Příspěvky uživatele - 81.42

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Blanické odrudy, 12.4.2013
Dobrý večer. Musím se připojit, protože Ovocnáři St.Lískovec mají Rubinolu asi 8let v lokalitě tzv. Ostopovická-západní svah. Převýšení 50-60m. Půda nahoře cihlářská spraš s jílovým podložím a dole těžká jílovitohlinitá, v deštivých letech... celý příspěvek >
Určení odrůdy, 12.4.2013
Určení odrůdy. Dle snímků i habitus stromu odpovídá odrůdě Grávštýnské. Co se týká poškození- zřejmě mrazová deska, ato dost rozsáhlá. Chtělo by to nový stromek, Ale u této odrůdy je to běh na dlouhou trať- pořádně plodí až starší stromy na... celý příspěvek >
Jakou broskvoň?, 12.4.2013
Ještě poznámka k Regině. Je to odrůda, která zraje 10 dnů po Redhaven, sice se uvádí, že je velmi odolná vůči mrazu, ale plody jsou velmi náchylné na monilii a dobrých chuťovych vlastností dosahuje až při plném vyzrání, což asi ve Vašem případě... celý příspěvek >
Jakou broskvoň?, 12.4.2013
Pokud máte chráněné místo, dosti osluněné, nebál bych se toho, ale za předpokladu, že to bude raná odrůda a na podnoži Lesiberian nebo aspoň M-VA 1až 3. Z odrůd bych doporučil Spring lady, nebo Princess. Asi před 12 roky jsem kamarádovi na vysočinu... celý příspěvek >
Náhrada za Oleokol, 8.4.2013
Náhrada za oleoekol. Souhlas s názorem p. Vysloužila, ale rád bych něco málo dodal. Existuje za oleoekol náhrada-Ekol- na hubení přezimujících škůdců, a zvláště mer ve stádiu vajíčka. Toto bych v žádném případě nepodceňoval. V dalším použití... celý příspěvek >
Stará odrůda hrušky - šurpovka, 8.4.2013
Stará odrůda hrušky-Šurpovka. Jednoznačně jak podle snímku, tak podle popisu je to Avranšská. Protože se i u nás sklízela kolem 28.9., říkali jsme jí Václavka. Wendy
Kdouloň obecná, 5.4.2013
Kdouloň obecná.  Mám za to, že Kdouloň obecná(Cydonia oblonga), je keř.  Stromová varianta je produktem školek. Můžete si ji sama vypěstovat, pokud máte přístup k matečné rostlině. Lze to buď bylinnými, nebo dřevitými řízky- viz... celý příspěvek >
Určení odrůdy, 5.4.2013
Určení odrůdy Otázky: 1) Velikost, přibližné stáří stromu a vitalita. 2) Jak dlouho vydrží jablka na skládce. 3) Jestli mimo šťavnatosti a sladkosti tam není i velmi příjemná kořenitá-zemitá- příchuť. 4) Zda největší a nejlépe... celý příspěvek >
Roubování, 5.4.2013
Roubování. Velmi pozorně jsem přečetl všechny příspěvky.S většinou souhlasím a mám podobné zkušenosti, ale zásadně nesouhlasím s použitím odlamovacího nože. Trochu to rozvedu. Roubovat mě učil mistr odborného výcviku, Spoluautor knihy Škola... celý příspěvek >
Mám vysadit Spartana?, 4.4.2013
Mám vysadit Spartan? Neriskoval bych to zvláště v teplejší a vlhčí oblasti. Nikdo tu neřekl vysokou citlivost spartanu na padlí- v některých letech skoro jako u Jonatanu- a maximální možnost napadení vlnatkou krvavou. To znamená, že bez chemie... celý příspěvek >
Stará červená letní jabloň, 4.4.2013
Stará červená letní jabloň. Pan Josef, v žádném případě bych si nedovolil nějak moc rejpat, kdybych si nebyl jist, že se jedná o mého Josefa. Ten mi však na Červené pondělí, kdy jsem mu rouboval stromky, vysvětlil, že ten příspěvek nepsal.... celý příspěvek >
Štíhlé vřeteno, 4.4.2013
Štíhlé vřeteno. V žádném případě bych se nebál pěstovat tvar "Štíhlé nebo superštíhlé holandské vřeteno". Byl jsem v r.2011 na školení v lednici a jedno téma bylo návštěva sadů v Suché Lozi majitele Gabriela Bissolo. Všechny sorty jsou (a to na... celý příspěvek >
DSR - Dvojstupňový sektorový rez, 3.4.2013
DSR-Dvojstupňový sektorový rez. Nechci se s Vámi přít, ale byl jsem na jednom školení v Lednici, kde nás o této metodě řezu školil sám ing. Oleg ´Paulen Phd. On sám používal výrok-DSR- alebo ako chcetě- Šittov rez. Myslím že jsem slyšel... celý příspěvek >
Lahůdková jablka pro labužníky - Váš favorit, 3.4.2013
Lahůdková jablka pro labužníky. Pozorně jsem si přečetl všechny příspěvky a chybí mi tam jedna chuťově vynikající sorta- a to Landsberská reneta. Podzimní jablko zvláštní kořenité chuti, šťavnaté v horších letech velmi mírně rzivé, jinak velmi... celý příspěvek >
Papriky gigant Meika, 3.4.2013
Papriky gigant Meika. Zapoměl jsem se zastat fy. Semo. Nikdy ve své prodejně-aspoň si nepamatuji-neprodávala Meiku. Dle mého názoru je Semo seriozní firma a nestalo se mi, že by jejich osivo mělo špatnou klíčivost. Když se mi náhodou něco... celý příspěvek >
Další diskuze:  1617181920  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika