|
Chov pstruhov, 12.8.2020 Neviem ci sa to tu niekde pisalo, ale ma niekto skusenosti s nejakym filtrom na sanie vody z rieky. Jedna sa mi o to, aby ked tecie v rieke spinava voda sa mi tato nedostala do jazierka. Cerpadlo mam umiestnene v sude v rieke. V tom sude su diery a... celý příspěvek > |
 |
Chov pstruhov, 10.6.2020 Urobil som zmeny, hlavny privod som dal z rieky a nie zo studne. Cize momentalne mi tecie do jazietka cca 1000l/hod. Cize za den sa mi voda 2krat v jazierku vymeni. Je to viditelne lepsie, ma to len jednu nevyhodu... ked tecie v rieke mutna voda, tak... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Chov pstruhov, 30.5.2020 Podla mna ten isty problem ako u mna, malo kyslika. Ja som to vyriesil, trvalym pritokom vody s rieky teraz mi tam tecie cca 2000l/hod. Od vtedy sa spravaju ryby uplne inak. Uv lampu som vyradil, filtraciu som nechal a tak isto aj vuduchovanie vody.... celý příspěvek > |
 |
Chov pstruhov, 30.5.2020 Tak, dik, ale tymto ste mi nepomohol. Ja som skor ocakaval radu a nie toto. Ano mate pravdu na nete je kopec tojo ako ma byt zapojena UV lampa. A spravne je pred filtraciou aby rozlozene riasy mohol potom filter zachytit. Pekny den. |
 |
Chov pstruhov, 17.5.2020 Ok, neriesim. Chcem sa teda spytat duhaka ci mam radsej nahradit filtráciu tym kaldnes a biogulickami? A preco je teda uv lampa sparne ked je na zaciatku filtracie? |
 |
Chov pstruhov, 16.5.2020 Viete ked mi nieco napisete, ale nevysvetlite preco je to tak... Neviem od kial ste nabral ze mam pritok 1000l/hod. Ja som pisal ze mam cca 1, az 1,5l/min.to znamena 60 az 90 l/hod. Takze pisal som aj to ze ten pritok je slaby. A bol by slaby podla... celý příspěvek > |
 |
Chov pstruhov, 15.5.2020 Takze dnes som odmeral obsah O2 vo vode. Na odtoku z jazierka to bolo 6mg/l. |
 |
Chov pstruhov, 13.5.2020 A este aka filtracia je teda vhodna ku pstruhom? |
 |
Chov pstruhov, 13.5.2020 No podla mna uv lampa pred filtrom je dobre. Pretoze vlastne narusi riasy a filter ich potom zachyti. Mal som uv lampu najskor za filtrom, ale teraz je podla mna voda daleko cirejsia. A co sa tyka filtracie, tak isto od zaciatku som ju nemal, mal som... celý příspěvek > |
 |
Chov pstruhov, 12.5.2020 Mozem otazku? Preco filtracia spatne? Ten pritok vody zo studni je podla mna slaby. A viac bohuzial neda. A co sa tyka vzduchu, 30 l/min, je teda malo? Ak ano kupim novy motor. |
 |
|
 |
Chov pstruhov, 7.5.2020 Pozdravujem chovatelov pstruhov. Tiez zacinam s chovom tejto ryby. Mam jazierko 11 m3, rozmer cca 7x3m v najsirsom mieste. Hlbka 120 cm. pritok zo studne, sice slaby, ale tecie v kuse... cca 1 - 1,5 l/min. Vzduchovanie 30l/min cez 6ks okruhlich... celý příspěvek > |
 |