Příspěvky uživatele - 45.252

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Záměna podnože u stromku z ovocné školky Mezice, 30.3.2014
Před 12lety jsem zakoupil jablon Rajka na A2 v Oš Mezice. Prvních cca 7let stromek rostl jako z vody a dělal jsem každoroční řez. Poté až do dneška stromek sice dosti plodí, spíše ale menší jablíčka, ale přírůstky jsou 0, slovy nula. Koruna má rozměr... celý příspěvek >
Rozkvétání meruněk v letošním roce, 29.3.2014
Palo, a jak dlouho ten postřik boraxem chrání před mrazíkem? Je rozdíl v době ochrany po aplikaci boraxu před mrazem mezi postřikem a zálivkou? Ale koukal jsem se a podle chmi, v týdení předpovědi grafem nemá být ani zdaleka mrazík...
Rozkvétání meruněk v letošním roce, 26.3.2014
Tak dnes na Hané i při -2C snad Bergeron květy neomrzly, nejsou zhnědlé okvětní lístky. Nu ale bohužel mrazíky můžou být sem tam ještě celé dva měsíce... Horizon postřikem jsem dnes postříkal napolo rozkvetlý Bergeron ale i ještě nerozkvetlou VP.... celý příspěvek >
Rozkvétání meruněk v letošním roce, 25.3.2014
Mám tu VP těsně před květem v 300m n. m. a Bergeron je zpola rozkveten. Horizon postřik dám zítra, dnes tu je samá přehánka a teplota již stejně 4C, kdy absolutně Horizon neúčinkuje... Prosím víte někdo ve kterém vlákně je to Palovo téma a návod na... celý příspěvek >
OK, díky. Tady je ted zase přehánka, teplota pořád klesá, už 6C. Bergeron je zpola rozkveten, Velkopavlovická má zavřené květy v pupenech, těsně před rozevřením.
Ted navíc čtu na starším vlákně od pana Vinšálka, že Horizon potřebuje pro spávnou účinost teplotu min. 15C!!! ale venku je sotva 7-8C...
Tomu nějak nerozumím..."Má se stříkat na nerozvinuté květy několik dnů před očekávaným mrazem (aby bakterie pošly a nedostaly se do květů)" Jaký vliv má mráz a postřik Horizon dohromady vliv na bakterie monilie??? A navíc všude píšou 1. postřik "při... celý příspěvek >
OPRAVA: Podle ČHMÚ má být v Olomouckém kraji dokonce až -3C a navíc myslím že Borax se při dnešním postřiku asi nestihne vstřebat do pletiv, neb chrání "zevniř". Takže bude lepší postřik Kuprikolem+Horizon, ale bude postřik dohromady obou příparvků v... celý příspěvek >
Mám koupený jak Horizon, tak Borax. Jak se ale zachovat dnes, kdy hlásí cca -1, -2 C a přitom merunka je z cca poloviny teprve v počátku rozevření květů a zároven je to dnes samá přehánka a ani na radarbourky.cz není výhled na bezpřehánkový čas dnes.... celý příspěvek >
Dicolor, 24.3.2014
Já měl loni poprvé větší úrodu Dicolor a hrušky byly vzhledově vskutku exkluzivní (sytě žluté s rudým a oranžovým) a velikostně velké a vyrovnané, možná vlivem mohutných srážek v květnu a červnu. Chut je vynikající, ale nesmí na skladování přezrát do... celý příspěvek >
Kdy stříkat proti kadeřavosti v roce 2014, 20.3.2014
Dnes jsem postríkal broskve Syllitem, 300m n. m a pouze na terminálech-vrcholech větví již jsou vidět puklé listové pupeny a špičky lístků, doufám že termín postřiku je ještě v pořádku s ohledem na vývoj pupenů. Předtím jsem stříkal počátkem března... celý příspěvek >
Stanley - jedna z nejužitečnějších odrůd minulosti, 9.3.2014
Společné mají hákovité ohnutí mladých zavadlých letorostů.(aspon u mé odrůdy jabloně byly ještě zelené letorosty zavadlé a hákovitě ohnuté jakoby u SR. Rozdíl je hlavně v tom, že u ML nejsou typické příznaky na červnových plodech. U SR jsou na... celý příspěvek >
Ano napadá peckoviny, ale i jádroviny. 100% mě ji zjistili a potvrdili ve stát. rostlinolékařské laboratoři. Prý je to už na jabloních rozšířený jev, napadení monilia laxa. V červnu zkrátka hromadně vadnou a zasychají nové letorosty, podobně jako u... celý příspěvek >
Stanleye minulý velmi, velmi deštivý rok velmi nezvykle obrazily půl metrovými vlky ze starších x letých větví. Stromy byly v min. letech téměř bez přírůstků ač stáří 11let. Téměř jistě vliv monilie laxa na přírůstky. Proto přičítám lonské nezvyklé... celý příspěvek >
Kde sehnat malou pálenici, 4.3.2014
V podstatě je ta "kolona" podvod. Prodávající píše "kolona", ale o žádnou kolonu se nejedná. Rovněž "dvojté dno" na husté kvasy je lež. Dvojté dno sice hrnec má, ale připalovat se hustý kvas bude. Nebot dvojté dno u tohoto hrnce je standartně z... celý příspěvek >
Další diskuze:  1617181920>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika