřata která byla vakcinována proti kokcidioze. Kuřice které přežijí kokcidiozu si vytvoří imunitu, ale mohou zůstat nosiči kokcidiozy.... celý příspěvek > |
 |
Odčervování slepic, 23.7.2014 Děti je třeba vést k tomu, že zvíře není hračka, není to autíčko není to plyšový medvídek . Je dobré když děti vědí, že o hospodářská zvířata je nutné pečovat, Samozřejmě si je můžou pohladit, krátce si s nimi pohrát. Nebezpečí přenosu nemocí... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Odčervování slepic, 16.7.2014 Ve směsi pro nosnice nemůže být přípravek na odčervení, od nosnic krmených takovouto směsí by nebylo možné jíst vajíčka.. Někdy se směsi pro nosnice mírně okyselují, kyselinou mravenčí. To se nedělá kvůli vniřním parazitům, kteří se unosnic téměř... celý příspěvek > |
 |
Kýchající kuřice, 13.7.2014 Ta slepice, co Vám minulý týden zemřela ve spánku podchlazením, tak k tomu není co dodat!!! To příjde líto i mi, cítím s vámi !! Upřímnou soustrast!! |
 |
Seminární práce - určování jakosti vajec, 27.5.2014 Dovolte abych se opravil. V praxi se posuzuje celé vajíčko. Laboratorní posouzení se nazývá stanovení Haughovy jednotky stanoví se zvlášt u žloutku a zvlášt u bílku daného vajíčka. číslo nevyjadřuje poměr mezi hmotností a průměrem kruhu, ale mezi... celý příspěvek > |
 |
Seminární práce - určování jakosti vajec, 26.5.2014 Nosnice ve velkochovech se chovají pouze jeden snáškový cyklus který trvá 12 měsíců vyjímečně se chovají v prodlouženém cyklu 14 nebo i 16 měsíců. Zelené krmení obsahuje kromě zelenéno barviva zvaného chlorofyl další barviva zvané xantofyly, ty... celý příspěvek > |
 |
Náhrada šrotu pšeničnou moukou pro slepice, 26.4.2014 Cena 500kč je k zamyšlení cena 1400 kč taky, ale omlouvám se ve Vašem přízpěvku jsem váhu přehlédl. |
 |