|
světlé listy, červené tečky, opad plodů - broskvoň, 25.6.2008 Wuxal SUS Kalcium je len jedna z možností. Mne pripadá v tejto fáze vývoja optimálna, pretože dodá "rychlý dusík". A zároveň aj Ca, ktoré je nutné po odkete. Ale možete - ako prvú pomoc - použiť aj iné listové hnojivo, ktorým dostanete dusík rýchlo... celý příspěvek > |
 |
hnojení broskvoní, 25.6.2008 Všetko je možné, samozrejme. Otázne je, aký to bude mať výsledný efekt. |
 |
|
 |
nemoc jabloní, 25.6.2008 Padlí?
Ostrihať zaschlé konce, spáliť, postriekať vhodným eradikatívnym fungicídom resp. kombináciou fungicídov (sterol inhibítor + niektorý krycí kontaktný). |
 |
žloutnoucí listí broskvoně, 25.6.2008 Ja tipujem dusík. To je oveľa pravdepodobnejšia príčina. Predpokladám, že broskyňu nehnojíte ničím, že? (Čo je zásadná chyba u mladých broskýň.) |
 |
Nejvhodnější borůvka na balkon je, 25.6.2008 Borůvka na balkón? Žiadna.
Tiež nemám so Starklom "vyložene zlé skúsenosti". Ako každý začiatočník - začal som katalógom Starkla. V podstate všetko "žije". V súčasnoti už radšej navštevujem záhradníctva. |
 |
světlé listy, červené tečky, opad plodů - broskvoň, 25.6.2008 Použil y som "Wuxal SUS Kalcium" na list, resp. prvý postrek obyč. wuxalom, ureou a pod. Podľa mňa tam chýba primárne dusík (možno aj niektoré prvky, ale to odhalíte len analýzou). Na granulovaný ledek vápenatý je neskoro. Baycor-om nič nepokazíte,... celý příspěvek > |
 |
Dřevitá pivoňka - zakrnělé listy, 24.6.2008 Mám ten istý problém. Dával som ich do "obyčajnej" hliny, vedľa "obyčajných" pivoniek. Tie drevité idú od deviatich k piatim. Za chvíľu budú na odpis. Netuším, čo im vadí. K záhradničeniu patria aj straty... |
 |
škůdce na akátech - bejlomorka akátová, 23.6.2008 Prešiel rok a je to tu znova - bejlomorka akátová. Dnes som zaznamenal prvé poškodené listy na mojej Robinia preudoacacia Frisia.
Ako vždy - Mospilan. Minulý rok zabral bez problémov. |
 |
Žloutnou mi listy co to je?, 22.6.2008 Zaujímavé. Pozitívna informácia je, že "poruchy z kyselého mulčovania" sa podľa toho článku prejavia do 24 hod. po zamulčovaní. A teda majú akútny vývoj. To môže byť doležitý diferenciálno-diagnostický faktor. |
 |
Žloutnou mi listy co to je?, 22.6.2008  Ak sú listy žlté celé, rovnomerne, tak sa s najväčšiu pravdepodobnosťou o nedostatok dusíku. Začína to najčastejšie na mladších listoch. Výskyt nedostatku N je celkom bežný v tomto období, nedostatok stopových prvkov je podstatne... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Nemoci jabloní, 22.6.2008 Myslím, že na tej jabloni je strupovitost a padlí.
Eradikatívny postrek v tejto fáze je niektorý sterol-inhibítor v kombinácii s kontakným prípravkom - dva postreky s odstupom 7 dní. Prvý - Rubigan+Syllit, druhý - Rubigan+Dithane. Konce... celý příspěvek > |
 |
hnojení jabloní i jiných ovocných stromů, 19.6.2008 To máte skutočne pravdu. V sadoch - ovocných monokultúrach - si neviem predstaviť plnú náhradu základného hnojenia čistou mimokoreňovou výživou. To by asi nefungovalo. Tam ale bývajú dobré agrotechnické podmienky pre koreňovú výživu. Na záhrade... celý příspěvek > |
 |
Výpočty postrekovej kvapaliny - stanovenie plochy, 19.6.2008 Celkom dobrý server na túto tématiku - ktorý som našiel - je http://www.dropdata.org/
Ale celá táto problematika je skutočne dosť problematická. Teoretických informácii veľa nie je. Američania majú aspoň základnú techniku na výpočet aplikačnej... celý příspěvek > |
 |
Motorový rosič Rostech, 19.6.2008 Ja som si kúpil ten menší model 3WF-2.6. Importér je prmprodukt.cz Značka Rostech je len obchodná nálepka. Výrobok je stále ten istý, nálepky (a ceny) sa menia. Je to samozrejme Čína, čo mne osobne nevadilo a kupoval som to s plným vedomím tejto... celý příspěvek > |
 |
hnojení jabloní i jiných ovocných stromů, 19.6.2008 Osobne som "za"! (Aspoň jeden musí byť "za", aby ostatní mohli byť "proti". :-)
Pred dvoma rokmi som akosi plynulo prešiel na listové hnojivá (Wuxaly všeho druhu) a evidentne dosahujem lepších výsledkov, než každoročným Cereritovaním. Ešte teraz mám... celý příspěvek > |
 |