|
Pákové nůžky, 26.12.2015 Chtel bych koupit pakovy nuzky na klesti, abych na to nemusel vyndavat pilku. Je to jen na obcasne pouziti na co nejvetsi prumer idealne nejak zprevodovane.
Poradi nekdo? Mam koupit fiskars na vetve 5 cm? |
 |
Ktory benzin v ČR a v SR neobsahuje BIO-primesi?, 17.11.2015 Ja to u 4taktu vubec neresim. Mam dve sekacky (Honda a ALKO) a trakturek (Honda), normalka na podzim dosekam a na jare zase nastartuju. Jeste nikdy jsem nemel problem.
Hondam je uz 10 let. |
 |
|
 |
Rovná betonová deska pod bazén, 13.9.2015 Dno (laminatoveho?) bazenu se dela do nivelaku. Dejte na to pozor, jinak vam pujde hladina z kopce.
Ja vam muzu popsat postup jak se za "stara" delaly rovne zaklady bez nivelaku, jestli to jeste potrebujete vedet. |
 |
Grilování na skle - nová dimenze, 1.9.2015  Mám za sebou grilování na různých grilech, ale sklo to prekonava vsechny predstavy. Zadne uhli, zadny plyn a chut, vude, stavnate maso zatim nema srovnani.
Mam za sebou treti grilovani na skle s krutim masem, priste zkusim morskou... celý příspěvek > |
 |
Vysavač na listí?, 24.8.2015 chtěl bych si pořídit nějaký výkonný vysavač na listí, klidně elektrický. na kolečkách, aby se pohodlně ovládal. Zaujal mi Hecht 3001, je něco čemu se mám vyhnout nebo naopak věnovat pozornost. Potřebuji hlavně sezbírat jehličí. Nebo je to krám a mám... celý příspěvek > |
 |
Přemnožené vosy, 8.8.2015 A kdyz uriznete vrsek a vlozite ho do petky obracene jako tychtyr, ani nemusite menit. Vosa se uz zpatky nedostane. |
 |
Okapový sifon s klapkou, 2.8.2015 Já ty gajgry mám, jsou zbytečné a jen pro zlost. V zimě někdy zamrznou a podrží vodu ve svodu. Co dělá zmrzlá voda s měděným svodem si určitě umíte představit.
Vlastně je třeba si uvědomit, že voda teče jen když nemrzne a když mrzne voda neteče.... celý příspěvek > |
 |
Okapový sifon s klapkou, 2.8.2015 Přepouštíme dešťovou vodu do nádoby cca 16m3 v méně než nezámrzné hloubce s přepadem do dešťové kanalizace. Žádný sifon není potřeba, protože sifon je jen pachový uzávěr. a kanalizace je jen dešťová. Tady je zase zadání v hádankové formě s... celý příspěvek > |
 |
Výběr průměru hadice na výtlaku z čerpadla?, 1.8.2015 Nemusíte nic zkoušet, on-line výpočtový vzorec je na tzb a teorie na wiki. Celé je to dáno průměrem hadic, a hlavně spojek v místě zúžení. Co neproteče prvním zúžením, dál nedoženete.
|
 |
Výběr průměru hadice na výtlaku z čerpadla?, 1.8.2015 Pro výpočet průtoku je potřeba znát rychlost proudění a to u vašeho tajného čerpadla nikdo nezná. To ovlivní i dopravní výška.
Podle mého názoru je teoretické omezení průtoku průměrem asi 75% další hodnoty hadice, u příkladu 2 coule, 1 coul, 1/5... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Výběr průměru hadice na výtlaku z čerpadla?, 1.8.2015 Tomu co hledáte říká objemový průtok. Stačí pohledat na internetu. Ale spíš tipuju (s malým a měkkým), že vypočítáte kulový |
 |
Výběr průměru hadice na výtlaku z čerpadla?, 1.8.2015 Uz chapu, akademicka debata o lejnu.
Mimochodem typový příklad se píše s měkkým i, když jsme u těch akademiků |
 |
Výběr průměru hadice na výtlaku z čerpadla?, 1.8.2015 Co to je za čerpadlo, co má takové divné parametry. To by mi moc zajímalo |
 |
Solinator + UV lampa jakou chemii, 25.7.2015 Já mám jen solinátor v loni novem bazénu 35m3 + 150kg soli. Teplota je pres 30st a voda je od podzimu porad cistounka. Solinator je zapnuty na jednicku (1 z 10) a kdyz je moc chloru tak ho jeste na den dva vypnu.
Kdyz to tu ctu, tak uz se desim,... celý příspěvek > |
 |
Jak to jde v těch vedrech?, 22.7.2015 Snad už se to žene, viz. předpověď počasí....
|
 |